Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja pamiętam, że kuchnia będzie w fornirze, z czarnym szkłem na wysokiej zabudowie i na ścianie z okapem będzie pas szarych płytek od płyty do samego sufitu;)

Jakiego koloru zrobisz szafke na kubki? Zostaje szara?

Edytowane przez agalind

Czarne szkło aut, bo będą 3 zamiast 4 słupków, resztę dobrze pamiętasz:) Szara podłoga, ściany i lakierowane drzwi do spiżarni, a szafka dębowa + czarne agd, blat i lampy, jeszcze jakieś elementy chromu przy baterii, uchwyty piekarnika czy elementy okapu.

Zresztą sami zobaczycie za jakiś czas...

Wiecie może czy do gresu na balkonie musi być ten cokolik? Po co to? Powiedziałam mężowi, żeby nie robił... przecież tynk zewnętrzny powinien dać sobie radę. No chyba, ze jest jakiś powód robienia tych cokołów?! Przy parapetach też nie mam tych plastikowych zaślepek i nic się nie dzieje.

Jedyna rzecz wnętrzarska, której nie ogarniam to balustrada przy schodach - jest moją zmorą:mad: Trudność sprawia ażurowe nieco rzeźbiarskie zawieszenie schodów. Opcji jest mnóstwo, ale żadna na 100% od pełnego murka z pianobetonu, przez szkło, stalowe linki, po płytę potraktowaną wyżynarką... cała masa pomysłów i :sick:

Edytowane przez Ardea

Płyta robi bzzzzz bzz bzzzzz:cool: wszystkie indukcje wydają takie dźwięki, jedne ciszej, drugie głośniej, trzeba przywyknąć, chociaż może bulgotanie, czy skwierczenie zagłuszy bzyki;)

Moja chwilowa zawiecha trwa już prawie rok;) myślałam o barierce i myślałam, potem odpuściłam, żeby się przyjrzeć z dystansu i tak się przyglądam do dziś:bash: Pewnie wymyśle coś, gdy pojawią się gotowe schody - no mam taką nadzieję.

Ty to masz każde pomieszczenie rozpracowane, nawet o ile pamiętam, masz płytki rozplanowane:cool: więc luzik, a schodów akurat nie kojarzę - jakie będą?

Schody będą zwykłe, standardowy beton z okładziną drewnianą. Jak pisałam - kolor się urodzi jak podejmiemy decyzję o kolorze drzwi wewnętrznych i podłóg. A to jest już złożony proces decyzyjny bo od podłóg zależy jeszcze to z czego będą zrobione meble kuchenne:D

Ale będzie zwykła poręcz i proste drewniane kwadratowe tralki. P jeszcze podobają się takie drewniane łączone trochę z jakims metalem ale ja wolałabym zwykłe proste. Nie wkleję zdjęcia bo mam na kompie zapisane czyjes forumowe po prostu;)

Luka, ja też chcę prosto, al;e u nas się prosto nie da, bo schody nie są proste;)

Rocia, aż przeczytała mój post:D i jest ok. chodzi o stolarza, bo jakoś udaje mi się trafiać na pasjonatów, którzy lubią robić ładne rzeczy (za taką uważa moją kuchnię i aż chce mu się ją zrobić). Podobnie mam z płytkarzem, ogląda każdą płytkę, przykłada do ścian, rysuje najlepsze ułożenia - profeska pod każdym względem.

Ja oczywiście też z utęsknieniem czekam na kuchnię, ale to akurat normalne (jednak to, że stolarz czeka na moją kuchnię to już szok:cool:)

Ładna ta brw, podobne ma Ikea - abstrakt - a jakość chyba lepsza niż brw, jakoś zraziłam się do ich mebli.