agalind 18.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dziewczyny - wizjonerki z Was:) widzicie to czego nie widać Dziękuję, chociaż wiem, że chwalicie trochę na wyrost. Już następne fotki będą "na gotowo" posprzątane, zafugowane itp. Biegnę do lasu, bo mogę wreszcie czuję, że mam wrzesień pod kontrolą Chwalę, bo czuje, że bedzie pięknie. Jakby mi się nie widziało to siedziałabym cicho. Wczoraj znów poszłam w sąsiednie brzózki samosiejki i potem pół wieczora grzyby obierałam. A już sobie obiecywałam, że więcej nie idę (zamrażarka pełna, a nasuszonych na 3 lata mi starczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Cześć Aga (wreszcie chociaż na chwilę prawie na żywo;)) To mówisz, że są grzyby? U nas jakoś nie bardzo, dopiero się zaczynają, wybieramy się na grzybobranie w sobotę na powitanie jesieni:) Na działce pod brzozami mam dekoracyjne czerwone muchomory, pod świerkami kilka maślaków, a na łące za ogrodzeniem spacerowicze nazbierali koszyk pieczarek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.09.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Cześć Aga (wreszcie chociaż na chwilę prawie na żywo;)) To mówisz, że są grzyby? U nas jakoś nie bardzo, dopiero się zaczynają, wybieramy się na grzybobranie w sobotę na powitanie jesieni:) Na działce pod brzozami mam dekoracyjne czerwone muchomory, pod świerkami kilka maślaków, a na łące za ogrodzeniem spacerowicze nazbierali koszyk pieczarek:) Na zywo - dobre Lato u nas było kiepskie, więc w naszych brzózkach praktycznie od konca lipca są grzyby . Głównie koźlarz babka i koźlarz czerwony. Teraz maślaki sie pojawiły i czerwone muchomory;) Wystarczy 30min. spacer i wiaderko grzybów uzbierane. Nawet nie sa specjalnie robaczywe. Edytowane 18 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ze spraw wykończeniowych (bo już nie budowlanych;)) mam grzejniki, nawet nie są bardzo brzydkie;) mam osadzone i obudowane stelaże, montujemy kozę, a na początku października będą schody i parkiet:) Podobno przemysłówka to odpad, ale trochę to dziwne, bo mój odpad jest bezsęczny, selekcjonowany, gruby jak normalny i jakoś sporo droższy od marketowego, doliczają dobrą chemię robi się niezła sumka - wszystko kosztuje:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.09.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A na jakie grzejniki się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pełną parą działacie! Kozą musisz się koniecznie pochwalić i to zaraz jak stanie na swoim miejscu z pięknym łupkiem w tle. Serio mówię, bo nie wytrzymam do czasu jak wszystko będzie gotowe:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Tekstu mi urwało kawałek - miało być, że wszystko kosztuje nawet odpady;) Pumpka, od początku wiedziałam, że będzie Purmo ramo, tu nie było dylematów. Aga, łupek jest i koza stoi, ale nie ma rury, a to jeszcze nie to;) Mam inną zagwozdkę i jakie listwy dać na klatce schodowej - czy białe będą dobrym wyjściem? Przy szarawych panelach będę bielone (przetarte) schody jasny dąb... A może na styku paneli i schodów dać dębowe? Ściany białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aga, łupek jest i koza stoi, ale nie ma rury, a to jeszcze nie to;) . Ty to potrafisz robić suspens;) Nie wiem czy ja Ci coś zrobiłam, że się ta znęcasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aga, doradź z listwami:) Gdy zobaczyłam fotki płytek kuchennych to stwierdziłam, ze gdyby w realu tak wyglądało to bym nie chciała takiej kuchni, wiec teraz tylko albo dobre zdjęcia albo żadne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) A może na styku paneli i schodów dać dębowe? Chyba nie myślisz o dębowych w kolorze dębu? Wydaje mi się, ze białe beda pasowały, bo zbliżone trochę do schodów. No chyba, że listwy w kolorze schodów, czyli przecierane? Edytowane 19 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hmm, ja chyba fatalnie tłumaczę Powstaje mi taka kładka na klatce schodowej: na podłodze szare panele, ściana biała i schody dębowe (w kolorze jasnego dębu) i jaką dać listwę kończącą panele? W pokojach do tych paneli są listwy bielone przetarte, a co tu? Teraz już wiesz o co mi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Hmm, ja chyba fatalnie tłumaczę Powstaje mi taka kładka na klatce schodowej: na podłodze szare panele, ściana biała i schody dębowe (w kolorze jasnego dębu) i jaką dać listwę kończącą panele? W pokojach do tych paneli są listwy bielone przetarte, a co tu? Teraz już wiesz o co mi chodzi? Achaaaa, teraz to ja już rozumiem - na styku paneli i schodów;) Myślałam, ze nie wiedziałaś jaką listwę dać wzdłuż stopni schodów Nie wiem czy Ty źle tłumaczysz, czy to ja ciężko myślę Chyba najprędzej dębową listwę dobierzesz pod kolor schodów, bo z tymi bielonymi może byc problem. Białej bym nie dała, żeby nie było takiego ostrego odciecia. Może inni mądrzejsi jakiś dobry pomysł rzucą. Edytowane 19 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Te listwy nie będą się dziwnie odcinać od szarych paneli? Dzięki bardzo, zawsze mam wyrzuty sumienie, gdy Wam zawracam głowę duperelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Oczywiście nadal proszę o podrzucanie rozwiązań Mam dwie podłogi;) na dole - dąb naturalny, na górze, szarawe panele, ponieważ schody idą w salonie są takie same jak salonowa podłoga, a problem jest dopiero na połączeniu z panelami. Przy schodach (wzdłuż stopni nie będzie żadnej listwy, będą wkuwane w ścianę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.09.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 to ja uściślę - listwa pozioma, tak?jeśli pozioma to ja bym dawała taką jak schody ale może uda się tak zrobić żeby żadnej listwy nie było? u nas poziomej nie ma na górze na łączeniu schodów z panelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Podłoga klatki schodowej nie dochodzi od ściany do ściany, chodzi o listwę (kątową)wykańczającą panele. Wyobraźcie sobie antresolę... i jak z boków wykończyc panele? Nie umiem tego inaczej wytłumaczyc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Napisałam o listwie dębowej, bo wydaje mi się, że łatwiej ją znaleźć niż szarawą, choć zawsze mogę sie mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aga, dałabyś taką listwę dookoła całej klatki schodowej? Może byłoby takie zespojenie schodów z resztą? Inaczej przy ścianie byłaby bielona a od zewnątrz dębowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Moja wyobraźnia poszła na spacer, nie umiem załapać tego łączenia więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aga, dałabyś taką listwę dookoła całej klatki schodowej? Może byłoby takie zespojenie schodów z resztą? Inaczej przy ścianie byłaby bielona a od zewnątrz dębowa... Teraz doczytałam, że to ma być też wokół podestu. Powiedz mi jeszcze czy schody u góry kończa się na podstopnicy czy jest trep i on łączy sie z panelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts