agalind 29.06.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Fajnie miec takie miejsce, tym bardziej, ze o tym marzyliscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.06.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Cześć Iza:) Koloru już nie planujemy, bo kolor już jest:D tylko fotek nie ma, ale będą w przyszłym tygodniu, to zobaczycie wszystko:yes: (w zasadzie biel z jasną szarością) Ostatnio pisałam o zachwycie, teraz czas na rozczarowanie... Pamiętacie moje plany dotyczące zagospodarowania części stryszku jako powierzchni użytkowej? Miało być 10m, po ociepleniu i zabudowie wyszło połowę mniej:(:( a jeszcze musi być dojście do schowków w częściach pod skosami:( W związku z tym nie będzie trzech urządzeń do ćw. a jedno wielofunkcyjne, sauna nie będzie 4os. a 2os., ale zazdroszcząc Lukarnie;) zaplanowałam tam głowicę natryskową i panel z 2 dyszami masującymi:D czyli wyszło na to, ze nie będę się tak bardzo wyłamywać z łazienkowych standardów;) Jak biel z szarością TO JUŻ MI SIĘ PODOBA bo planuje taką samą;)Dlatego będę zaglądać i NIECIERPLIWE CZEKAM NA ZDJĘCIA!! Pozdr, Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 siedzę jak na szpilkach czekając na dostawę z drewbetu, wczoraj lokalni dzwonili że w piątek w godzinach popołudniowych mają nam przywieźć przęsła chyba nie mogę się bardziej niż trochę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.06.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 siedzę jak na szpilkach czekając na dostawę z drewbetu, wczoraj lokalni dzwonili że w piątek w godzinach popołudniowych mają nam przywieźć przęsła chyba nie mogę się bardziej niż trochę doczekać Trzymam kciuki i czekam na zdjecia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Pumpaluna, widziałam kiedyś w markecie budowlanym coś takiego i było jakieś plastikowe, ja bym wolała już płytki. własnie dostałam próbki (takie gdzieś 20x20cm no i żałuję, że przesyłkę otworzyłam; fajne w dotyku, ładnie wygląda a jak wujowi stolarzowi przez płot pokazałam to się nie mógł nadziwić jak łudząco dechy przypomina. Rzuciłam na słońce i czekam żeby się nagrzało. Zobaczę, może to mnie zniechęci bo na chwilę obecną to nawet rok na betonie gotowa jestem czekać Trzymam kciuki i czekam na zdjecia:) Na razie to musimy kogoś do przymocowania tych przęseł znaleźć bo dotychczasowi majstrzy już u nas grosza nie zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Iza, mam nadzieję, ze Cię nie rozczaruję Aga, możesz sobie machnąć coś takiego w piwnicy, masz tam full miejsca. Potrzebna jest siła, woda i dobra wentylacja. Pumpaluna, no tak to jest, że świat odbieramy zmysłami, a u każdego trochę inaczej działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 a ja myślę, że wiele zależy od firmy, przynajmniej takie są opinie w necie i tyle udało mi się wydedukować porównując składy tych desek kompozytowych na stronach różnych producentów i u jednych jest pcv w dużej ilości u innych domieszka u innych skład mączki bambusowej w sotsunku do włókien sztucznych jest 50:50 u innych nawet 70:30; w ecoteak które dostałam PVC w ogóle nie ma. Ze strony producenta Kompozyt Drewna EcoTeak to produkt złożony z kilku komponentów, stworzony w najnowszej technologii przyjaznej dla środowiska. Wyprodukowany z drewna, mączki drzewnej i bambusowej oraz polimerów (HDPE i PP) połączonych ze sobą na gorąco za pomocą żywicy z dodatkiem barwników – barwiony strukturalnie. Ekologiczną innowacyjnością jest fakt, iż przy produkcji Kompozytu Drewna EcoTeak nie stosuje się PVC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Szczególnie te polmery PP brzmią eko;) A mówiąc serio to nie mnie, nie producentowi kompozytu, nie forumowiczom, ale TOBIE ma się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 co z tego, że się podoba, ołówek+kartka=brutalna prawda właśnie przeliczyliśmy budżet, nie ma opcji żeby starczyło nam kasy na ekstrawagancję i podobanie Obawiam się że goły beton zostanie :/ z nieprzewidzianych wydatków teraz potrzebujemy 3,5tys na zrobienie górnego tarasu (robocizna + materiały do hydroizolacji) a przecież już nadprogramowa kasa poszła na obróbkę blacharską. Liczyliśmy że będzie to max 1,5tys a tu taki zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 To może zostaw to na później, ja jestem mistrzynią odkładania na kiedyś tam:D Sauna w przyszłym roku, tarasy i grill też, teraz tylko najważniejsze rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Obawiam się, że w przyszłym roku będzie jeszcze gorzej z finansami i taki plan minimum na przyszły rok to jest chociaż tygodniowy wyjazd na wakacje więc to co uciułamy z premii będzie właśnie na to. Nie byliśmy na wakacjach od 2008roku bo takie 2dniowe wypady się nie liczą. Rozmawialiśmy z mężem, że jeśli wyrobimy się z kostką poniżej 10tys to wtedy robimy taras takimi płytkami jak na górze (wyjdzie ok 1tys za całość) a jak nie to odpuszczamy i położymy trawkę którą kiedyś w 1 mieszkaniu mieliśmy na tarasie rzuconą aby można było gołą stopą wyjść i nie nanieść za wiele do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) Ja też jeśli mam wybierać to wolę wyjazd niż jakąkolwiek rzecz do domu. Na razie nie mamy problemów, bo dziecko nam organizuje wakacje;) Bałtyk i pobyt w naszym domku nad jeziorem. marzy mi się jednak podróż do Senegalu i Gambii:cool: może kiedyś... Edytowane 29 Czerwca 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.06.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 No to ja jestem straszną pragmatyczką bo jednak wybieram to co niezbędne a bez wakacji można przeżyć. Liczyłam ostatnio, że na taki tygodniowy wyjazd nad morze z wykupionymi śniadaniami i obiado-kolacją potrzebowalibyśmy 4tys a gdzie jeszcze dojazd czy jakieś atrakcje dla dzieci.... Kurcze dla przeciętnej polskiej rodziny to zaporowa cena jak za tydzień wczasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 No pewnie, że da się przeżyć bez wakacji, ale co to za życie;) U nas w budżecie kasa musi się znaleźć na 2 tyg. nad morzem. Nie mam pojęcia jaki to koszt, bo mąż pilnuje finansów. Śniadania jemy w domku, na obiady i kolacje chodzimy do restauracji. Na atrakcje Mała ma kasę od dziadków, więc ostro się rządzi;) Szczerze mówiąc nie czuję, żeby wyjazd nad polskie morze był ekstrawagancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.06.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) no to zazdroszczę, u nas i planowanie budżetu i zarządzanie nim leży po mojej stronie Przywieźli ogrodzenie, nawet nie wiem ile kosztuje bo bez faktury dostaliśmy na razie. Jest jednak jeden problem. Zamek do furtki jest po drugiej stronie niż my mamy wyprowadzenie do domofonu i otwierania furtki Na projekcie który daliśmy lokalnie było to zaznaczone ale pewnie ten który zamawiał nie zwrócił uwagi. Zaraz jeszcze metrówkę wezmę i sprawdzę czy na pewno się zmieszczą. edit: okazało się, że przęsła są za wysokie, mieli wymiar 100cm a tu sam metal jest 101 plus deski kawałek czyli 2cm za dużo :/ Edytowane 30 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.07.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Pumpa, przęsła są za wysokie i będą wystawać poza murki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.07.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 one w ogóle nie wejdą bo murki mają daszki i przęsło się nie mieści :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.07.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No to kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.07.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Aga, możesz sobie machnąć coś takiego w piwnicy, masz tam full miejsca. Potrzebna jest siła, woda i dobra wentylacja. W sumie mam zakaz od lekarza na wszelkie sauny, więc trudno się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.07.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Nasz lokalny dystrybutor powiedział, że spróbuje wynegocjować jak największy rabat dodatkowy (od siebie nam dali 200zł za obsuwę czasową). Sprawdziliśmy z mężem, że idzie to w miarę łatwo naprawić. Musimy podciąć metalową część tak ok 1,5cm i odkręcić dechę i podciąć ją też 1-1,5cm (tu już wujek zadziała). Tyle, że ja im za niedoróbkę nie mam zamiaru ponad 3tys zapłacić i będę czekać na ich reakcję bo tak ogólnie to przęsła i nam i wszystkim co widzieli się podobają. Teraz tylko musimy kupić lakierobejcę i pomaluję, chociaż brama i bramka na razie założone nie będą na prośbę brukarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts