Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

choinka nie zapisał się mój post:/

A napisałam wcześniej że szacunek wielki za te wyłaczniki:/

Ja na pewno zrobię to źle...

Jak myślisz, czy w garderobach powinny być gniazdka?

Bo te garderoby przy sypialniach to małe sa i na pewno tam nie będziemy prasować...

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.....A napisałam wcześniej że szacunek wielki za te wyłaczniki:/

Ja na pewno zrobię to źle.........

Ej..nie przesadzaj,że zrobis to źle. Ja rysowałam po ścianach gniazdka i włączniki. Jak były castingi na elektryków, to już mnie nie pytał gdzie co ma być....

.....Jak myślisz, czy w garderobach powinny być gniazdka?

Bo te garderoby przy sypialniach to małe sa i na pewno tam nie będziemy prasować...

Ja przewidziałam jedno gniazdko w garderobie...tak na wszelki wypadek.

Fulek pocieszasz mnie;)

Siedziałam i się gapiłam wczoraj na projekt i zupełnie nie wiem co gdzie będzie w sypialniach. Ale trudno, najwyzej zrobię po 2 gniazdka na każdej ścianie i zawsze jakos trafię;)

Ja daję po jednym na każdą ścianę. W niektórych miejscach będę podwójne.

Edytowane przez fulek

U mnie garderoba nieduża i pod sporym skosem, bez okna - została zaplanowana jako szafa z lustrem do której można wejść;) Prasować zamierzam w pralnio-suszarni, tam na stałe będzie zamontowana deska do prasowania:)

Włączniki poszły łatwo, wtyki rysowałam razem z mężem (elektryk też podpowiedział kilka rozwiązań), ale podobno zawsze później kilku brakuje;)

U mnie garderoba nieduża i pod sporym skosem, bez okna - została zaplanowana jako szafa z lustrem do której można wejść;) Prasować zamierzam w pralnio-suszarni, tam na stałe będzie zamontowana deska do prasowania:)

No wypisz wymaluj idealnie tak samo bedzie u mnie:)

I co zaplanowałaś gniazdko w garderobie?

No dobra, nam pewnie teść będzie robił elektrykę więc ilość punktów mnie niby nie ogranicza. Ale materiał tez pewnie tani nie jest.

A w ogóle to trochę się boję że teść mi to zrobi tak jak się robiło 30 lat temu. A teraz to podobno jakoś inaczej robią...

Ty Pumpaluna np pisałas że się w podłodze prowadzi kable tak?

I wiadomo dlaczego tak?

nie mam pojęcia Lukarno dlaczego tak, wiem że nasz wykonawca pierwsze pytanie które zadał naszemu elektrykowi (bo to jedyna osoba nie od niego) to jak kładzie kable i czy będą te rozetki a nie puszki. przy rozetkach idzie więcej materiału niż przy puszkach (20-25%), aha u nas chyba nie będą kute ściany, idzie to zewnętrznie i tylko miejscami wkuwane będzie.

a do tv i internetu wyprowadzenie będziemy mieli w 4 pomieszczeniach

Ja mam projekt - gotowca tam zawsze są wszystkie przyłącza, adaptator projektu klepnął pieczątkę i tak daliśmy do Urzędu. Nadal nie wiem co to rozetka, bo zapomniałam spytać elektryk i nie wiem jak będzie robił u nas... ale wiem, że tylko częś kabli pójdzie w podłodze.

Pumpaluna podobno miałaś pokazać coś ładnego:) (meble)