Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Cześć Dawid84:) My budujemy w woj. łódzkim, popytaj na bławatkowym forum Domowych klimatów pewnie jest ktoś z Twojej okolicy, bo to się zrobił bardzo popularny projekt:cool: Nasz nieco zmieniony, powiększony, wyprostowany i całkowicie przeprojektowane poddasze. Bławi jest genialną bazą do adaptacji:yes: Powodzenia w budowaniu:)

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No jak wszystko pojdzie tak jak powinno to na nastepny rok ruszamy z budowa .Pochlaniam ten projekt ocami,analizuje Twoj dziennik budowy(powiem Ci ze powinnas pisac kasiazki,bo czyta sie jak powiesc).Zdjecia super i wogole wszystko fajnie,tylko jak pomysle co mnie czeka to jakis strach mnie bierze:D. Nic to jednak wracam do lektury,ciekawi mnie jak Wam ta budowa dalej szla(a jestem w polowie).

Gdybys mogla pokazac mi na email wasze przerubki bylo by super,(material do analizy):)

Dzięki:) Sporo piszę zawodowo i tam się wyżywam literacko, więc wydawało mi się, że tu jest dość zwyczajnie:D

Jeśli czytasz mój dziennik to widzisz, że budowy nie ma co się bać, nam poszło bez większych wpadek, finansowo też dało się większość przewidzieć. Budowa to kop adrenaliny i szkoła organizacji. Czytaj FM - pomaga w wielu kwestiach (nie wszystko trzeba jednak brać do siebie;))

Mogę Ci na priva wysłać jakieś fotki z środka, ale plan domu to już niestety nie, bo zostałam nauczona ostrożności w necie. Ruszaj z budową, trzymam kciuki:)

Ok to co mozesz pokaz na privie zdjecia,czy wogole to co uwazasz za rozsadne w a dopisku powiedz o co chodzi z ta ostroznoscia bo ja zaczynam tematyke budowy wlasnego domu i nie chce popelniac jakichs glupich bledow.Dzieki za wszelakie informacjie i pozdrawiam Dawid i Julia.Czekamy z niecierpliwoscia:)

Ok. coś tam wyprodukuję jutro:) Pomieszczeniom ciężko się robi zdjęcia nie przekłamując powierzchni... Może któreś pomieszczenie szczególnie Was interesuje - to piszcie. Ja skrobnę to na co moim zdaniem warto zwrócić uwagę i przyznam się w czym daliśmy ciała;) Moim zdaniem projekt jest niezły i żadne kwiatki w trakcie budowy nie wychodzą.

Hejka!

Wreszcie się wypływałam w samotności - kocham ścianę lasu odbijającą się w tafli jeziora:yes:

Podczas mojej nieobecności pomalowały się sufity (doszedł jeszcze jeden typ farby : tikkurila, beckers i nobiles - córki). Scope już na swoim miejscu, a efekt :wave: Lecimy pod prąd większość rezygnuje z płytek to ja je kładę;) i jestem mega zadowolona z efektu:)

Doszły też ostatnie już płytki (długo się wahałam stanęło na signum)

Zazdroszczę tego jeziora w samotności. Dzisiaj jadąc do pracy tak sobie pomyslałam, że najchetniej wzięłabym tydzień wolnego, wyłączyłabym telefon i posiedziała w domu, pospacerowała po okolicy. Takie zwykłe leniuchowanie. Zresztą dzisiejsza pogoda nastraja tylko do tego żeby napalić w kominku i z herbatą w ręce zwinąć się pod kocem na kanapie.

Ardea, jakie Signum wybrałaś? 12 czy 13? I gdzie je położysz?

Esiak, umowę mam tylko w wersji papierowej i zapisaną;) Tam nie ma niczego szczególnego, ma 4 punkty: termin realizacji, specyfikacja materiałów, cena wraz z zaliczką, gwarancja na poszczególne elementy i załącznik ze schematycznym rys. Może ktoś inny ma wzór? Moją nawet ciężko byłoby zeskanować.

Ardea ale byliście rodzinnie czy tylko ty sama? Nam się żaden wakacyjny wypad nie udał taki na dłużej tylko weekendowo ale grunt że przy innych okazjach udało się spędzić trochę czasu rodzinnie.

Esiak ja nie pomogę. My ze stolarzem umowy nie mieliśmy ale akurat temu facetowi ufałam no i nawet złotówki zaliczki nie płaciliśmy baaa teraz proponował, że nam zrobi wiatrołap a na kasę do wiosny zaczeka ale ja nie lubię mieć długów, kredytu mi starczy ;)

Edytowane przez pumpaluna

właściwie trudno to nazwać wykończeniówką taką typowa, schrzanili podwykonawcy tego naszego wykonawcy a dobrego znajomego. Spartolili wylewkę na dolnym tarasie i trzeba było kuć plus źle była zrobiona izolacja górnego tarasu i woda mi się lała do garażu. Suma sumarum musieliśmy wyłożyć prawie 3tys żeby naprawić ich błędy