Ardea 19.07.2012 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Masz wszytsko zaplanowane z takim wyprzedzeniem, że zapomniałam o gładziach;) Nie umiem wybierać pod presją czasu;) Najpierw myślę potem szukam, potem się oswajam z wyborem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.07.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nie umiem wybierać pod presją czasu;) Najpierw myślę potem szukam, potem się oswajam z wyborem... Bardzo dobra taktyka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.07.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jak myślę o Bławatku to widzę go już z pełnym umeblowaniem i z mieszkającą tam rodziną Umeblowanie mamy - na środku salonu stoi rusztowanie do gładzi a w kuchni maszyna do płytek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.07.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Umeblowanie mamy - na środku salonu stoi rusztowanie do gładzi a w kuchni maszyna do płytek;) Stół, sofa i szafki byłyby lepsze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.07.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Stół, sofa i szafki byłyby lepsze:p łeee, takie typowe;) a ten stół do cięcia płytek jest naprawdę extra:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Wiem wiem i nawet fontannę moznaby zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.07.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 To wielkie to jeszcze nieużywane, a mąż ma małe (do płytek w gospodarczych) i nie podoba mu się ta fontanna, ale bajer jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.07.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Miłego urlopu, ładnej pogody i wypoczynku:) Porób jakieś ładne fotki, żebym mogła trochę powzdychać do widoczków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.07.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Nie umiem robić ładnych fotek:( Pakując się zawsze biorę dwa zestawy pogodowe, tym razem powiększyłam znacznie zestaw deszczowy;) Dzięki:) Ty masz wakacje ciągle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.07.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Udanego wyjazdu. Bawcie się dobrze i oby pogoda dopisała!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 23.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Umeblowanie mamy - na środku salonu stoi rusztowanie do gładzi a w kuchni maszyna do płytek;) witaj Ardea wszystkie pomieszczenia gładzicie? my już po urlopie, dzisiaj pierwszy dzień w pracy to jakaś udręka normalnie powodzenia na urlopie no i of course poooogody udanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.08.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Dzięki Wszystkim:) Pogoda dopisała na maxa, było cudnie:) Khb, gładzimy wszystko poza gospodarczymi, ponieważ tynkiem da się uzupełnić niemal niedostrzegalnie drobne poprawki, jakaś obróbka gniazdka, coś przy futrynie itp. my będziemy mieć wkuwane w ścianę schody, więc trochę gipsowania będzie. Nie mamy odrębnej klatki schodowej, tylko schody są częścią salonu i to spowodowało gładzenie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.08.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 To jeszcze coroczne spostrzeżenia architektoniczne;) Zacznę od anegdotki - małe nadmorskie miasteczko, ławka przed ośrodkiem zdrowia i rozmowa dwóch pań: - dziwnie odnowili wam przychodnię - nikomu się nie podoba, ale projektant mówił, że taki jest teraz trend. Szara elewacja, szare okna, płaska grafitowa dachówka i barierki z błyszczącej kwasówki:P Projektant na pewno śledzi muratora;) Domki dzielą się albo na kolumnowe dworki, albo na nowoczesnopodobne (musowo z drewnem na elewacji i płaską dachówką oraz szarymi oknami;)) Mało jest naturalnego kamienia, znikają też biedadomki i na szczęście budowle pt. pokaż na co cię stać Jeden pensjonat został wpisany na moją listę osobliwości i mam nadzieję, że nie projektował go prawdziwy architekt;) Coraz bardziej podobają mi się rdzawe dachówki i wróżę szybki upadek owemu nowoczesnemu trendowi, bo jest intensywnie eksploatowany. Tyle rozważań nieprofesjonalnego krytyka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.08.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Oj tam, napisałabyś jak było, co widzieliście, co porabialiście a nie tylko budowlanie i budowlanie:) Świetnie że pogoda Wam dopisała bo w tym roku jest wyjątkowo nieobliczalna - teoria mojej teściowej jest taka: że jak kto pracował cały rok taką ma pogodę na urlop:):) Czyli chyba pracowaliście sumiennie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.08.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Było cudownie, pogoda nas zaskoczyła niemal 100% słońcem i temperaturą od 28 do 31. Szumiało morze, żywicznie pachniały sosny na wydmach, rejs po Bałtyku był udany (szwedzkie śledzie słone jak trzeba;)), obiadaliśmy się lodami porzeczkowymi, nocą patrzyliśmy na czarne jak smoła fale. O świcie przedzierałam się przez trzcinowiska Zalewu Kamieńskiego, żeby podglądać ptaki... patrzyłam na linię horyzontu na lecące siewkowce, w ptasim świecie to już jesień... Z córeczką budowałam kiczowate zamki z muszelek, ale miało nie być budowlanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.08.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 super że pogoda was rozpieszczała i udało się odpocząć, to co teraz naładowałaś akumulatory i ruszasz do wykończeniówki ze zdwojoną siłą? dużo rzeczy masz jeszcze do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.08.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 No widzisz, poczułam przez chwilę jakbym była tam z Wami... Bardzo żałuję że w tym roku odpuściliśmy Bałtyk... Ale może za rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Wkrótce jedziemy jeszcze nad jezioro, tylko tata zostanie pilnować budowy;) Uwielbiam budowlano - architektoniczne klimaty (chociaż po naszej bryle tego nie widać) i nawet na wczasach podpatruję trendy;) Pumpalunko, do kupienia zostały wszystkie meble, lampy, pśtryczki, farby, kostka... no raczej dużo jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.08.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Myślałam, że pstryczki i farby masz już kupione. A meble kupujesz ostatecznie a nie u stolarza? U nas dzisiaj była "wycieczka" obejrzeć meble. Pani obmacywała i męża do bieli przekonywała ale szybko jej poszło bo facet stwierdził, że póki nie zobaczył to przekonany nie był ale teraz wie że mają być białe, nie wierzyli że nasza kuchnia ma 12m2, obstawiali że z 5 więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.08.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja już nie "zapraszam gości - oglądaczy". Dużą masz kuchnię i tak, bo moja niecałe 10m. Kanapy od stolarza nie kupię, podobnie krzeseł do jadalni (będą tapicerowane na metalowych stelażach), do pokoju córki też idzie Ikea, resztę rzeczywiście od stolarza, bądź ślusarza. Pśtyczki mam tylko wybrane, a kolorów farb jeszcze nie ustaliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts