Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Pumpa, bo bez obrazka ciężko wytłumaczyc. (nie mam zdjęcia na tym komputerze a nie umiem kopiowac z dziennika, tam jest fotka mojej klatki schodowej).

Dzięki, że próbowałaś:)

Więc będzie tak: panele - dąb zwietrzały (szarawe), schody (dąb naturalny) i drzwi (dąb naturalny pociągnięty szarym lakierem) I co myslicie, żeby dookoła dac listwy dąb natural????

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luka, u Ciebie będzie podobnie. No po prostu jakoś trzeba zakończyc panel, gdy z jednej strony nie ma ściany;)

Dzięki dziewczyny, temat nadal niezamknięty, mąż coś mówi, że trep będzie jednak wchodził na górę, bo lepsza wytrzymałosc i tak podobno ustalał ze stolarzem:cool::cool: Wszystko się okaże, gdy ostatecznie przyjadą składac schody:rolleyes:

Wiem Ardea, właśnie sobie to dzięki Twojemu problemowi uświadomiłam:/

Wykończenie "kładki" to nie będzie problem (chyba) bo zrobię listwę pod kolor podłogi - ale styk schodów z panelami na górze??

Masakra:(

Nie, chyba jednak będzie problem na wet z kładką... przecież listwa będzie dochodzić do schodów...

Rozmowa ze stolarzem już w poniedziałek:) przyjadą na powtórne mierzenie wilgotności i ustalic właśnie takie szczegóły. Schody już podobno gotowe czekają:)

Luka, no właśnie, nie cierpię listew wszelakich i cokolików, najchętniej bym te szczelinki wypełniła jakimś silikonem.

Ciekawa jestem co stolarz powie.

Silikonu nie nawidzę od czasu remontu naszego mieszkania kilka lat temu. Silikon był ratunkiem na każdy błąd fahofca:mad: Co my się z tym facetem namordowaliśmy. Był święcie przekonany, ze wszystko można uzupełnić silikonem. I jaki był zdziwiony gdy kazaliśmy mu poprawiać na jego koszt niedoróbki BEZ UŻYCIA SILIKONU!

Pewnie nie wiecie, ale listwy przypodłogowe tez można na silikon zamontować:sick:

Nie powiedziałam, że kocham silikon;)

Dziewczyny a jak macie połączony blat kuchenny ze ścianą? Ja teraz mam właśnie jakiś silikon, a ciekawa jestem czy da sie bez żadnego wypełniacza zostawić?

Nie twierdzę, że kochasz;)

Bez silikonu to chyba nie powinno być ze względu na ewentualną wilgoć/zalanie. No i żadne okruchy tam nie wpadają. Ale w sumie nie wiem czy to o to chodzi.

Edytowane przez agalind

To takie moje widzi-mi-się. Dostałam któregoś razu kwiaty i silikon zafarbował od żółtego pyłku. Silikon nie był byle jaki, ale co się naszorowałam to moje. Przy przecieraniu blatu zdarzyło mi sie przejechać po ścianie i choć z farbą nic się nie działo to nie uważam że tak powinno być.

Wiesz, że nie jestem zwolenniczką listew jakichkolwiek, ale uważam, że przy moim trybie pracy w kuchni listwa jest praktyczna. Sama sie dziwię, że to napisałam.

Edytowane przez agalind