Rocia 07.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Jej jak szybko Wam minął ten wyjazd Teraz pewnie będzie dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 CZEŚĆ Rocia:) Krótko było, bo budowa czekała, ale fajnie. Teraz będzie bardziej zwyczajnie, bo u siebie;) Farby wybrane, jak zawsze dałam sobie radę Pumpalunko, dzięki, że przynajmniej chciałaś pomóc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.08.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 I na jaką firmę i jakie odcienie się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Farby wybrane, jak zawsze dałam sobie radę Pumpalunko, dzięki, że przynajmniej chciałaś pomóc:) Nawet nie wątpiłam, że dasz sobie radę Inna sprawa, że nie doczytałam, ze pytasz o farby:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Aga, Ty już w innym świecie - świecie świeżo przeprowadzonych:) Wszędzie Tikkurila Optiva 3 mat (sufity) i 5 półmat (ściany) i 7 połysk (łazienka) Wszystko z wzornika NCS, popiel (kuchnia i jadalnia), łazienka średnia szarość, u dziecka błękit, reszta - biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.08.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Widzę że ja się muszę jeszcze dużo nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Możesz korzystać z doświadczeń innych;) akurat ze znajomych nikt o tych farbach nie pisał, ale sobie polatałam po różnych wątkach, po różnych forach i nawet w tym przypadku zdania forumowiczów nie były podzielone;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.08.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 my mieliśmy optive.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Esiak, chodziło mi o stopień połysku ściany - sufit i o to pytałam. Optivę5 mam teraz w pokoju dziecka. Dostaliśmy taką cenę, że nawet nie było co się zastanawiać, a Tikkurila to niezła farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.08.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Rzeczywiście pierwszy raz usłyszałam (przeczytałam) o tych farbach właśnie na FM, a teraz coraz częściej widzę ich reklamy, myślę, że z czasem będą bardzo popularne, bo opinie są naprawdę świetne. Oby za wzrostem popularności spadała ich cena to byłoby wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dostałam dobrą, ba! bardzo dobrą cenę, wiec nie było co się wahać. Jadę zobaczyć kolory w popołudniowym słońcu i podjąć ostateczne decyzje. O poranku kolory były piękne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Ardea, a tak przy okazji pobytu na budowie może zrobiłabyś kilka zdjęć żeby pochwalić sie co tam nowego słychać u Bławatka, co? Wy byliście na urlopie, ale zdaje się, ze ktoś tam pracował jak mróweczka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.08.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Jaka subtelna zachęta Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Aga, przy Twoich cudach to nawet nie śmiałabym swoich zwykłych gładzi pokazywać. Płytek jeszcze nie ma, są parapety i w każdym świetle wyglądają inaczej, w każdym razie kolor mocno zbliżony do profili i pasuje. Odcienie farb trafione za pierwszym razem wszystkie:) I rano i o zachodzie słońca:) Nawet kotłownia i garaż dostaną farbę o pięknej nazwie "Letni poranek" marki Śnieżka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.08.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 pokazałabyś ten popiel kuchenny, my lada moment będziemy malowali ponownie kuchnię bo po wizycie kilkorga maluchów niestety i hol i kuchnia potrzebują renowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Jaśniutki, jaśniejszy niż light grey Beckersa, wiec nie wiem czy by Ci pasował. Z wzornika ma nr N2000. Chce Wam się tak szybko malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 a no to za jasny, teraz mamy intuicję dekorala i taki podobny odcień bym chciała kupić co do chcenia to powiem tak, mus a nie chcenie, 2letnia córeczka siostry potraktowała ścianę tłustymi łapkami a chłopaki wpadli z podwórka z grzebania w czarnoziemie i się pięknie o ścianę wytarli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Dużo musicie przemalować? Ja w zasadzie będę miała tak oddzielone, że będę mogła pomalować jadalnię bez malowania kuchni. Odcień na próbniku minimalnie jaśniejszy od light grey, który bardzo mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Musimy przemalować jedną ścianę w kuchni długości ponad 4m i tu przy oknie, do tego kawałek korytarza - część ze schodami i w koło drzwi do łazienki i wiatrołapu. Dużo niby tego nie ma ale najpierw mycie tego co leży a potem dopiero nowa farba. Nie wiem jednak czy damy radę w sierpniu bo jeszcze kilka ważnych spraw poza domowych mamy do załatwienia, niestety dość kosztownych a najgorsze w tym wszystkim to nie jest nawet malowanie tylko samo oklejanie, no jak ja tego nienawidzę to nawet sobie nie wyobrażacie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.08.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Ardea fajnie że jesteś zadowolona z wyboru parapetów i farb, kolejna pozycja odfajkowana:) Pumpa aż tak ostro było, że ściany do malowania? A bez żartów to nieźle - malowanie po pierwszym kwartale zamieszkania:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts