Ardea 23.09.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) I jeszcze dziękuję za pomoc w sprawie listew, szczególnie Pumpce za fotki:) Przejrzałam setki stron ze schodami w każdej możliwej konfiguracji listwowej:p Wnioski: najlepiej wygląda wykończenie jeżeli schody są w kolorze podłogi na górze - u mnie musi pasowac do dołu, bo schody wiją się po ścianie salonu:D z panelami na górze schody będą miały wspólne tylko usłojenie;) Na drugim miejscu plasują się listwy w kolorze podłogi na górze (nie bardzo da sie znaleźc szarawo- białe dębowe idealnie spasowane z panelami), na trzecim miejscu są listwy w kolorze schodów - i tak zrobię u siebie (przecież nie wszystko muszę miec z pierwszego miejsca;)), najgorzej w wersji z biała lub metalową listwą. Ciekawi mnie tylko jak spasują stopień z panelem (8mm panel i schody składane dywanowo z 4cm blatów:o:o - jutro się dowiem) Edytowane 23 Września 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.09.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Widze, że problem się rozwiązał, a przynajmniej rozjaśnił Spasowaniem panela ze stopnie się nie przejmuj. Ekipa Ci pewnie stopień podkuje, zeby trep się zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ekipa przełożyła spotkanie na jutro... no cóż nieźle zaczynają Będą jutro na 100% no ja myślę Wtedy sprawdzą wilgotnośc, a ja zadam te wszystkie niecierpiące zwłoki pytania;) Łupek po impregnacji i oczyszczeniu wygląda bardzo czarno i jednolicie:yes: jeszcze raz go przetrę po skończeniu wszelakich prac. Głęboko matowy sufit sprawia wrażenie troszkę jaśniejszego niż ściany kuchenne w półmacie (tego się spodziewałam i fajnie, bo nie jest pudełkowo) Ryzykuję nieco bawiąc się stopniami połysku (klatka schodowa w bieli, ale półmatowej, a salon i reszta w tym samym odcieniu, ale w pełnym macie), zobaczymy czy wyjdzie subtelne zaakcentowanie umownych podziałów;) To jeszcze publicznie o Taranto grys z Paradyża - nie jest to imitacja betonu, przynajmniej ja tego nie widzę, nie kupowałam tego gresu jako betonopodobnego. Jest surowy w odbiorze, ale nie wzięłabym go za beton;) To już bardziej Mistral, cementyt, czy nawet NG orientale lepiej udają beton. Moim zdaniem żadna podłoga w polerze czy półpoerze nie jest zbyt betonowa, mnie akurat o to nie chodziło, u mnie miało byc szaro, świetliście i troszkę surowo. Nie wysyłam fotek wnętrz na pv, bo wnętrz jeszcze nie ma, dopiero się wykluwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nie wysyłam fotek wnętrz na pv, bo wnętrz jeszcze nie ma, dopiero się wykluwają Można się było spodziewać Pamiętaj tylko, że z kazdym dniem jestem starsza, wzrok mi siada i moge nie zobaczyć tych wyklutych wnętrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.09.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Wpadam i wypadam na FM, bo robię kasztanowe ludki, a pracy też mam sporo:) Aga, ja podobno dobrze opisuję wnętrza, więc jakby coś z oczami to jest jakaś alternatywa;) Na serio dobrze piszę o wnętrzach, nawet idą za tym konkretne pieniądze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.09.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Wpadam i wypadam na FM, bo robię kasztanowe ludki, a pracy też mam sporo:) Aga, ja podobno dobrze opisuję wnętrza, więc jakby coś z oczami to jest jakaś alternatywa;) Na serio dobrze piszę o wnętrzach, nawet idą za tym konkretne pieniądze;) Nie mam nic przeciwko pięknym opisom wnętrz, ale ja wzrokowiec jestem, więc fotki są mile widziane;) Dla jakiego pisma opisujesz? Może Cię czytam i nawet nie wiem? Powodzenia z ludzikami:) Fajna zabawa to była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.09.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Tak to zabrzmiało? Nie piszę do żadnego pisma, przyjęłam ofertę naskrobania felietonu do pewnego biuletynu i przyszła propozycja od biura arch. opracowania ich oferty od strony językowej... Żadne wielkie dziennikarstwo;) Przybyli panowie od parkietu i przywieźli go z sobą. Wilgotnośc pomieszczenia i wylewki jest idealna. Parkiet (to żaden odpad, bo jest selekcjonowany, bezsęczny, a deszczułki są robione dokładnie z tego samego drewna co klasyczne dechy - przynajmniej u nich w firmie, nawet są klasy mozaiki, stąd cena)Pachnie bajecznie, świeżym drewnem... teraz deszczułki nabierają wilgotności pomieszczenia, w którym będą układane (tak się podobno powinno robic.Wybraliśmy rozmiar 30cm na 2,5 na 2,3cm z użyciem chemii Magic oil Pallmana (olej, bo ma byc naturalnie, aksamitnie, zresztą porysowana przemysłówka ma swój industrialny urok;)Zdecydowaliśmy się na układanie brytami po skoście pomieszczenia. Na dziko - zbyt falująco, z regularnym przesunięciem nadal zbyt dekoracyjnie, zwyczajnie w brytach - zbyt sztucznie... po skosie i duże deszczułki są dla nas idealnym rozwiązaniem:yes: Listwy o profilu prostokątnym, kanciaste, ale jeszcze nie wiem jak wysokie. Niestety stolarza od schodów nie było i pytań nie zadałam, ale wiem, że listwa o którą mi chodzi nazywa się tralkówka:D To tyle, ale się dziś rozpisałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Tak to zabrzmiało? Nie piszę do żadnego pisma, przyjęłam ofertę naskrobania felietonu do pewnego biuletynu i przyszła propozycja od biura arch. opracowania ich oferty od strony językowej... Żadne wielkie dziennikarstwo;) Przybyli panowie od parkietu i przywieźli go z sobą. Wilgotnośc pomieszczenia i wylewki jest idealna. Parkiet (to żaden odpad, bo jest selekcjonowany, bezsęczny, a deszczułki są robione dokładnie z tego samego drewna co klasyczne dechy - przynajmniej u nich w firmie, nawet są klasy mozaiki, stąd cena) Pachnie bajecznie, świeżym drewnem... teraz deszczułki nabierają wilgotności pomieszczenia, w którym będą układane (tak się podobno powinno robic. Wybraliśmy rozmiar 30cm na 2,5 na 2,3cm z użyciem chemii Magic oil Pallmana (olej, bo ma byc naturalnie, aksamitnie, zresztą porysowana przemysłówka ma swój industrialny urok;) Zdecydowaliśmy się na układanie brytami po skoście pomieszczenia. Na dziko - zbyt falująco, z regularnym przesunięciem nadal zbyt dekoracyjnie, zwyczajnie w brytach - zbyt sztucznie... po skosie i duże deszczułki są dla nas idealnym rozwiązaniem:yes: Listwy o profilu prostokątnym, kanciaste, ale jeszcze nie wiem jak wysokie. Niestety stolarza od schodów nie było i pytań nie zadałam, ale wiem, że listwa o którą mi chodzi nazywa się tralkówka:D To tyle, ale się dziś rozpisałam:) O, widzisz, a ja myslałam, że piszesz dla "Cztery kąty";) Jak podłogę położą to już będzie DOM:). Takie miałam wrażenie gdy u nas połozyli. Po skosie długie dechy będą wyglądać cudnie. Jakbym miała drewno też tak bym kładła. Na kiedy planujecie prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 27.09.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ale masz fajnie czarnulko, już możesz sobie popatrzeć na swój parkiet, a nawet go pogłaskać 30 cm to chyba nie są długie dechy Chociaż możliwe, że ja coś nie tak rozumiem Coś mi dziś umysł na zwolnionych obrotach pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.09.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Na razie podłoga w łazience na górze i panele, więc parkiet ok. połowy października, może ciut później. Rocia, to wcale nie są dechy, tylko deseczki;) ale największy rozmiar w jakim występuje przemysłówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 27.09.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Oczywiście, że deseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 30cm na 2,5 na 2,3cm Nie wiem jak, ale ja tu widziałam 30cm szerokości, 2,5 METRA długości i 2,3cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.09.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nie wiem jak, ale ja tu widziałam 30cm szerokości, 2,5 METRA długości i 2,3cm grubości jak na mozaikę w sam raz:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 jak na mozaikę w sam raz:D:D:D A tak się nie da? Dzisiaj taki dzień, ze wszytsko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.09.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 No pewnie się nie da takich rozmiarów sztorcowo układac, bo to przestanie spełniac swoje funkcje i na pewno nie będzie wyglądac przemysłowo:P A gdybym brała dechy, takie klasyczne to od razu w wersji fabrycznie postarzonej - piękne są i nie trzeba się stresowac, ale kasa nie ta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 No pewnie się nie da takich rozmiarów sztorcowo układac, bo to przestanie spełniac swoje funkcje i na pewno nie będzie wyglądac przemysłowo:P A gdybym brała dechy, takie klasyczne to od razu w wersji fabrycznie postarzonej - piękne są i nie trzeba się stresowac, ale kasa nie ta. Ale się czepiacie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.09.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Kochani już wielkimi krokami zbliża się Łódź Design Festival 2012 - gdyby ktoś był w okolicy (18 - 28 10.) to koniecznie trzeba wpaść, będzie się działo:)Serdecznie zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 fajna sprawa - obawiam się tylko, żeby nie wyjść "chorym", że więcej się chce niz finanse pozwalają. Zobaczyć z pewnością warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ja już się pogodziłam z tym, że pewne rzeczy będą (jeśli będą) za 10lat:D, domu nad oceanem też miała nie będę (raczej;)) muszę się więc cieszyc tym, co mam Na festiwalu bywa bardzo inspirująco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 No to jeszcze news budowlany - w wc na dole żadna bateria podtynkowa i przycisk nie będą po środku płytki - już nawet mnie to nie martwi, będzie niedoskonała i tyle:cool: A podobno niektórzy sądzili, że będę miała wszystko dopracowane;) ale skoro na ścianie będę dechy z szalunków i żarówka zamiast lampy to czego się spodziewac:p W górnej nie będzie takiego problemu, dobre i to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts