Ardea 25.08.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Panowie od więźby to nasza Stronekipa, czyli pan Piotr i jego ludzie:) Obejrzenie więźby w pełnej krasie może być utrudnione, bo zabudowujemy stryszek, ale jak zobaczysz autko to podjeżdżajcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.08.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ok Jak tylko znajdziemy chwilę czasu to wpadniemy. Jesli nie, to uwierzymy Wam na slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.08.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ok Jak tylko znajdziemy chwilę czasu to wpadniemy. Jesli nie, to uwierzymy Wam na slowo Ale w co nam uwierzycie, przecież ja niczego nie obiecuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.08.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Nie uważam, że obiecujecie Po prostu skoro tylu ludziom w Ozo dobrze postawili dach to jestem pewny, że i mi dobrze postawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.08.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 To jednak na nich się zdecydowaliście? Czy casting jeszcze trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.08.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Na 99% na nich. Po prostu cena jaką zaproponowali jest tak niska,że nie ma co się zastanawiać. Blachodachówka to 10zl taniej niż u Was za metr. Dachówka natomiast 10zł drożej niż u Was. Czyli 20zł różnicy na 300m2 daje 6000tys. oszczędnosci. A gdzie blacha, wyknczenia, więźba... Pewnie się uzbiera z 15-20tys taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Nasza ekipa to gwarancja solidnego dachu nad głową W ostatnim tygodniu sierpnia rzadko będziemy na działce, bo planujemy powyjeżdżać z córką: Kampinos, Nieborów, Jeziorsko, Licheń - sporo planów jak na kilka dni:) Ale postaramy się odwiedzić Sadybcię i do nas też zapraszamy, tylko nie jesteśmy w stanie się konkretnie umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Groto-dzyndzel musi zniknąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Tak jest musi odejść! Groto-dzyndzlom mówimy stanowcze NIE! O ile jętki usztywniają i nadają prowincjonalnego charakteru, o tyle g-dz. nie ma uzasadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Zdecydowanie TAK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.08.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 no masz rację że go wywalisz, w projekcie tak było czy panowie sobie umanili? u nas jest tylko jętka taka poprzeczna sztuk jeden, chwała panu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 W projekcie był tylko element konstrukcyjny (Bławatek na wizualkach z pracowni to taki wiejsko-sielski domek, z retro łuczkami itp.) Groto-dzyndzel to radosna twórczość cieśli Ale chciał dobrze... Odetniemy przy robieniu ocieplenia (teraz jeszcze wchodzi dekarz i nie chcemy mu robić przykrości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Pumpaluna ,żeby nie zaśmiecać innym komentarzy a podrążyć temat... myślisz, że kW15 wystarczy? Gdzieś czytałam, że lepiej większa moc i nie palić na max??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.08.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 wiesz co, wyliczali nam i w sklepie, i nasz wykonawca i 2 różnych niezależnych hydraulików; przy naszych 120m2 użytkowej mówią, że większy piec byłby tylko stratą kasy a i jego moc szybciej by spadła i trzeba byłoby wymieniać coś tam, szwagier mojego kuzyna parenaście lat w branży pracował i twierdził że jak 18 kupimy to będziemy żałować i żeby brać 15. Z tego co zrozumiałam to lepiej mniejsze kw a dobrze wykorzystywane niż tak jak ty pisałaś. Poza tym w sklepach oprócz o metraż pytali jeszcze z czego dom budowany, jak będą ocieplone ściany i dach oraz jak dużo podłogówki.Na forum od człowieka który zajmuje się kotłami dostałam taką odp: Przy nowym, docieplonym budownictwie 12kW można spokojnie polecić do 140m2; Jak dla mnie pumpaluna to zakres mocy 12-15kW absolutny max. ok.17kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 W sumie myślałam podobnie jak Ardea, żeby większy stawiać. Muszę jeszcze podrążyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 tylko pamiętajcie że ja mam mniejszy metraż i niewiele podłogówki w planach, to ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 W projekcie mamy nieprzydatne wyliczenia, bo poszerzyliśmy budynek, zwiększyliśmy kubaturę, mamy więcej podłogówki i planujemy lepsze ocieplenie:( Weszłam w link (dzięki) policzyłam na tym kalkulatorze i wyszło 16kW, teraz pytanie jak z grzaniem, czy lepiej na full, czy na pół gwizdka:eek: hydraulik polecał defro, ale jeszcze nic nie mówił o typie i mocy. Ile to decyzji, wyborów i dylematów niesie budowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ile to decyzji, wyborów i dylematów niesie budowa;) Aż strach pomyśleć co będzie potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Potem będzie lepiej, bo już wykończeniówka, a na pewno przyjemniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ardea, jak to liczyłaś? Podrzuć link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts