Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Właśnie zrobiłam sobie przerwę, gotuję obiad i czekam na mamę, która musi wpaść zobaczyć jak mi idzie nauka;) Znajomi dzwonią, bo przecież mam tak fajnie - wakacje, ciężko się skupić , domek na drugim planie:( Powinnam wysłać zamówienie do sklepów łazienkowych, ale na razie nie mam siły, zrobiłam tylko ostateczną listę, posprawdzałam sklepy i ceny.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A właśnie, sklep kati ostatnio wykiwał moich znajomych, 2 miesiące czekają już na zamówienie któe miało być w 14dni,a teraz nie chcą im kasy zwrócić.

O, no to kiepsko. Moja szwagierka ostatnio zamawiałą u nich wyposażenie do łazienki i wszystko przyszło bez problemów.

Przypomniało mi się, że u kogoś pisałaś o takich odstraszaczach owadów (wkładane do gniazdka) tylko znaleźć nigdzie tego nie mogę. Napisz proszę co to, bo skoro sprawdzone to muszę spróbować. Tyle tego dziadostwa wpada do domu, ze muszę coś z tym zrobić.

Agalind ja zainwestowałam w moskitiery. Sporo to kosztowało ale teraz mucha jest już rzadkością, a okna cały dzień pootwierane. Chociaż dzisiaj nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwa, zapomniałam zamknąć jak zbierali piach pod kostkę :/

U nas drzwi tarasowe cały czas otwarte i jakoś nie wyobrażam sobie montowania na nich moskitiery. W oknach na pewno warto.

Może da sie je odkurzyć z piachu?

Napisałam tak bez ładu i składu, że się nie dziwię ze myślałąś o moskitierach w piachu. Chodziło o to że przez te otwarte okna nasypało się tyle piachu że odkurzyć trzeba ale wsyzstko w domu ;)

a moskitiery mamy na obydwa drzwi tarasowe, i te dolne i w sypialni no i też cały czas wyjście na taras otwarte tyle że wychodząc trzeba jeszcze siatkę otworzyć. Psa nie mamy, dzieciaki szybko załapały o co chodzi i nikt na siatkę nie wpada. Wydatek w prawdzie spory bo za jedne drzwi tarasowe w oprawce w złotym dębie i z 3 magnesami trzeba zapłacić prawie 600zł ale dla mnie szalenie opłacalny.

Uff... dałam radę, od wczoraj nadrabiam zaległości u Ciebie i właśnie skończyłam ;)

Złe podejście. Najpierw wyjdź z domu, obwietrz się, dotleń mózg a potem wróć do nauki :)

Jestem za. I czekam na obiecane fotki :)

Właśnie zrobiłam sobie przerwę, gotuję obiad i czekam na mamę, która musi wpaść zobaczyć jak mi idzie nauka;)

:lol2: Dobre, w tym wieku mama sprawdza jak Ci idzie nauka?

No tak, podopieczni mają wakacje, a ich Pani nadal się "doucza" ;)

Już po spacerze:) Na dziś koniec, nie mogę się uczyć nocami.

Dawno Cię Rocia nie było, ale fajnie, że jesteś:)

Aga, nie wiem gdzie to wsadziłam, bo u nas jeszcze nie działa (nie ma komarów), coś na V w cenie ok. 40 zł... poszukam.

Moskitiery u mnie odpadają podobnie jak rolety. Nie chcę siatki w oknie i już, a rolety kiedyś miałam, mieszkając w centrum głośnego i gorącego miasta - użyłam raz, żeby zobaczyć jak działa napęd;) dla mnie było zbyt pudełkowo i klaustrofobicznie, ale napęd działał świetnie:D

Już po spacerze:) Na dziś koniec, nie mogę się uczyć nocami.

Dawno Cię Rocia nie było, ale fajnie, że jesteś:)

Aga, nie wiem gdzie to wsadziłam, bo u nas jeszcze nie działa (nie ma komarów), coś na V w cenie ok. 40 zł... poszukam.

Moskitiery u mnie odpadają podobnie jak rolety. Nie chcę siatki w oknie i już, a rolety kiedyś miałam, mieszkając w centrum głośnego i gorącego miasta - użyłam raz, żeby zobaczyć jak działa napęd;) dla mnie było zbyt pudełkowo i klaustrofobicznie, ale napęd działał świetnie:D

Poszukaj jak możesz, bo jest to dla mnie jedyne rozwiązanie. Zdaje się, ze pisałaś o 6 sztukach w domu. Jakoś przeliczałaś to na m2 , czy po prostu po 1 na sypialnię +kuchnia+salon itd.?

jeśli chodzi o komary to my stosowalismy specyfik wkładany do kontaktu firmy Bross. Sprawdził się rewelacyjnie zarówno zagranica jak i w Polsce ( aż sami się dziwiliśmy). Z tego co pamiętam trzeba pozostawić uchylone okna.

Dzięki Ewuś, ale tej firmie to ja podziękuję. Mrówki to mogę ich preparatami truć, ale do domu nic nie wezmę.