Ardea 03.07.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Właśnie zrobiłam sobie przerwę, gotuję obiad i czekam na mamę, która musi wpaść zobaczyć jak mi idzie nauka;) Znajomi dzwonią, bo przecież mam tak fajnie - wakacje, ciężko się skupić , domek na drugim planie:( Powinnam wysłać zamówienie do sklepów łazienkowych, ale na razie nie mam siły, zrobiłam tylko ostateczną listę, posprawdzałam sklepy i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.07.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A właśnie, sklep kati ostatnio wykiwał moich znajomych, 2 miesiące czekają już na zamówienie któe miało być w 14dni,a teraz nie chcą im kasy zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.07.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja chyba w plytki - lazienki zamawiam większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.07.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A właśnie, sklep kati ostatnio wykiwał moich znajomych, 2 miesiące czekają już na zamówienie któe miało być w 14dni,a teraz nie chcą im kasy zwrócić. O, no to kiepsko. Moja szwagierka ostatnio zamawiałą u nich wyposażenie do łazienki i wszystko przyszło bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.07.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Przypomniało mi się, że u kogoś pisałaś o takich odstraszaczach owadów (wkładane do gniazdka) tylko znaleźć nigdzie tego nie mogę. Napisz proszę co to, bo skoro sprawdzone to muszę spróbować. Tyle tego dziadostwa wpada do domu, ze muszę coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.07.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Agalind ja zainwestowałam w moskitiery. Sporo to kosztowało ale teraz mucha jest już rzadkością, a okna cały dzień pootwierane. Chociaż dzisiaj nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwa, zapomniałam zamknąć jak zbierali piach pod kostkę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.07.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Agalind ja zainwestowałam w moskitiery. Sporo to kosztowało ale teraz mucha jest już rzadkością, a okna cały dzień pootwierane. Chociaż dzisiaj nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwa, zapomniałam zamknąć jak zbierali piach pod kostkę :/ U nas drzwi tarasowe cały czas otwarte i jakoś nie wyobrażam sobie montowania na nich moskitiery. W oknach na pewno warto. Może da sie je odkurzyć z piachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.07.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Napisałam tak bez ładu i składu, że się nie dziwię ze myślałąś o moskitierach w piachu. Chodziło o to że przez te otwarte okna nasypało się tyle piachu że odkurzyć trzeba ale wsyzstko w domu a moskitiery mamy na obydwa drzwi tarasowe, i te dolne i w sypialni no i też cały czas wyjście na taras otwarte tyle że wychodząc trzeba jeszcze siatkę otworzyć. Psa nie mamy, dzieciaki szybko załapały o co chodzi i nikt na siatkę nie wpada. Wydatek w prawdzie spory bo za jedne drzwi tarasowe w oprawce w złotym dębie i z 3 magnesami trzeba zapłacić prawie 600zł ale dla mnie szalenie opłacalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.07.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Uff... dałam radę, od wczoraj nadrabiam zaległości u Ciebie i właśnie skończyłam Złe podejście. Najpierw wyjdź z domu, obwietrz się, dotleń mózg a potem wróć do nauki Jestem za. I czekam na obiecane fotki Właśnie zrobiłam sobie przerwę, gotuję obiad i czekam na mamę, która musi wpaść zobaczyć jak mi idzie nauka;) Dobre, w tym wieku mama sprawdza jak Ci idzie nauka? No tak, podopieczni mają wakacje, a ich Pani nadal się "doucza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.07.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Już po spacerze:) Na dziś koniec, nie mogę się uczyć nocami. Dawno Cię Rocia nie było, ale fajnie, że jesteś Aga, nie wiem gdzie to wsadziłam, bo u nas jeszcze nie działa (nie ma komarów), coś na V w cenie ok. 40 zł... poszukam. Moskitiery u mnie odpadają podobnie jak rolety. Nie chcę siatki w oknie i już, a rolety kiedyś miałam, mieszkając w centrum głośnego i gorącego miasta - użyłam raz, żeby zobaczyć jak działa napęd;) dla mnie było zbyt pudełkowo i klaustrofobicznie, ale napęd działał świetnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 jeśli chodzi o komary to my stosowalismy specyfik wkładany do kontaktu firmy Bross. Sprawdził się rewelacyjnie zarówno zagranica jak i w Polsce ( aż sami się dziwiliśmy). Z tego co pamiętam trzeba pozostawić uchylone okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Już po spacerze:) Na dziś koniec, nie mogę się uczyć nocami. Dawno Cię Rocia nie było, ale fajnie, że jesteś Aga, nie wiem gdzie to wsadziłam, bo u nas jeszcze nie działa (nie ma komarów), coś na V w cenie ok. 40 zł... poszukam. Moskitiery u mnie odpadają podobnie jak rolety. Nie chcę siatki w oknie i już, a rolety kiedyś miałam, mieszkając w centrum głośnego i gorącego miasta - użyłam raz, żeby zobaczyć jak działa napęd;) dla mnie było zbyt pudełkowo i klaustrofobicznie, ale napęd działał świetnie:D Poszukaj jak możesz, bo jest to dla mnie jedyne rozwiązanie. Zdaje się, ze pisałaś o 6 sztukach w domu. Jakoś przeliczałaś to na m2 , czy po prostu po 1 na sypialnię +kuchnia+salon itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 jeśli chodzi o komary to my stosowalismy specyfik wkładany do kontaktu firmy Bross. Sprawdził się rewelacyjnie zarówno zagranica jak i w Polsce ( aż sami się dziwiliśmy). Z tego co pamiętam trzeba pozostawić uchylone okna. Dzięki Ewuś, ale tej firmie to ja podziękuję. Mrówki to mogę ich preparatami truć, ale do domu nic nie wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Aga a co nie tak jest z nimi?? Bo u mnie w domu sie też coś ich firmy pojawiało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Odbierz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ja ogólnie tych wtyczek do kontaktu typu bross czy raid się obawiam, niby ma być niewyczuwalny dla człowieka zapach a ja wyraźnie czułam, mało tego po chwili strasznie rozbolała mnie głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Aga, nie wiem gdzie to wsadziłam, bo u nas jeszcze nie działa (nie ma komarów), coś na V w cenie ok. 40 zł... poszukam. Chyba znalazłam.To Vako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Agalind wiedziałam że gdzieś zapisałam tylko poszukać musiałam no i znalazłam w dziale inspiracje (nie wiem jakim kluczem się kierowałam hehehe) VARIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mrówki to mogę ich preparatami truć, ale do domu nic nie wezmę. na mrówki nam się najlepiej sprawdził proszek EXPEL bo bros im niestraszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts