Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja wyobraźnia poszła na spacer, nie umiem załapać tego łączenia więc nie pomogę

Super to nazwałaś, ale tak samo czuję ;)

Wpadnę wieczorkiem, bo idę układać puzzle;):)

U nas była ostatnio akcja układania :) Co macie ciekawego? U nas były świnki 3 i POCIĄG :)

Nauczycielka matematyki mojej najstarszej córki mówiła kiedyś, że odkąd modne stały się puzzle dzieci mają problemy z wyobraźnią przestrzenną. Kiedyś, dawno temu budowały z klocków i nie było problemu. U nas się potwierdza, młodsi więcej budują ...

Aga, to co radzisz w mojej sytuacji? Z jednej strony tylko ściana malowana, z drugiej płytki... Dwa różne wykończenia?

Trudno mi doradzić, bo moze to tylko moje odczucia i Tobie by to nie przeszkadzało? Tam gdzie mam lacobel jest ok, choć nie ma żadnej listwy. To chyba kwestia tej gołej ściany. Ciekawe co Pumpa na to - dlaczego zrobiła listwę? Tak naprawdę jej nie planowałam a jest. Najlepiej jakbyś pomieszkała z silikonem i wtedy zdecydowała czy robisz coś dalej czy tak zostaje. Choć nie wiem czy po czasie mozna cokolik dołożyć Kurcze, mam wyrzuty sumienia, bo nie pomogłam a namieszałam. Obiecuję więcej się nie odzywać niepytana:oops:

Edytowane przez agalind

Aga, przecież sama poprosiłam o radę:) Mieszkam z silikonem(albo akrylem czy innym czymś) od 7 lat i chyba jestem mało wymagająca bo nie przeszkadza mi to, tzn. tego nie widac, jest malutka szczelinka może 2mm i w niej to bezbarwne coś;) ale w bloku mam blat laminowany łaczony z płytkami, znów muszę się poradzic kamieniarza albo mojego ulubionego stolarza (on wie wszystko:))

Rocia, jak ja nie lubie tych matematyczek;)

Kurcze a ja myslałam właśnie że puzzle rozwijają wyobraźnię;)

ps. Ardea kurcze ja Ci znowu nie podpowiem nic:(

Do silikonu czy listew mam jeszcze szmat czasu... W poprzednim mieszkaniu miałam listwe ale taką dziwna i mi w takie rowki brud wchodził... teraz mam listwę aluminiową prosukcji teścia i jest ok. Ale to taka listwa - kątownik jakby...

Edytowane przez Lukarna

u mnie schody tam gdzie nie ma ściany wykończone są białą listwą, zachodzi na panel plus od spodu na sufit, taką obejmę tworzy

a jeśli idzie o listwę to wolałabym cieńszą metalową/aluminiową ale stolarz odradził bo ponoć od ciepła się deformować może, ta grubsza urodą nie grzeszy ale przynajmniej daje mi poczucie czystości, przy takim rozwiązaniu płyta na ścianie i blat taki sam nie widziałam opcji silikonowej. W starym mieszkaniu nie miałam listwy blat-ściana, po odsunięciu szafki za głowę się złapałam ile syfu tam było mimo regularnych porządków

Wolałabym uniknąc listwy, ale się zobaczy...

Ja puzzle układałam przed maturą, zamiast sie uczyc;) i potem kolejna puzzlomania, gdy byłam w ciąży.

Z Olką układamy kontynenty z ich fauną i florą:)

To Wy w takich edukacyjnych gustujecie :)

Muszę się trochę dokształcić u Ciebie nt. połączenia blatu i ściany ;) Naiwnie myślałam, że aluminiowe listwy są najfajniejsze :eek:

No w sumie znam 3 możliwości: listwa, akryl - silikon, cokolik...

Ja rzeczywiście raczej nie robię bałaganu w czasie gotowania (zwłaszcza w porównaniu z moją mamą;))

Stresuję się lekko, bo jutro spotkanie z parkieciarzo - schodziarzami, a słyszałam, że ostatnio schrzanili podłogę u klienta i jeszcze grzejniki mu porysowali:(

Do tej pory uchodzili za jedną z najlepszych firm parkieciarskich w okolicy, no zobaczymy jak będzie u nas.