Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

No pewnie, że da się przeżyć bez wakacji, ale co to za życie;) U nas w budżecie kasa musi się znaleźć na 2 tyg. nad morzem. Nie mam pojęcia jaki to koszt, bo mąż pilnuje finansów. Śniadania jemy w domku, na obiady i kolacje chodzimy do restauracji. Na atrakcje Mała ma kasę od dziadków, więc ostro się rządzi;) Szczerze mówiąc nie czuję, żeby wyjazd nad polskie morze był ekstrawagancją.

Popieram. Wolę gdzieś pojechać niż coś nowego kupić. Odpoczynek jest bezcenny a jak się dobrze poszuka to można fajne oferty znaleźć. Kawał Europy zwiedziliśmy i wcale majątku to nie kosztowało. Trzeba tylko dobrze poszukać i z odpowiednim wyprzedzeniem. Np. na Korsyce można spać u polskich zakonnic;)

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz lokalny dystrybutor powiedział, że spróbuje wynegocjować jak największy rabat dodatkowy (od siebie nam dali 200zł za obsuwę czasową). Sprawdziliśmy z mężem, że idzie to w miarę łatwo naprawić. Musimy podciąć metalową część tak ok 1,5cm i odkręcić dechę i podciąć ją też 1-1,5cm (tu już wujek zadziała). Tyle, że ja im za niedoróbkę nie mam zamiaru ponad 3tys zapłacić i będę czekać na ich reakcję bo tak ogólnie to przęsła i nam i wszystkim co widzieli się podobają. Teraz tylko musimy kupić lakierobejcę i pomaluję, chociaż brama i bramka na razie założone nie będą na prośbę brukarza

To teraz musicie ich przycisnąć, zeby Wam z ceny zeszli.

Agalind a możesz coś taniego nad polskim morzem polecić ? Bo u nas to co polecają znajomi to poza naszym zasięgiem finansowym jest.

Za granicę z dzieciakami ze względów zdrowotnych się nie wybierzemy, zresztą nasze auto prywatne nadaje się tylko do jazdy w okolicy a nie w trasę.

Jaki rejon (okolice Międzyzdrojów, Trójmiasta, Łeby, półwysep?) Cię interesuje to popytam?

Z choroby lokomocyjnej się wyrasta, miałam to wiem, a mimo to dziadkowie pokazali mi cała Polskę, gdy byłam przedszkolakiem podróżowaliśmy od kwietnia do września:) Nad morzem, jak dla mnie plażowanie jest efektem ubocznym;) wolę pokazywać dziecku inne atrakcje regionu, których wszędzie pełno, wystarczy tylko się rozejrzeć. W tym roku, podobnie jak dwa lata temu, ruszamy na zachodnie wybrzeże Bałtyku:yes:

O budowie opowiem innym razem, a właściwie to już pokażę, bo kończymy elewację. Wracam do nauki:)

To jeszcze ja:)

Uwielbiam jeździć nad Bałtyk. No lubię i już. I nie przeszkadzają mi tłumy turystów - serio:) Ani na plaży ani w miejscowości w której jesteśmy.

I idziemy na plażę nawet jak nie ma słońca, jak jest zimno - dzieci dostają ciepłe bluzy i chustki na głowę i w samych gatkach biegają po lodowatej wodzie - baaardzo to lubią:)

W tym roku odpuszczamy - po pierwsze ze względów finansowych, po drugie nie wiemy ile P zajmie zrobienie elektryki.

Szukam domku nad jeziorem 10km od domu - mam nadzieję że będzie nam się tam podobało...

ps. a kiedy będzie to "następnym razem"??

Jak się kiedyś z kimś zgadasz to weź namiar ale to już na zaś bo w tym sezonie jednak nigdzie nie wyjedziemy. Lekarstwa i wizyty prywatne nas znowu nieźle po kieszeni strzeliły. Na razie to ja marzę po prostu o możliwości wyjścia z domu, od tygodnia młody uziemiony a teraz na kolejne 2 dołączyła córka. Z domu nawet wychodzić dzieciaki nie mogą :(

Aha, drewbet dał nam rabat, marny strasznie ale może na lakierobejcę starczy.

Oni w ogóle na początku nie chcieli o żadnym rabacie słyszeć bo zrzucili winę na podwykonawcę i dopiero ten nasz dystrybutor lokalny grożąc odesłaniem produktu wywalczył rabat. W sumie z tego co policzyłam wyszło 11% rabatu.

Niestety bardzo poważnie bo mała ma zapalenie płuc

To niedobrze. Kurcze, chyba coś jest w powietrzu, bo co rusz słyszę, ze jakieś dzieci chorują.

Nie straszcie mnie z tym czymś w powietrzu, bo wybieram się z Małą na szczepienie:eek: U nas cieplusieńko i słonecznie, po prostu wakacje w pełni:) Pokażę Wam postępy budowlane, gdy zrobię zdjęcia, a zrobię zdjęcia gdy wyjdę z domu, a wyjdę z domu, gdy się nauczę....;):)