Lukarna 04.07.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Agalind wiedziałam że gdzieś zapisałam tylko poszukać musiałam no i znalazłam w dziale inspiracje (nie wiem jakim kluczem się kierowałam hehehe) VARIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2012 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tak, Vario, ale nie ma na tym nic więcej, żadnego modelu. To nie wydziela żadnego zapachu, bo wykorzystuje ultradźwięki. Podobno jedno ma zasięg 25m, ja do domu planuję pomieszczeniami na górze, a na dole 2 na całą otwartą przestrzeń. Mąż mi przypomniał, że trzeba wybrać dobry model, bo niektóre wydają jakieś bzyczące dźwięki. A wiecie, że ja tak je schowałam, że teraz nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Egzamin przełożony na jesień (recenzent i promotor wyjechali na stypendium zagraniczne) Mam więc masę czasu, mogę spokojnie czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tak, Vario, ale nie ma na tym nic więcej, żadnego modelu. To nie wydziela żadnego zapachu, bo wykorzystuje ultradźwięki. Podobno jedno ma zasięg 25m, ja do domu planuję pomieszczeniami na górze, a na dole 2 na całą otwartą przestrzeń. Mąż mi przypomniał, że trzeba wybrać dobry model, bo niektóre wydają jakieś bzyczące dźwięki. A wiecie, że ja tak je schowałam, że teraz nie mogę znaleźć Znalazłam TU. Napisali, ze jest jakiś przełącznik, który odstrasza w zależności od częstotliwości różnych intruzów. Może na tej najwyższej brzęczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Egzamin przełożony na jesień (recenzent i promotor wyjechali na stypendium zagraniczne) Mam więc masę czasu, mogę spokojnie czekać To teraz nie masz wymówki:no: Aktualizuj dziennik i to migiem !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mam więc masę czasu, mogę spokojnie czekać zdecydowanie czas na okazanie Jaki macie kolor ogrodzenia? Brałaś z palety czy po nazwie w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Znalazłam TU. Napisali, ze jest jakiś przełącznik, który odstrasza w zależności od częstotliwości różnych intruzów. Może na tej najwyższej brzęczy? O kurcze, znalazłaś 30zł taniej niż te które ja oglądałam! jestem ciekawa czym one się różnią. Ja szukam jakiś odstraszaczy na koty i psy. No i nie wiem czy brać coś do posypywania (tu obawa, że deszcz momentalnie zmyje) czy postawić na te na zasadzie ultradźwięków (tylko szkoda mi psa sąsiadów bo on mi nie wadzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mój odstraszacz wygląda jak szare pudełko, nie bzyczy i nie wiem czy ma przełącznik:( Aktualizacja będzie jutro:) Pumpaluna, kolor brałam na podstawie wzornika od kolegi, wahałam się między jakiś średnim dębem a teakiem i w końcu chyba wzięłam ten drugi, bo był zbliżony do okien, tylko o ton ciemniejszy, ale już nie pamiętam dokładnie. Mam pytanko, czy baterie i stelaże itp. zamawiałyście od razu z zaworami, odpływami, korkami i całym tym osprzętem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Doświadczenie mi pokazało już dawno, że jak chodzi o hydraulikę to zawsze cos nie pasuje;) i odpływy kupowaliśmy na miejscu po montażu umywalek, żeby móc dobrać odpowiedni. Zaworki też na miejscu, choć tu raczej nic nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 U mnie całe zamówienie od płytek przez baterie i stelaże robił znajomy i to on dobierał zawory, kolanka, odpływy etc dobierając do modelu, wszystko pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Pumpaluna, kolor brałam na podstawie wzornika od kolegi, wahałam się między jakiś średnim dębem a teakiem i w końcu chyba wzięłam ten drugi, bo był zbliżony do okien, tylko o ton ciemniejszy, ale już nie pamiętam dokładnie. u nas na miejscu mogę kupić tylko drewnochron i sadolin więc zastanawiam się nad kupnem czegoś online (no dobra, zachwalana na forum 3v3) tyle że tu pojawia się ryzyko doboru koloru i ze może nam zabraknąć a wtedy skucha do kwadratu... Mamy zagwozdkę z kostką, facet który nam układa proponuje żebyśmy dorzucili trochę kasy (ok 15zł/m2) i wzięli jednak kostkę z "posypką". Czekam jeszcze na info ile ostatecznie metrów u nas wyjdzie i dopiero podejmiemy decyzję. Trochę się pozmieniało i o ile opaska z jednej strony to 70cm o tyle między domem a płotem sąsiadów 70 wyglądałaby kiepsko bo pół metra trawy by zostawało i idzie w kostce jednak wszystko a jakby nie było to już wyjdzie 8m2 więcej niż pierwotnie planowaliśmy i potem kolejna podmianka bo mąż nie miałby gdzie auta służbowego stawiać i kolejne bodajże 10m2 wyszło, aż się boję ile tej powierzchni wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ja po podliczeniu metrów sie załamałam. Tu poszerzyć trochę, tam kilka metrów i wyszło 140m2 Zachciało nam się odsuwać dom od drogi i mamy za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Obawiam się, że u nas może wyjść podobnie a działka przecież maleńka. Wszystko przez problem z przeniesieniem wjazdu, musi być fiflak wywinięty żeby można było wjechać autem i żeby swobodnie brama była otwarta... Aga a ja to chciałam dom do drogi przysunąć ale miasto się nie zgodziło. Dom po lewej i po prawej są na linii z naszym, ale tylko te na całej ulicy, reszta bliżej ale to nic nie dało bo do tych 2 w głębi musieliśmy się dostosować i zamiast 12m z tyłu a 6 z przodu mamy zupełnie odwortnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nasz domek w sumie blisko drogi, ale droga prywatna i w przyszłości będzie zamknięta, a na tyłach taras i tam potrzebujemy większej intymności, zresztą mniej podjazdu do odśnieżania;)Ja w porównaniu do Was będę miała bardzo mało kostki. Pumpaluna, dlaczego facet zachwalał kostkę z posypką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Największą zaletą jest to że nie jest taka śliska zimą czy po deszczu no i wygląda bardziej estetycznie niż zwykła, ale żeby nie było za kolorowo to tą z posypką po zimie trudniej doczyścić. Ponoć idealnie by nam się z domem i ogrodzeniem zgrywała. Dostaliśmy na nią dobrą cenę ale w zależności od powierzchni pewnie by nam z 2tys drożej wyszło, czyli sporo ponad program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 U nas to jeszcze śpiew przyszłości ale z tego co liczyłam to powinno być około 130m i to już z górką... 80m przed garażem (8m od drogi x 10 szerokości) plus opaska. Opaska w zasadzie tylko po bokach bo z tyłu wokół tarasu ma być zielono. Na froncie też kawałek opaski i ścieżka do furtki i do śmietnika. No dobra te 130m to nie z górką ale powinno wystarczyć Ech chciałabym juz o kostce myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 WIesz, ja z pierwszego wyliczenia miałam.... 80m :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Tyyyle aż Ci się powiększyło? To może dobrze że jeszcze nie muszę o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.07.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ja też mam 80m kostki (fakt we wstępnym liczeniu;)) A betonowa jest śliska? Raczej granitowa. A względy estetyczne, czyli co lepiej wygląda to już indywidualna kwestia, ja jestem betonomaniaczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.07.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 biorąc pod uwagę starobruk betonowy a tą kostkę z posypką (podobna kształtem do semmerlock naturo tej białej co weźmiemy) to różnica wizuana spora, ta z posypką z pewnością jest elegantsza i do ogrodzenia by faktycznie pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts