Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Dla mnie ta różnica z korzyścią dla starobruku:cool: bo ta z posypką to takie ciasteczko;) ale przecież nie mnie ma się podobać. Ogrodzenie będziemy miały identyczne, a ja u siebie kompletnie nie widzę ciasteczkowej kostki, beton i tylko beton i to wyłącznie grafitowy. Może już lepsza byłaby granitowa...

Naprawde uważasz, ze nasze ogrodzenie jest eleganckie? Ja je odbieram jako dość surowe.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kostka jak dla mnie elegantsza w sensie odróżniająca się od ulicznej i trochę "lepsiejsza" niż ta która leży na chodnikach. Akurat nie u mnie na osiedlu ale na pobliskim z tej grafitowej wszystkie chodniki są zrobione. Nie wiem czemu ci przypomina ciasteczko, ja np w tej ciastka nie widzę

Zresztą nie ma co gdybać nad posypką cenowo tak jak się spodziewałam byłoby ponad 2tys drożej. Nie wytrzymałam i zrobiliśmy z mężem pomiar "z natury" bo już jest nasyp więc dzieliliśmy go na figury geometryczne po obmierzeniu wyszło... 149,85m2 a przecież mogliśmy coś gdzieś pomylić no i obrzeża idą z kostki po 80zł/m2 za materiał sam :bash::bash::bash:

I jeszcze to jest takie drogie?! A ciastko jak żywe obtoczone w posypce wiórkowej;)

Ja byłam nastawiona na tę spartę z gladio, ale z kostką mąż mnie pozytywnie zaskakuje, podsuwa sporo fajnych pomysłów, więc wszystko się może zdarzyć. Na bank będzie jednak beton i grafit.

No to będę miała ciasteczko choć za słodyczami nie przepadam;)

Granitowa jest fajna, ale odśnieżanie jej to mordęga. Ta nierówna struktura da się we znaki.

Ardea, Twoje ogrodzenie dla mnie surowe nie jest, ale pewnie niektórzy tak pomyślą. Zwłaszcza patrząc na furtkę. Nie pytali sie jeszcze kiedy tam będą drewniane sztachetki?;)

Cześć:) przez Was patrzę na wszystkie kostki w okolicy:rolleyes: przed przychodnią mamy ciasteczkową w trzech kolorach i w graficie najlepiej wygląda.

Moje ogrodzenie wygląda solidnie i w moim odczuciu jest gdzieś pomiędzy elegancją a surowością (łupany, beton, żaluzjowe lamelki drewna i czarna stal bez wywijasów) Od frontu są dwie furtki i brama.

Nie pytają o drewniane sztachetki, bo z dziwakami, którzy klinkier zakrywają blachą nie ma co gadać o dizajnie;) Na naszej uliczce królują metalowe przęsła lub betonowe, ale "ładne inaczej";)

Oj bardzo nam dawkujesz Bławiego ale z tego co widzę kolorystyka naszych domów od siebie nie odbiega chociaż na tych fotach wasza biel jest bardziej złamana szarym niż u mnie.

A wiesz, dopiero teraz zauważyłam, że Twój płot jest stawiany z innego materiału niż nasz? tak mi coś nie grało i dopiero teraz zauważyłam że u Ciebie jest pustak łupany a my mamy kształtkę łupaną (taką na 10cm wysoką)

Od frontu stoją jeszcze rusztowania, dlatego tylko takie fotki, w sobotę, czyli już jutro:p panowie mają skończyć i się wreszcie zwinąć.

Działamy aktywnie, wewnątrz k-g, na zewnątrz ruszamy z przygotowaniem podłoża pod kostkę, żeby się uleżało (niech tylko znikną rusztowania) i robimy odwodnienie działki. Zamówiłam WSZYSTKO do wyposażenia łazienek:rolleyes:

Witaj dumny Tato:) jakoś idzie, szczególnie dziś mam urwanie głowy, zamawiam parapety, podjęłam decyzję w sprawie zakupu płyty na blat kuchenny (już ostatecznie nero assoluto) i wybieram kostkę z typów podrzuconych przez męża, a jeszcze obiad i sprzątanie, dobrze że dziecko u babci.

A jak Twoje dziecko i Twoja żona? Pozdrowionka dla nich:hug: