David84 27.08.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Hej Ardea . Kozystajac z Twojej propozycji (zone)interesuja : lazienka ,kuchnia i salon:rolleyes:.Mnie w sumie wszystko ale abede wdzieczny jak pokazesz te 3 pomieszczonka.Zadowolona zona=szczesliwy maz=swiety spokouj:lol2: Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez David84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.08.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dawid wysłałam pv, fotki dorzucę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.08.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Czas wybrać kolory fug, ciekawe czy uda się dobrać idealnie... Jakiej szerokości macie fugi na podłogówce? 2 i 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2012 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No ja mam na ścianie na 1,5... przy formacie 60x60. Na podłodze przy jeszcze większym formacie kazałam robić na 2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.08.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No ja mam na ścianie na 1,5... przy formacie 60x60. Na podłodze przy jeszcze większym formacie kazałam robić na 2... na ścianie, tam gdzie mamy mugaty jest 1mm, ale na ścianie nie ma ogrzewania podłogowego Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 O podłogówce było wczoraj, dziś post niezwiązany z poprzednim:P A naprężenia na ścianach też się zdarzają, poza tym mugaty to maleństwa i nie potrzebują wielkich dylatacji i luzów, chociaż ja do swoich metro tiles planuję akurat szeroką fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 U nas fuga 1,5 i 2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ardea a może byś pokazała jakieś małe co nieco? Pewnie i tak zaraz mi napiszesz, że nie ma czego pokazywać, ale muszę raz na jakiś czas zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Pokaże jak zafugują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.08.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Masz rację Aga, trzeba trzymać rękę na pulsie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2012 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Jakoś nie mogę sobie dziś znaleźć miejsca, nie mogę czytać, spać... To powiem Wam co słychać w Bławatku:) Zaczynam kłaść taranto na dole (wiatrołap i kuchnia) oraz porcelanite w wc. Pod łupek tworzący dywanik , na którym stanie koza trzeba zrobić wylewkę samopoziomującą, bo łupek ma 1,2cm a parkiet 2,2cm. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mój łupek nero jest tylko z nazwy, naprawdę ma kolor grafitowy, podobno po impregnacji będzie bardziej nero;)Co już jest? Gładzie, pomalowane sufity, wybrane wszystkie farby, osadzone dębowe parapety, z płytek tylko scope na kuchennej ścianie.Ponieważ wszystko idzie dość wolno, pojawiło sie kilka terminów przeprowadzki: plan A - BN2012, plan B - ferie zimowe 2013 i ostateczna ostateczność - Wielkanoc 2013:cool: Gdy już coś będzie widać to pokażę jakieś foteczki:) Dobranoc:) Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ardea pewnie nie możesz się doczekac powrotu do pracy, co? I trzymam kciuki za plan A:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 ze spokojem się Ardea wyrobisz na BN2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Wiesz, wszystko zależy jakie ma terminy montażu schodów, kuchni, drzwi... Chyba że juz o tym było a ja przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Wiesz, wszystko zależy jakie ma terminy montażu schodów, kuchni, drzwi... Chyba że juz o tym było a ja przegapiłam? Ardea ma wszystko poukładane, więc na pewno terminy też zaklepane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.08.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Kto jak kto, ale Ardea ma wszystko tak poukładane, że pewnie na Mikołajki 2012 się wprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.08.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jakoś nie mogę sobie dziś znaleźć miejsca, nie mogę czytać, spać... To powiem Wam co słychać w Bławatku:) Zaczynam kłaść taranto na dole (wiatrołap i kuchnia) oraz porcelanite w wc. Pod łupek tworzący dywanik , na którym stanie koza trzeba zrobić wylewkę samopoziomującą, bo łupek ma 1,2cm a parkiet 2,2cm. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mój łupek nero jest tylko z nazwy, naprawdę ma kolor grafitowy, podobno po impregnacji będzie bardziej nero;) Co już jest? Gładzie, pomalowane sufity, wybrane wszystkie farby, osadzone dębowe parapety, z płytek tylko scope na kuchennej ścianie. Ponieważ wszystko idzie dość wolno, pojawiło sie kilka terminów przeprowadzki: plan A - BN2012, plan B - ferie zimowe 2013 i ostateczna ostateczność - Wielkanoc 2013:cool: Gdy już coś będzie widać to pokażę jakieś foteczki:) Dobranoc:) I Ty mówisz, że wolno idzie Z planem A mnie zaskoczyłaś, ale życzę Wam tego z całego serca Ardea ma wszystko poukładane, więc na pewno terminy też zaklepane.... Oj, tak. Jak ja jej zazdroszczę tego zorganizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 No cześć, wróciłam właśnie z ZOO:p Zaklepane mam wszystkie terminy i schody i parkiety i kuchnię, kupione 99% sprzętów (wanna, armatura, ceramika, elektronika, część mebli) (nie ma tv i większości mebli) i nie wybraliśmy brukarzy:rolleyes: czyli trochę mamy a trochę nie mamy. W zasadzie wszyscy mówią, ze nie ma bata byśmy mogli się nie wyrobić, ale ... no właśnie nasi wykończeniowcy to mega maksymalni perfekcjoniści i robią wszystko wolno, niemal tak jak nasz elektryk:o Bardzo jesteśmy zadowoleni z ich pracy i nie poganiamy absolutnie. Jednak, gdy pomyślę o lampach, balustradzie, montażu grzejników, bojlera, paneli itp. to trochę pracy jest i na razie końca nie widać Znacie mnie, ja niczego nie robię na łapu capu;) już wolę przełożyć termin przeprowadzki niż coś ma pójść nie po mojej myśli;) Stąd te kilka terminów:p Jakoś sierpień to już był miesiąc tęsknoty za pracą, a w tym roku jakoś mi się nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 hmmm a mi się od początku jakoś kojarzyło, ze Ardea planuje się na BN przeprowadzić i myślałam że plan A to będzie jakiś październik, wcale by mnie to nie zdziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts