Rocia 19.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Jakoś nie szukałam w I. Jak widziałam w katalogu to nic mi nie wpadło w oko. Ale jak mi podpowiedziałaś nazwę to faktycznie są podobne (i nawet cenowo ok.). Muszę nad tym pomyśleć... i popracować nad resztą rodzinki... Ps. Kolejny raz się przekonuję, że czas tu spędzony wcale nie jest czasem straconym (jak niektórzy próbują mi wmówić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Aga a jakie dzwięki wydaje indukcja?? Płyta robi bzzzzz bzz bzzzzz:cool: wszystkie indukcje wydają takie dźwięki, jedne ciszej, drugie głośniej, trzeba przywyknąć, chociaż może bulgotanie, czy skwierczenie zagłuszy bzyki;) Bzyczy sobie, ale wczoraj stwierdziłam, że coraz mniej to słyszę. Znaczy, że sie przyzwyczajam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 U mnie to bzyczenie denerwujące jest tylko na tych najwyższych stopniach czyli 8-9 w skali 9stopniowej, przy ustawieniu płyty na 4-5 bzyczenia nie słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Okap na pewno jest w stanie zagłuszyć bzyczenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Zaczynam doceniac moja zamkniętą kuchnię której jeszcze nie mam;) no dobra mam ale w powijakach;) Teraz mam okap strasznie głośny, stary i nie właczam go wcale bo mnie do szału doprowadza:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja ostatecznie będę miała półotwartą, dlatego wybrałam w miarę cichy okap z wyciszoną obudową, włączę na minutę na 4 biegu i styknie, a jak nie to mam 3 duże okna na przestrzał, a wietrzyć lubię nawet w mrozy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 ja okap włączam rzadko, drażni mnie szum, nie ważne czy okapu czy pralki czy zmywarki, ale ja jestem nadwrażliwcem dźwiękowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Oj, tak okap zagłuszyć może wszystko, a bzyczącą płytę zwłaszcza;) Ja głównie piekę, więc okap nie jest używany intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Zawsze włączam podczas gotowania na 1 biegu. Normalnie mam jak Pumpaluna, nie znoszę niektórych dźwięków (wentylator, reku) ale już spryskiwacze, pociągi, odgłosy gotowania - lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Nie ma to jak bulgotanie pod pokrywką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.08.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak już jesteśmy przy dźwiękach (tych nielubianych) ja nie znoszę głośno gadającego telewizora, poza tym nic mnie chyba już nie drażni. Sprawdzałam sobie szafki z I. pod kątem mojej kuchni i nie znalazłam niczego mniejszego od 40 (a ja potrzebuję dwóch 30 zamykanych i 15 otwartą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak już jesteśmy przy dźwiękach (tych nielubianych) ja nie znoszę głośno gadającego telewizora, poza tym nic mnie chyba już nie drażni. Sprawdzałam sobie szafki z I. pod kątem mojej kuchni i nie znalazłam niczego mniejszego od 40 (a ja potrzebuję dwóch 30 zamykanych i 15 otwartą) ale wiszące czy stojące...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Rocia nie znam wymiarówki Ikei, ale to dobre meble, niskie ceny i długa gwarancja - czego chcieć więcej:) Od jutra płytkuje sie moja kuchnia, a ja właśnie się spakowałam i wybywam, ale nie wiem ile wytrzymam, bo jak to płytki beze mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.08.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Rocia spojrzałam teraz na stronę Ikea i faktycznie na pierwszy rzut oka nie ma 30cm. Ale jestem przekonana że jak kombinowałam ze swoja kuchnią w planerze ikeowskim to były szafki 30 na bank. Nie masz papierowego katalogu w domu? Jak nie zapomnę to sprawdzę może w domu w tym papierowym katalogu czy są wszystkie rozmiary. Albo w planerze, ale to też w domu:) Ardea, jak możesz wyjeżdżać jak taki ważny moment?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.08.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Od jutra płytkuje sie moja kuchnia, a ja właśnie się spakowałam i wybywam, ale nie wiem ile wytrzymam, bo jak to płytki beze mnie? Podziwiam, że wyjeżdżasz w takim momencie, ale coś czuję, ze to Twoje hobby Cię z domu wyciąga w stronę natury:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 21.08.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 ale wiszące czy stojące...? Takie i takie coby symetria była Rocia nie znam wymiarówki Ikei, ale to dobre meble, niskie ceny i długa gwarancja - czego chcieć więcej:) Wszystko to już wiem. I. ma taką reklamę na FM, że wydaje mi się, że wszyscy mają takie mebelki, ew. robione na zamówienie Rocia spojrzałam teraz na stronę Ikea i faktycznie na pierwszy rzut oka nie ma 30cm. Ale jestem przekonana że jak kombinowałam ze swoja kuchnią w planerze ikeowskim to były szafki 30 na bank. Nie masz papierowego katalogu w domu? Jak nie zapomnę to sprawdzę może w domu w tym papierowym katalogu czy są wszystkie rozmiary. Albo w planerze, ale to też w domu:) W papierowym też właśnie nie ma Muszę poustawiać trochę w tym planerze, może wymyślę coś innego (chyba już czwartą wersję Nie spieszy się, wynoś spokojnie to co masz do wyniesienia, to jest teraz pilna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.08.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Planer z I. nie chce mi sie zainstalowac i nie mam szansy sprobowac z ustawieniem szafek. Probowalam ze Sketchup kompletnie sobie nie radze Na dodatek klawiatura mi sie poprzestawiala. Wielkie antytalencie ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
David84 26.08.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Czesc wszystkim.Raz gdzies juz tu pisalem,no ale widac pytanie zamiescilem sam nie wiem gdzie.Zaczne moze jeszcze raz moze nikt sie nie obrazi:D. Chcial bym wiedziec z zona czy ktos buduje blawatka w okolicy Namysłowa(woj.opolskie), lub Olesnicy (woj.dolnoslaskie).Moze tym razem sie uda.Wracam do lektury dziennika Ardea fajna sprawa zobaczyc ,poczytac,dowiedziec sie.Czesc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.08.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Hejka! Wreszcie się wypływałam w samotności - kocham ścianę lasu odbijającą się w tafli jeziora:yes: Podczas mojej nieobecności pomalowały się sufity (doszedł jeszcze jeden typ farby : tikkurila, beckers i nobiles - córki). Scope już na swoim miejscu, a efekt Lecimy pod prąd większość rezygnuje z płytek to ja je kładę i jestem mega zadowolona z efektu:) Doszły też ostatnie już płytki (długo się wahałam stanęło na signum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.08.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Ardea masz podpisaną umowę na kuchnie...?podesłałabyś mi wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts