Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Hej Ardea . Kozystajac z Twojej propozycji (zone)interesuja : lazienka ,kuchnia i salon:rolleyes:.Mnie w sumie wszystko ale abede wdzieczny jak pokazesz te 3 pomieszczonka.Zadowolona zona=szczesliwy maz=swiety spokouj:lol2: Edytowane przez David84

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakoś nie mogę sobie dziś znaleźć miejsca, nie mogę czytać, spać... To powiem Wam co słychać w Bławatku:) Zaczynam kłaść taranto na dole (wiatrołap i kuchnia) oraz porcelanite w wc. Pod łupek tworzący dywanik , na którym stanie koza trzeba zrobić wylewkę samopoziomującą, bo łupek ma 1,2cm a parkiet 2,2cm. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mój łupek nero jest tylko z nazwy, naprawdę ma kolor grafitowy, podobno po impregnacji będzie bardziej nero;)

Co już jest? Gładzie, pomalowane sufity, wybrane wszystkie farby, osadzone dębowe parapety, z płytek tylko scope na kuchennej ścianie.

Ponieważ wszystko idzie dość wolno, pojawiło sie kilka terminów przeprowadzki: plan A - BN2012, plan B - ferie zimowe 2013 i ostateczna ostateczność - Wielkanoc 2013:cool:

Gdy już coś będzie widać to pokażę jakieś foteczki:) Dobranoc:)

Edytowane przez Ardea

Jakoś nie mogę sobie dziś znaleźć miejsca, nie mogę czytać, spać... To powiem Wam co słychać w Bławatku:) Zaczynam kłaść taranto na dole (wiatrołap i kuchnia) oraz porcelanite w wc. Pod łupek tworzący dywanik , na którym stanie koza trzeba zrobić wylewkę samopoziomującą, bo łupek ma 1,2cm a parkiet 2,2cm. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mój łupek nero jest tylko z nazwy, naprawdę ma kolor grafitowy, podobno po impregnacji będzie bardziej nero;)

Co już jest? Gładzie, pomalowane sufity, wybrane wszystkie farby, osadzone dębowe parapety, z płytek tylko scope na kuchennej ścianie.

Ponieważ wszystko idzie dość wolno, pojawiło sie kilka terminów przeprowadzki: plan A - BN2012, plan B - ferie zimowe 2013 i ostateczna ostateczność - Wielkanoc 2013:cool:

Gdy już coś będzie widać to pokażę jakieś foteczki:) Dobranoc:)

I Ty mówisz, że wolno idzie :) Z planem A mnie zaskoczyłaś, ale życzę Wam tego z całego serca :)

Ardea ma wszystko poukładane, więc na pewno terminy też zaklepane....

Oj, tak. Jak ja jej zazdroszczę tego zorganizowania :)

No cześć, wróciłam właśnie z ZOO:p

Zaklepane mam wszystkie terminy i schody i parkiety i kuchnię, kupione 99% sprzętów (wanna, armatura, ceramika, elektronika, część mebli) (nie ma tv i większości mebli) i nie wybraliśmy brukarzy:rolleyes: czyli trochę mamy a trochę nie mamy. W zasadzie wszyscy mówią, ze nie ma bata byśmy mogli się nie wyrobić, ale ... no właśnie nasi wykończeniowcy to mega maksymalni perfekcjoniści i robią wszystko wolno, niemal tak jak nasz elektryk:o Bardzo jesteśmy zadowoleni z ich pracy i nie poganiamy absolutnie. Jednak, gdy pomyślę o lampach, balustradzie, montażu grzejników, bojlera, paneli itp. to trochę pracy jest i na razie końca nie widać:no:

Znacie mnie, ja niczego nie robię na łapu capu;) już wolę przełożyć termin przeprowadzki niż coś ma pójść nie po mojej myśli;) Stąd te kilka terminów:p

Jakoś sierpień to już był miesiąc tęsknoty za pracą, a w tym roku jakoś mi się nie chce...