Lukarna 28.08.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 choinka nie zapisał się mój post:/ A napisałam wcześniej że szacunek wielki za te wyłaczniki:/Ja na pewno zrobię to źle... Jak myślisz, czy w garderobach powinny być gniazdka?Bo te garderoby przy sypialniach to małe sa i na pewno tam nie będziemy prasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.08.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 .....A napisałam wcześniej że szacunek wielki za te wyłaczniki:/ Ja na pewno zrobię to źle......... Ej..nie przesadzaj,że zrobis to źle. Ja rysowałam po ścianach gniazdka i włączniki. Jak były castingi na elektryków, to już mnie nie pytał gdzie co ma być.... .....Jak myślisz, czy w garderobach powinny być gniazdka? Bo te garderoby przy sypialniach to małe sa i na pewno tam nie będziemy prasować... Ja przewidziałam jedno gniazdko w garderobie...tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Fulek pocieszasz mnie;) Siedziałam i się gapiłam wczoraj na projekt i zupełnie nie wiem co gdzie będzie w sypialniach. Ale trudno, najwyzej zrobię po 2 gniazdka na każdej ścianie i zawsze jakos trafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Fulek pocieszasz mnie;) Siedziałam i się gapiłam wczoraj na projekt i zupełnie nie wiem co gdzie będzie w sypialniach. Ale trudno, najwyzej zrobię po 2 gniazdka na każdej ścianie i zawsze jakos trafię Ja daję po jednym na każdą ścianę. W niektórych miejscach będę podwójne. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez fulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 U mnie garderoba nieduża i pod sporym skosem, bez okna - została zaplanowana jako szafa z lustrem do której można wejść Prasować zamierzam w pralnio-suszarni, tam na stałe będzie zamontowana deska do prasowania:) Włączniki poszły łatwo, wtyki rysowałam razem z mężem (elektryk też podpowiedział kilka rozwiązań), ale podobno zawsze później kilku brakuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 U mnie garderoba nieduża i pod sporym skosem, bez okna - została zaplanowana jako szafa z lustrem do której można wejść Prasować zamierzam w pralnio-suszarni, tam na stałe będzie zamontowana deska do prasowania:) No wypisz wymaluj idealnie tak samo bedzie u mnie:) I co zaplanowałaś gniazdko w garderobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Akurat tu jestem przekonana, że nie będzie mi potrzebne:) Nie szalałam z gniazdkami, nie robiłam pięciu dodatkowych, bo mogą się przydać starałam się racjonalnie wszystko przemyśleć i w miejscach niepewnych, dawałam po jednym dodatkowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A masz może jakiś schemat w wersji elektronicznej?? czy tylko w wersji hmmm murowej;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Gniazdek pewnie zabraknie, ale nie ma co przesadzać z ich ilością. Znam ludzi, którzy w 3-pokojowym mieszkaniu w każdym pokoju na każdej ścianie zrobili gniazdo TV, bo nie wiedzieli gdzie będzie stał telewizor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Na razie wersja murowa;) zamierzam to nanieść na projekt i obfotografować, ale to gdy już będzie wykonane. Instalacja z projektu do niczego nam sie nie przydała, wszystko robiliśmy inaczej, po swojem. Bałam się tej elektryki, ale temat do ogarnięcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 my płacimy za całość a nie od pkt także mogę poszaleć z ilością gniazdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 My też za całość (to nie jest popularne w naszej okolicy rozliczenie, ale wygodniejsze i takiego elektryka znaleźliśmy), więc nie finanse ograniczały moje szaleństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No dobra, nam pewnie teść będzie robił elektrykę więc ilość punktów mnie niby nie ogranicza. Ale materiał tez pewnie tani nie jest.A w ogóle to trochę się boję że teść mi to zrobi tak jak się robiło 30 lat temu. A teraz to podobno jakoś inaczej robią...Ty Pumpaluna np pisałas że się w podłodze prowadzi kable tak?I wiadomo dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 nie mam pojęcia Lukarno dlaczego tak, wiem że nasz wykonawca pierwsze pytanie które zadał naszemu elektrykowi (bo to jedyna osoba nie od niego) to jak kładzie kable i czy będą te rozetki a nie puszki. przy rozetkach idzie więcej materiału niż przy puszkach (20-25%), aha u nas chyba nie będą kute ściany, idzie to zewnętrznie i tylko miejscami wkuwane będzie.a do tv i internetu wyprowadzenie będziemy mieli w 4 pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Muszę poszukać jakiegoś wątku kablowo-elektrycznego i poczytać trochę:/Kiedyś nam znajomy mówił, ze zrobi nam konkretny projekt elektryki, muszę obgadac sprawę z Ministrem i może do niego uderzymy:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 a wy potrzebowaliście przy PnB projektu elektryki? u nas to nie jest wymagane więc teraz zupełnie na żywioł idziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja mam projekt - gotowca tam zawsze są wszystkie przyłącza, adaptator projektu klepnął pieczątkę i tak daliśmy do Urzędu. Nadal nie wiem co to rozetka, bo zapomniałam spytać elektryk i nie wiem jak będzie robił u nas... ale wiem, że tylko częś kabli pójdzie w podłodze. Pumpaluna podobno miałaś pokazać coś ładnego:) (meble) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Potrzebowaliśmy ale na potrzeby pozwolenia to nam ten znajomy narysował pięc kresek na krzyż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Projekty elektryki do PnB tak naprawdę dużo nie pomogą. Narysowane sa głowne założenia, ale właściwie wszytsko zależy od ustawienia mebli i ogólnie od przeznaczenia pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Chociaż pamiętam, że ewanz mówiła, że u niej aż 80% było zgodne z projektem - myślałam, że projekty indywidualne tak mają... ale Ty Aga też masz indywidualny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts