Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Ardea - nie rób mi tego i nie zadawaj takich pytań:) bo to ogromna odpowiedzialność:) Ja bym wzięła próbki dwóch kamieni polerowanego i szczotkowanego, zestawiałabym to z płytkami i długo myślała czyli do końca wakacji:) A tak trochę poważniej owszem polerowany jest bardziej elegancki ale mimo wszystko to kamień! Nie wszystko musisz mieć w domu w tym samym tonie, nie które rzeczy można łączyć, czymś przełamać i dobrze to wychodzi. Ale jeśli czujesz gdzieś tam w środku że ten poler to do końca nie jest to, choć bardziej funkcjonalny to warto zauważyć jedną rzecz. Ludzie biorą granit szczotkowany na blaty czyli wniosek jest taki że jakoś muszą go czyścić i z tym żyć (przykład powyższego zdjęcia). Myślę że wcale nie jest to takie dyskomfortowe. A co na forach piszą o użytkowaniu takiego kamienia? Napewno są dwie strony czyli tak jak przy blatach drewnianych:) Ardea masz jeszcze czas i możesz spokojnie rozmyslać.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie planujemy drewniany (ikea), nie jestem do końca zadowolona z pomysłu, bo nie wiem jak będzie się taki blat użytkowało. Ale skoro grono osób ma i chwali sobie to liczę na to samo:) Ja do tej pory używałam z laminatu i jakiegoś tworzywa przypominającego kamień (to jest extra). Na kamień lub jego substytut nie możemy sobie aktualnie pozwolić...ale może w przyszłości, jak będziemy nie zadowoleni z drewnianego, to uciułamy:)

A Ty się spokojnie zastanawiaj, wybieraj i jak już będziesz przekonana to decyzja na pewno będzie trafiona. A fronty kuchenne zapowiadają się ciekawie.

Ja mam blokowy z laminatu i bezproblemowy w użytkowaniu, tylko trochę trzeba uważać, kroić na desce, nie stawiać gorącego bez podkładek i tyle.

Moja przyjaciółka ma drewniany palisandrowy już kilka lat, też w zasadzie tylko co jakiś czas szlifują i olejują, wygląda jak nowy. Blat drewniany Ikea mamy w domku letniskowym i też nie mamy z nim prolemu, ale on jest mało eksploatowany.

No własnie przy nie których blatach należy się zaopatrzyć w podkładki i bardziej uważać a przy innych cieszyć się luksusem :)

Ardea - ja gdzieś na forum widziałam u kogoś taki szczotkowany kamień i to był raczej granit. Wiem że ta osoba była zadowolona, ale kto to był ... no nie przypomnę sobie...

Ardea - zaglądnęłam do Myszonik i faktycznie ten polerowany wygląda w zestawieniu z drewnem całkiem nie źle. Owszem elegancko, ale nie na tyle aby był to zbyt duży kontrast, wręcz pasuje.

Moje fronty trochę inne niż Myszonik, ale cieszę się, że Ci się podoba. Próbek niestety nie dostałam, ale mam je obiecane na przyszły tydzień.

dzięki dziewczyny :)

Ten tynk mozaikowy jak trochę wysechł to ciut wyblakł więc jest myślę tak ton jaśniejszy niż na focie, ale wydaje mi się że ogólnie jednak udało się wszystko zgrać.

Ardea zapomniałaś jeszcze dorzucić na równi z kostką wrzucić ogrodzenie i taras (płytki+barierki) bo to dla mnie dużo ważniejsze niż ogródek gdzie i tak tylko trawa będzie rosła (a tą każą siać jesienią więc pożytek i widok będzie za rok)