Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Domi:) Niekoniecznie opisami, coś tam pokażę;) Zaprzyjaźnionym dużo, a szerszej publiczności pewnie bardziej detale niż wnętrza;)

Mam teraz śliczną szarą bazę w kuchni (płytki i ściany, jeszcze z szarości dojdą drzwi do spiżarni) wszystko czeka na meble, czyli na październik (ale jeszcze nie wiem dokładnie na którego).

I nie mówcie, że mam tak wszystko przemyślane, bo nie mam - właśnie zachwyciłam się moją świetlistą i jasną klatką schodową - efekt: czarnej ściany nie będzie (zresztą w prześwicie sąsiadowałaby z czernią łupka i nie byłoby to fajne). Będą na niej czarne drzwi (mniej ekscentrycznie, ale bardziej tajemniczo;))

Ja myślę, ze wiele osób (ze mną włącznie) chciałoby miec tak nieprzemyślane wnętrza;) Nad tymi czarnymi drzwiami pewnie długo sie nie zastanawiałaś;)

Pumpa, mały domek, małe nakłady finansowe - gdzie tu projektant;) Poza tym mam czas i zapał, a co wyjdzie to się okaże, w każdym razie zaakceptuję swoje wpadki i nie liczę na dom idealny.

Sama nie wiem skąd pomysł na te drzwi, początkowo miały byc białe na czarnej ścianie, teraz będą czarne na białej;) Jest taka opowieśc terapeutyczna o czarnych nieznanych drzwiach (opowiadam dzieciakom) może stad pomysł... Rzadko potrafię wyjasnic skąd wziął się jakiś pomysł.

Dopiero na fotkach zobaczyłam, że płytki były zakurzone;) chyba będę musiała sprzątac na wyczucie;) Ten kolor, który jest na kawałku ściany to kolor docelowy (tam będzie zakryte więc to było miejsce prób)

W realu jakoś to ładniej wygląda.

Edytowane przez Ardea

Na podłodze - taranto grys półpoler, na ścianie - scope V&B grys (natural, czyli mat).

To drugie zdjęcie oddaje rzeczywistą kolorystkę. Ściany będą lekko matowe, jak płytki na ścianie i w kolorze, który jest na murku przy podłodze.

Edytowane przez Ardea

Meble będą za jakiś miesiąc, tylko lampy muszę kupic, żaluzje i gotowe:) plus garnki na indukcję to nawet gotowac będę mogła:)

Luka, wcale nie przewrotne pytanie;) przecież ożywiac wcale nie trzeba kolorem. Ocieplę naturalnym jasnym drewnem, dorzucę czerń i odrobinkę chromu, a ożywię roślinkami: zioła na parapecie i "języki teściowej" w donicy murkowej:):)

Zrobię Wam fotki z umytą podłogą i z normalnym oświetleniem (a nie jedno okno zastawione przez kartony), bo teraz to niechlujnie wygląda.

Nie wiem jak Wy, ale ja planuję miejsca dla moich roślinek, zabiorę je z mieszkania:) beniaminek pójdzie do sypialni, starce do łazienki, języki do murkowej donicy, bazylia i tymianek na kuchenny parapet, storczyki do gabinetu.

Pumpka, nie wiem jak się to nazywa fachowo, ale w google wyskakuje. Chciałam Ci wkleic, ale mój komp pokazuje blokadę na ściąganie:eek::eek: