Joannk 22.06.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ardea - nie rób mi tego i nie zadawaj takich pytań bo to ogromna odpowiedzialność Ja bym wzięła próbki dwóch kamieni polerowanego i szczotkowanego, zestawiałabym to z płytkami i długo myślała czyli do końca wakacji:) A tak trochę poważniej owszem polerowany jest bardziej elegancki ale mimo wszystko to kamień! Nie wszystko musisz mieć w domu w tym samym tonie, nie które rzeczy można łączyć, czymś przełamać i dobrze to wychodzi. Ale jeśli czujesz gdzieś tam w środku że ten poler to do końca nie jest to, choć bardziej funkcjonalny to warto zauważyć jedną rzecz. Ludzie biorą granit szczotkowany na blaty czyli wniosek jest taki że jakoś muszą go czyścić i z tym żyć (przykład powyższego zdjęcia). Myślę że wcale nie jest to takie dyskomfortowe. A co na forach piszą o użytkowaniu takiego kamienia? Napewno są dwie strony czyli tak jak przy blatach drewnianych:) Ardea masz jeszcze czas i możesz spokojnie rozmyslać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Joasiu, a Wy jaki blat do kuchni planujecie? Drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 No właśnie planujemy drewniany (ikea), nie jestem do końca zadowolona z pomysłu, bo nie wiem jak będzie się taki blat użytkowało. Ale skoro grono osób ma i chwali sobie to liczę na to samo:) Ja do tej pory używałam z laminatu i jakiegoś tworzywa przypominającego kamień (to jest extra). Na kamień lub jego substytut nie możemy sobie aktualnie pozwolić...ale może w przyszłości, jak będziemy nie zadowoleni z drewnianego, to uciułamy:) A Ty się spokojnie zastanawiaj, wybieraj i jak już będziesz przekonana to decyzja na pewno będzie trafiona. A fronty kuchenne zapowiadają się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ja mam blokowy z laminatu i bezproblemowy w użytkowaniu, tylko trochę trzeba uważać, kroić na desce, nie stawiać gorącego bez podkładek i tyle. Moja przyjaciółka ma drewniany palisandrowy już kilka lat, też w zasadzie tylko co jakiś czas szlifują i olejują, wygląda jak nowy. Blat drewniany Ikea mamy w domku letniskowym i też nie mamy z nim prolemu, ale on jest mało eksploatowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 No własnie przy nie których blatach należy się zaopatrzyć w podkładki i bardziej uważać a przy innych cieszyć się luksusem Ardea - ja gdzieś na forum widziałam u kogoś taki szczotkowany kamień i to był raczej granit. Wiem że ta osoba była zadowolona, ale kto to był ... no nie przypomnę sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ja mam taki nawyk, że nawet przy granicie będę kroiła na desce, ale gorące to już sobie bez stresu odstawię Ja będę miała ten sam kamień co ma Myszonik i ona ma polerowany, też kamieniarz polecił, mówiła, że jest bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Muszę zerknąć do Myszonik, ale dzisiaj już nie dam rady. Zwijam się do snu. http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/a015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dobranoc:) Ja siadam do nauki, a właściwie do powtórek, bo nie umiem się uczyć w nocy. Miłych snów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.06.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) przyszła pogoda i .... panowie skończyli z naszą elewacją, położyli mozaikę i już mogą wejść brukarze, oby tylko mieli jak najszybciej czas. uchylając rąbka tajemnicy: http://farm8.staticflickr.com/7133/7424652228_d3692c1902.jpg Edytowane 23 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.06.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Pumpaluna - bardzo ładnie zgrane, wyszło świetnie, powinnaś więcej nas uszczęśliwiać zdjęciami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 pumpalunko - bardzo ładnie:) Domek - Extraklasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.06.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ardea - zaglądnęłam do Myszonik i faktycznie ten polerowany wygląda w zestawieniu z drewnem całkiem nie źle. Owszem elegancko, ale nie na tyle aby był to zbyt duży kontrast, wręcz pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.06.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Pumpaluna, bardzo fajna kolorystyka, a cokół pasuje do orynnowania:) Szybko poszło . Teraz kosteczka, ogródeczek i gotowe:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.06.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ardea - zaglądnęłam do Myszonik i faktycznie ten polerowany wygląda w zestawieniu z drewnem całkiem nie źle. Owszem elegancko, ale nie na tyle aby był to zbyt duży kontrast, wręcz pasuje. Moje fronty trochę inne niż Myszonik, ale cieszę się, że Ci się podoba. Próbek niestety nie dostałam, ale mam je obiecane na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.06.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 dzięki dziewczyny Ten tynk mozaikowy jak trochę wysechł to ciut wyblakł więc jest myślę tak ton jaśniejszy niż na focie, ale wydaje mi się że ogólnie jednak udało się wszystko zgrać. Ardea zapomniałaś jeszcze dorzucić na równi z kostką wrzucić ogrodzenie i taras (płytki+barierki) bo to dla mnie dużo ważniejsze niż ogródek gdzie i tak tylko trawa będzie rosła (a tą każą siać jesienią więc pożytek i widok będzie za rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.06.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ogrodzenie i taras to pikuś Szast prast i będzie idealnie:yes: Muszę pogadać z moim projektantem, bo nawet nie wiem czy wszystkie trawy jesienią czy niektóre wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.06.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Pumpa - ten tynk mozaikowy nie wygląda na 118 - jest o wiele ładniejszy od próbki a dlaczego trawa jesienią? Nie można latem? Ja to najbardziej za trawa tęsknię. Dobrze, ze wyrosły mi na działce chaberki, to trochę oko pocieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.06.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 wg wszystkich źródeł które znalazłam pocają sianie trawy we wrześniu, żeby było odrobinę deszczowo a niezbyt już słonecznie, ponoć wtedy w place trawa nie porośnie u mnie pod płotem zielono, szkoda że zielsko a nie trawa czy drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.06.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 To prawda, trawę dobrze siać jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.06.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 To prawda, trawę dobrze siać jesienią. Każdą czy tylko taką trawnikową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts