Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marcin, Asia - czyli tuż tuż:)

Ja się trochę boję przeprowadzki:o

Panele się kładą. Pamiętacie, ile było gadania o niemieckiej jakości? (ja je przecież sprowadzałam bezpośrednio z Niemiec) - guzik, niektóre wyszczerbione:sick: może to wina transportu... będzie sporo odrzutów:bash: Jeszcze ich nie widziałam, więc mam nadzieję, ze chociaż wyglądem zachwycą;)

A kasy na razie braknie chyba tylko na ogród:rolleyes:

Maszynki nie mam, ale całkiem nieźle skalkulowaliśmy budżet, żadnych szaleństw, wszystko z dość niskiej półki.

Panele są extra, pokażę jak będą skończone, czyli w sobotę (najpóźniej w poniedziałek, bo mam wypad z dzieciakami i nie wiem czy mi się będzie chciało je sprzątnąć po powrocie;)) Nawet fachowcowi się podoba efekt:) I nie mówię, że są ładne jak na panele, naprawdę są ładne:p Będą musiały jeszcze przeżyć układanie cegły na ścianie sypialni, mam nadzieję, ze tektury i folie oraz ostrożność pana dadzą radę. Dechy idące od drzwi łazienki przez hol i pokój są gigantycznie długie, ale się cieszę:wave: i w sumie duuużoo tańsze od Paradora czy Pergo. I stukają o wiele mniej niż te moje blokowe, ale to pewnie zasługa podkładu.

dobrze, że jednak z tymi panelami się udało; duży odpad mieliście? odważna w sumie jesteś z tym sprowadzaniem, ja to na miejscu biorąc miałąm zapas spory zamówiony z jednej serii bojąc się odpadu właśnie i ewentualnej konieczności dokupienia. Moja znajoma musiała "dobrać" kilka metrów no i niestety już jej nie dowieźli tej samej serii i jeden pokój odrobinę się różni

Panele są extra, pokażę jak będą skończone, czyli w sobotę (najpóźniej w poniedziałek, bo mam wypad z dzieciakami i nie wiem czy mi się będzie chciało je sprzątnąć po powrocie;)) Nawet fachowcowi się podoba efekt:) I nie mówię, że są ładne jak na panele, naprawdę są ładne:p Będą musiały jeszcze przeżyć układanie cegły na ścianie sypialni, mam nadzieję, ze tektury i folie oraz ostrożność pana dadzą radę. Dechy idące od drzwi łazienki przez hol i pokój są gigantycznie długie, ale się cieszę:wave: i w sumie duuużoo tańsze od Paradora czy Pergo. I stukają o wiele mniej niż te moje blokowe, ale to pewnie zasługa podkładu.

Cieszę się, że jesteś zadowolona z paneli. Jak je dobrze ochronią to nic się nie stanie. U nas mimo różnych prac ani jeden nie został draśnięty.

Pumpka, ja to naprawdę jestem ryzykantka, bo można było zamówić tylko na pełne palety i jedna to dokładnie tyle ile potrzebujemy z bardzo niewielkim zapasem. Ale udało się, zostały tylko docinki i garderoba na jutrzejszy poranek.

Nie zrozumiałam pana:o jemu chodziło o to, że jak na produkowane w Niemczech panele to jakość jest słaba, a więc odpadków tyle co zwykle, on się po prostu spodziewał, że będzie mniej;)

Porcelanite rządzi - bajka pod względem wyglądu i jakości (szkoda, że stać mnie tylko na taki mały kawałek)

Dziewczyny jakiej firmy kładłyście fugi? Mam zmówione do pozostałych pomieszczeń Mapei epoksydowe, ale do Taranto nie mogę dobrać odcienia i szukam jakiejś innej firmy, może znacie coś godnego polecenia?

Edytowane przez Ardea

Dziewczyny jakiej firmy kładłyście fugi? Mam zmówione do pozostałych pomieszczeń Mapei epoksydowe, ale do Taranto nie mogę dobrać odcienia i szukam jakiejś innej firmy, może znacie coś godnego polecenia?

mapei ma nie tylko epoksydowe, zobacz na mapei ultracolor plus

http://www.amurs.lv/images/products/CELTNIECIBAS_MATERIALI/SAUSIE_MAISIJUMI/Mapei_produkcija/_prods/Suvju_masa_ULTRACOLOR_PLUS_100_2-20mm__1kg/_customimages/ultracolourslandscape.jpg

Panele zapowiadają się świetni :) Super szerokie, długie, "zwietrzałe"... :)

Jaki masz podkład (mało stukający)? A może to zależy też od paneli (to jak bardzo stukają)?

Jak dla mnie to chciałabym Twoją kuchnię nawet w stanie roboczym, wszystko mi pasuje :)

Potrafisz podkręcać ciekawość :)

Moją kuchnię? Ty mnie z kimś mylisz;)

Chyba zależy od podkładu przede wszystkim, ja mam jakiś pasujący na podłogówkę i wyciszający Arbitonu. Przy braku ogrzewania podłogowego jest więcej możliwości wyciszenia paneli i zlikwidowania tego głuchego stukania, ale cóż ja pod panelami mam w 80% podłogówkę. Podkłady Krono orginal są lichutkie, musiałam zdecydować się na inną firmę, ale nie wiem czy nie traci się wtedy gwarancji... Na co mi gwarancja, jak je za jakiś czas zmienię:p

ja głosuję na 113 - a przykładałaś juz próbkę do płytki?

a kto mi pomoże z wyborem bejcy na schody? Juz byłam zdecydowana na brunat 2205, ale gdy stolarz przyniósł dzisiaj deskę pomalowaną tym kolorem, to wydała mi się bardzo głęboko brazowa. Na tyle, że próbka panela, którą dotychczas uważałam za ciemną zjaśniała o kilka tonów.

Edytowane przez ewanz