Ardea 19.09.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pumpa, bo bez obrazka ciężko wytłumaczyc. (nie mam zdjęcia na tym komputerze a nie umiem kopiowac z dziennika, tam jest fotka mojej klatki schodowej). Dzięki, że próbowałaś Więc będzie tak: panele - dąb zwietrzały (szarawe), schody (dąb naturalny) i drzwi (dąb naturalny pociągnięty szarym lakierem) I co myslicie, żeby dookoła dac listwy dąb natural???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Teraz doczytałam, że to ma być też wokół podestu. Powiedz mi jeszcze czy schody u góry kończa się na podstopnicy czy jest trep i on łączy sie z panelem? Chyba kończą się podstopnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 To dębowa odpada, bo patrzac z góry nijak bedzie takie zakonczenie. Najlepiej w kolorze paneli by pasowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 W sumie to musi byc listwa kątowa (kształt litery L) i bardziej będzie "należała" do paneli niz schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 To jeszcze jest sposób, żeby tą dębową listwę panowie od schodów machnęli lekko szarą bejcą... może tak byłoby dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.09.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dopiero jak Aga teraz to napisałaś to chyba zajarzyłam o co chodzi... ps. te połączenia mnie zabijają po prostu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 To jeszcze jest sposób, żeby tą dębową listwę panowie od schodów machnęli lekko szarą bejcą... może tak byłoby dobrze? I to chyba bedzie najlepsze wyjscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dopiero jak Aga teraz to napisałaś to chyba zajarzyłam o co chodzi... ps. te połączenia mnie zabijają po prostu:/ Dopiero co sama wpadłam o jaką listwę chodzi, chyba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Luka, u Ciebie będzie podobnie. No po prostu jakoś trzeba zakończyc panel, gdy z jednej strony nie ma ściany;) Dzięki dziewczyny, temat nadal niezamknięty, mąż coś mówi, że trep będzie jednak wchodził na górę, bo lepsza wytrzymałosc i tak podobno ustalał ze stolarzem:cool: Wszystko się okaże, gdy ostatecznie przyjadą składac schody:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ardea, może stolarz coś podpowie. Niektórzy nawet robią takie listwy. Musisz pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Wiem Ardea, właśnie sobie to dzięki Twojemu problemowi uświadomiłam:/ Wykończenie "kładki" to nie będzie problem (chyba) bo zrobię listwę pod kolor podłogi - ale styk schodów z panelami na górze??Masakra:( Nie, chyba jednak będzie problem na wet z kładką... przecież listwa będzie dochodzić do schodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.09.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Rozmowa ze stolarzem już w poniedziałek:) przyjadą na powtórne mierzenie wilgotności i ustalic właśnie takie szczegóły. Schody już podobno gotowe czekają Luka, no właśnie, nie cierpię listew wszelakich i cokolików, najchętniej bym te szczelinki wypełniła jakimś silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.09.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Taa tylko jakby taki silikon wyglądał na zakończeniu paneli?? Chyba muszę pójść na wątek schodowy i popatrzeć na to wszystko pod kątem listew...Ale nie wiem czy dziś dam radę bo mi się oczy zamykaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Rozmowa ze stolarzem już w poniedziałek:) przyjadą na powtórne mierzenie wilgotności i ustalic właśnie takie szczegóły. Schody już podobno gotowe czekają Luka, no właśnie, nie cierpię listew wszelakich i cokolików, najchętniej bym te szczelinki wypełniła jakimś silikonem. Ciekawa jestem co stolarz powie. Silikonu nie nawidzę od czasu remontu naszego mieszkania kilka lat temu. Silikon był ratunkiem na każdy błąd fahofca Co my się z tym facetem namordowaliśmy. Był święcie przekonany, ze wszystko można uzupełnić silikonem. I jaki był zdziwiony gdy kazaliśmy mu poprawiać na jego koszt niedoróbki BEZ UŻYCIA SILIKONU! Pewnie nie wiecie, ale listwy przypodłogowe tez można na silikon zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Nie powiedziałam, że kocham silikon;) Dziewczyny a jak macie połączony blat kuchenny ze ścianą? Ja teraz mam właśnie jakiś silikon, a ciekawa jestem czy da sie bez żadnego wypełniacza zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.09.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Nie powiedziałam, że kocham silikon;) Dziewczyny a jak macie połączony blat kuchenny ze ścianą? Ja teraz mam właśnie jakiś silikon, a ciekawa jestem czy da sie bez żadnego wypełniacza zostawić? Nie twierdzę, że kochasz;) Bez silikonu to chyba nie powinno być ze względu na ewentualną wilgoć/zalanie. No i żadne okruchy tam nie wpadają. Ale w sumie nie wiem czy to o to chodzi. Edytowane 20 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 W sumie nie wiem o co chodzi, ale pewnie silikon musi być. Cokolik odpada, bo byłby tylko na jednej części blatu, bo przy drugiej są płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.09.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 To teraz chwila zwierzeń: miałam właśnie takie połączenie silikonem, ale nie podobało mi się to. Teraz tam gdzie nie mam lacobelu dałam .... aluminiową listwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tzn. co Ci się nie podobało? Pumpa też ma listwę. Ja mam w bloku silikon i po prostu tka szczelinka wypełniona bezbarwnym czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.09.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) To takie moje widzi-mi-się. Dostałam któregoś razu kwiaty i silikon zafarbował od żółtego pyłku. Silikon nie był byle jaki, ale co się naszorowałam to moje. Przy przecieraniu blatu zdarzyło mi sie przejechać po ścianie i choć z farbą nic się nie działo to nie uważam że tak powinno być. Wiesz, że nie jestem zwolenniczką listew jakichkolwiek, ale uważam, że przy moim trybie pracy w kuchni listwa jest praktyczna. Sama sie dziwię, że to napisałam. Edytowane 20 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts