Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

No proszę Cię, ja nie mam pojęcia o czym Ty mówisz??:D

Gwoli wyjaśnienia żeby nie powstawały różne domysły: miałam wtedy 16 więc szalenie bawiło mnie i ekscytowało uciekanie w nocy z moja wychowawczynią (19-letnią) na dyskoteki - jak reszta "dzieci" spała;)

Asia, moja imienniczka, żeby mieć kompankę do nocnego buszowania po 2 dniach kolonii załatwiła mi pokój "jedynkę"

Dopiero po kilku latach uświadomiłam sobie że to było skrajnie nieodpowiedzialne...

Ale na kolonii byłam zachwycona:)

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Międzywodzie to super mieścina na spokojny wypoczynek dla rodziny z dziećmi, byliśmy tam kilka lat temu, jedyne kramiki z zabawkami ustawione były po drodze do nad morze no i wtedy moje dziewczynki dostawały głupawki. Mieliśmy nadzieję, ze ten objaw minie po kilku dniach zauroczenia, niestety, wiara dorosłych zmiażdżona została przez upór zahipnotyzowanych dzieciaków.

Hej, dziś byliśmy na zakupach i wstępnie wybrałam ciuchy na wyjazd, zrobiłam listę itp. Jutro idę na urodziny mamy i prasuję, a pakuję się dopiero w piątek.

Wybieramy się do Ystad (kto czyta kryminały, ten wie:D) i jeszcze mamy w planach Bornholm (z pierwszego razu moje dziecko nic nie pamięta) i oczywiście Wolin. Międzyzdroje w tym roku sobie darujemy (nie moje klimaty).

Fajny plan i oby tylko pogoda dopisała i na morzu nie kołysało zbytnio:)

Gdy płynęliśmy poprzednim razem na Bornholm to tylko załoga, barman i moje dziecko nie mieli choroby morskiej:D

Dziś załatwiłam ostatnie sprawy przed wyjazdem:

- projekt zadaszenia tarasu poszedł do zaopiniowania przez konstruktora

- sprawdziłam czy są wszystkie sprzęty łazienkowe i Są

- ponagliłam pana od parapetów

- wytypowałam kilka balustrad schodowych i spece muszą się wypowiedzieć czy da się to u nas sensownie zamontować (od drewna przez stal aż po blachę i beton;)) zobaczymy która opcja wygra:p

Pod nasza nieobecność cały czas będzie działała ekipa wykończeniowców (kolejni, którzy nie potrzebują nadzoru:) ba, nawet mnie imponują)

Po powrocie zamawiam stół i meble łazienkowe no i wybieram farby.