Ardea 20.09.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aga, to co radzisz w mojej sytuacji? Z jednej strony tylko ściana malowana, z drugiej płytki... Dwa różne wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wpadnę wieczorkiem, bo idę układać puzzle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.09.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Moja wyobraźnia poszła na spacer, nie umiem załapać tego łączenia więc nie pomogę Super to nazwałaś, ale tak samo czuję Wpadnę wieczorkiem, bo idę układać puzzle;) U nas była ostatnio akcja układania Co macie ciekawego? U nas były świnki 3 i POCIĄG Nauczycielka matematyki mojej najstarszej córki mówiła kiedyś, że odkąd modne stały się puzzle dzieci mają problemy z wyobraźnią przestrzenną. Kiedyś, dawno temu budowały z klocków i nie było problemu. U nas się potwierdza, młodsi więcej budują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.09.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Aga, to co radzisz w mojej sytuacji? Z jednej strony tylko ściana malowana, z drugiej płytki... Dwa różne wykończenia? Trudno mi doradzić, bo moze to tylko moje odczucia i Tobie by to nie przeszkadzało? Tam gdzie mam lacobel jest ok, choć nie ma żadnej listwy. To chyba kwestia tej gołej ściany. Ciekawe co Pumpa na to - dlaczego zrobiła listwę? Tak naprawdę jej nie planowałam a jest. Najlepiej jakbyś pomieszkała z silikonem i wtedy zdecydowała czy robisz coś dalej czy tak zostaje. Choć nie wiem czy po czasie mozna cokolik dołożyć Kurcze, mam wyrzuty sumienia, bo nie pomogłam a namieszałam. Obiecuję więcej się nie odzywać niepytana:oops: Edytowane 20 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aga, przecież sama poprosiłam o radę Mieszkam z silikonem(albo akrylem czy innym czymś) od 7 lat i chyba jestem mało wymagająca bo nie przeszkadza mi to, tzn. tego nie widac, jest malutka szczelinka może 2mm i w niej to bezbarwne coś ale w bloku mam blat laminowany łaczony z płytkami, znów muszę się poradzic kamieniarza albo mojego ulubionego stolarza (on wie wszystko:)) Rocia, jak ja nie lubie tych matematyczek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.09.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Kurcze a ja myslałam właśnie że puzzle rozwijają wyobraźnię ps. Ardea kurcze ja Ci znowu nie podpowiem nic:( Do silikonu czy listew mam jeszcze szmat czasu... W poprzednim mieszkaniu miałam listwe ale taką dziwna i mi w takie rowki brud wchodził... teraz mam listwę aluminiową prosukcji teścia i jest ok. Ale to taka listwa - kątownik jakby... Edytowane 20 Września 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wolałabym uniknąc listwy, ale się zobaczy... Ja puzzle układałam przed maturą, zamiast sie uczyc;) i potem kolejna puzzlomania, gdy byłam w ciąży. Z Olką układamy kontynenty z ich fauną i florą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.09.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 u mnie schody tam gdzie nie ma ściany wykończone są białą listwą, zachodzi na panel plus od spodu na sufit, taką obejmę tworzy a jeśli idzie o listwę to wolałabym cieńszą metalową/aluminiową ale stolarz odradził bo ponoć od ciepła się deformować może, ta grubsza urodą nie grzeszy ale przynajmniej daje mi poczucie czystości, przy takim rozwiązaniu płyta na ścianie i blat taki sam nie widziałam opcji silikonowej. W starym mieszkaniu nie miałam listwy blat-ściana, po odsunięciu szafki za głowę się złapałam ile syfu tam było mimo regularnych porządków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Pumpaluna, pokaż tę listwę przy panelach, jeśli oczywiście możesz:) A silikon miałaś na lini blat - ściana? jeżel jest tak uszczelnione to nawet woda się nie pzreciśnie, a co dopiero śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.09.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 w starym mieszkaniu nie miałam ani listwy ani silikonu i to był błąd, poważny błądfotę listwy zrobię jutro bądź w weekend bo nic akuratnego nie mam na dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dzięki:) Pumpaluna, a przy scianie masz też białą listwę? Włąsnie o taka obejmę, kątówkę mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.09.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Przy ścianach na dole białą listwa i przy stopniu też biała mdf a do tego obejma jeszcze. Zrobię dokładne foty to wewnętrznie ci poślęTymczasem uciekam. Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Pumpka, to jeszcze poproszę zapaloną neklę Dobrej nocki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.09.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Pumpa mogę dostać ten sam zestaw zdjęć co Ardea?? Może być w weekend:) I dobranoc (mnie też powinno juz tu nie być ale czytam o tych hmmm stelażach:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.09.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ardea, ja chyba niegramotna w kuchni jestem i dlatego mi ten silikon przeszkadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 21.09.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Wolałabym uniknąc listwy, ale się zobaczy... Ja puzzle układałam przed maturą, zamiast sie uczyc;) i potem kolejna puzzlomania, gdy byłam w ciąży. Z Olką układamy kontynenty z ich fauną i florą To Wy w takich edukacyjnych gustujecie Muszę się trochę dokształcić u Ciebie nt. połączenia blatu i ściany Naiwnie myślałam, że aluminiowe listwy są najfajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.09.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Rocia, bo mogą być , zależy co komu pasuje:) Są takie kuchnie, w których mogą wyglądać wręcz dekoracyjnie. Same przyznacie, że do mojej kuchni: dąb, granit polerowany, czarne szkło jakoś nie pasują, podobnie jak prześliczne okapy - tuby, dlatego będzie skośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 w ramach odetchnięcia od spraw służbowych dopełniłam obietnicy, w razie jakiś pytań pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 22.09.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Tylko, że ja myślałam, że tylko listwą można "przysłonić" to połączenie... A tu tyle innych możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.09.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 No w sumie znam 3 możliwości: listwa, akryl - silikon, cokolik... Ja rzeczywiście raczej nie robię bałaganu w czasie gotowania (zwłaszcza w porównaniu z moją mamą) Stresuję się lekko, bo jutro spotkanie z parkieciarzo - schodziarzami, a słyszałam, że ostatnio schrzanili podłogę u klienta i jeszcze grzejniki mu porysowali:( Do tej pory uchodzili za jedną z najlepszych firm parkieciarskich w okolicy, no zobaczymy jak będzie u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts