Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

O tam cuda, taki czujnik zapachów, jak dla mnie rzecz zbędna.

Ekipa robi elewację i mam kawałeczek tynku (śliczniusi) i kawałek podbitki (zaskoczenie na całego, nawet nie przypuszczałam, że wyjdzie tak fajnie) jest na to 25 lat gwarancji (nawet na blaknięcie koloru) co przy graficie jest istotne i idealnie gra z parapetami, w końcu to ten sam kolor i materiał;). Będę się mogła koncentrować na konserwacji tarasu i ogrodzenia, bo podbitka niezniszczalna;) Cokół i resztę też machnęli podkładem w kolorze mozaiki i jest jaśniutko, estetycznie - szkoda, ze pokażę Wam dopiero za tydzień:p:D:cool:

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O tam cuda, taki czujnik zapachów, jak dla mnie rzecz zbędna.

Ekipa robi elewację i mam kawałeczek tynku (śliczniusi) i kawałek podbitki (zaskoczenie na całego, nawet nie przypuszczałam, że wyjdzie tak fajnie) jest na to 25 lat gwarancji (nawet na blaknięcie koloru) co przy graficie jest istotne i idealnie gra z parapetami, w końcu to ten sam kolor i materiał;). Będę się mogła koncentrować na konserwacji tarasu i ogrodzenia, bo podbitka niezniszczalna;) Cokół i resztę też machnęli podkładem w kolorze mozaiki i jest jaśniutko, estetycznie - szkoda, ze pokażę Wam dopiero za tydzień:p:D:cool:

Ty się znęcasz nad nami, wiesz? :p

Ciarko black pearl 90, sprawdź parametry, bo już nie pamiętam, ale wydajność spora (chyba 900), cichszy od Amici i świeci na niebiesko, dlatego go wybrałam, chociaż nie ma czujnika zapachów (czyli sam się nie włączy)

Dzięki. Właśnie myślałam o Black Pearl, ale z okapem to wogle mam problem, bo:

1. 60-tka ma mniejsza wydajność. Z kolei 90-tka nie wiem czy u nas nie będzie za cieżko wyglądała gdy bedzie wisięć na ścianie bez żadnych bocznych szafek.

2. jeśli wezmę 60-tkę to będzie mniejsza wydajość a na tym mi zależy przede wszystkim, bo kuchnia otwarta

3. jesli plyta szer. 60 to okap powinien byc wiekszy?

Na czujce na zapach mi nie zależy.

Edytowane przez agalind

MAM PROBLEM

i to dość duży a jak duży problem to wiadomo że rozbiega się o kasę :( Na dolnym tarasie strasznie chciałam mieć dechy ale po tym jak okazało się że na deski jest za nisko (nie wejdą legary pod spód) to wpadłam na pomysł obłożenia tarasu podestami kompozytowymi. Dzisiaj dostałam wycenę i przysiadłam. 10m2 tarasu a koszt 3tys bez kosztów przesyłki. No i teraz pytanie - czy warto? nie widziałam tego na żywo, nie mam jak pomacać ani zapytać zaufanego użytkownika jak się to po latach sprawuje no i w ogóle nie wiem czy mi się to będzie podobało. Położenie płytek (takie same kamyki jak na górny taras to koszt max tysiąca. Kasa się kończy i nie wiem czy warto ruszyć ten taras w tym roku czy czekać może na lepsze czasy i kiedyś tam. Mówiąc szczerze to 3tys za pseudo deski wydaje mi się zabójczą kwotą. Co o tym myślicie?

MAM PROBLEM

i to dość duży a jak duży problem to wiadomo że rozbiega się o kasę :( Na dolnym tarasie strasznie chciałam mieć dechy ale po tym jak okazało się że na deski jest za nisko (nie wejdą legary pod spód) to wpadłam na pomysł obłożenia tarasu podestami kompozytowymi. Dzisiaj dostałam wycenę i przysiadłam. 10m2 tarasu a koszt 3tys bez kosztów przesyłki. No i teraz pytanie - czy warto? nie widziałam tego na żywo, nie mam jak pomacać ani zapytać zaufanego użytkownika jak się to po latach sprawuje no i w ogóle nie wiem czy mi się to będzie podobało. Położenie płytek (takie same kamyki jak na górny taras to koszt max tysiąca. Kasa się kończy i nie wiem czy warto ruszyć ten taras w tym roku czy czekać może na lepsze czasy i kiedyś tam. Mówiąc szczerze to 3tys za pseudo deski wydaje mi się zabójczą kwotą. Co o tym myślicie?

to ile kosztuje m2 tego kompozytu...?

a co do drewnianego tarasu, to jak grube legary były brane pod uwagę...? ile masz miejsca na deski + legary obecnie...?

W sprawie okapu czytałam na forach, że powinien być taki jak płyta lub większy (ale np. tuba jest mniejsza i działa:cool:) w mieszkaniu mam 60 o wydajności 650, otwartą kuchnię i okap nad płytą gazową sprawdza się średnio:( Wybrałam 90, także ze względu na proporcje;) będzie na ścianie z płytką szafką wiszącą 70x70x23

Pumpaluna, widziałam kiedyś w markecie budowlanym coś takiego i było jakieś plastikowe, ja bym wolała już płytki.

to ile kosztuje m2 tego kompozytu...?

a co do drewnianego tarasu, to jak grube legary były brane pod uwagę...? ile masz miejsca na deski + legary obecnie...?

Esiak aż poszłam na taras wymierzyć i tak - w tej chwili jest 2cm już zachodząc na ramę okienną także już 2,5cm to taki max.

Co do cen to deska tarasowa kompozytowa to legary plus decha, za sztukę nie wiem ile kosztuje ale system do desek to cena od 200 do 350zł plus dochodzące koszty ułożenia. Podest to sam system klik-klak (ma 2,2cm grubości) więc odpada cena robocizny, za sztukę trzeba zapłacić 16-18zł (nam wyszło bodajże 170szt) plus listwy narożne. Cena którą napisałam obejmuje podesty w poziomie i te pionowe żeby bok obudować plus listwę narożną.

Pumpaluna, widziałam kiedyś w markecie budowlanym coś takiego i było jakieś plastikowe, ja bym wolała już płytki.

no więc właśnie ja nie miałam ani gdzie zobaczyć ani pomacać, z tej firmy, którą braliśmy pod uwagę wyślą nam próbki ale na forach (m.in i tu na muratorze) sporo ochów i achów było ale trudno stwierdzić który wpis to prawda a który kryptoreklama

Cześć Iza:) Koloru już nie planujemy, bo kolor już jest:D tylko fotek nie ma, ale będą w przyszłym tygodniu, to zobaczycie wszystko:yes: (w zasadzie biel z jasną szarością)

Ostatnio pisałam o zachwycie, teraz czas na rozczarowanie... Pamiętacie moje plany dotyczące zagospodarowania części stryszku jako powierzchni użytkowej? Miało być 10m, po ociepleniu i zabudowie wyszło połowę mniej:(:(:( a jeszcze musi być dojście do schowków w częściach pod skosami:(

W związku z tym nie będzie trzech urządzeń do ćw. a jedno wielofunkcyjne, sauna nie będzie 4os. a 2os., ale zazdroszcząc Lukarnie;) zaplanowałam tam głowicę natryskową i panel z 2 dyszami masującymi:D czyli wyszło na to, ze nie będę się tak bardzo wyłamywać z łazienkowych standardów;)

Ostatnio pisałam o zachwycie, teraz czas na rozczarowanie... Pamiętacie moje plany dotyczące zagospodarowania części stryszku jako powierzchni użytkowej? Miało być 10m, po ociepleniu i zabudowie wyszło połowę mniej:(:(:( a jeszcze musi być dojście do schowków w częściach pod skosami:(

W związku z tym nie będzie trzech urządzeń do ćw. a jedno wielofunkcyjne, sauna nie będzie 4os. a 2os., ale zazdroszcząc Lukarnie;) zaplanowałam tam głowicę natryskową i panel z 2 dyszami masującymi:D czyli wyszło na to, ze nie będę się tak bardzo wyłamywać z łazienkowych standardów;)

Kiedy zaczniesz przyjmować do SPA? Mogę sie na liste zapisać?