Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Mnie chodziło o system edukacji, że marnuje się życie ludziom wmawiając im, że są świetni, zdolni, w końcu matura, studia, a później frustracja gotowa.

Obserwuję kariery studenckie uczniów przepychanych z litości w podstawówce i gimnazjum (poziom inteligencji na poziomie upośledzenia w stopniu lekkim) i potem zdają maturę, zaczynają studia... Mamy bardzo wykształcone społeczeństwo. A szacunek to inna sprawa, należy się każdemu.

Ja zrobiłam odwrotnie zamieniłam świetnie płatną pracę na tę, która była i jest spełnieniem marzeń.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odchodząc od mało ciekawych tematów, to jednym okiem patrzę w monitor, drugim oglądam rozdanie nagród Nike, ciekawe co bym robiła, gdybym miała trzecie oko;)

A za tydzień zaczynamy kłaśc parkiet, tuż po nim schody, lubię, gdy budowa się kręci, mimo że już na 100% nie przeprowadzamy się w tym roku. Nie dlatego, że nie udałoby się skończyc gdybyśmy się spięli,ale nie lubimy się spinac;) Wygrzewamy budynek, oswajamy przeprowadzkę do domu (nigdy nie mieszkaliśmy w domu) i powoli urządzamy.

Obawiam się nowej sytuacji, chociaż bardzo jej pragnę... mieszkałam w dużym mieści, za granicą, sama z dala od rodziny, ale w domu z ogrodem nigdy, ta przeprowadzka zbliża się zbyt dużymi krokami.

Edytowane przez Ardea

Wiesz co, tu masz zupełną rację. Coraz mniej kształci się świetnych fachowców a wprost proporcjonalnie rośnie liczba sfrustrowanych magistrów. Ale jak piszesz system edukacji mamy hmm

A nauczyciele to grupa której zawsze bronię. Jak słyszę "ta to się nie narobi, kilka godzin w tyg idzie do pracy, non stop se jakieś wolne wymyślają i 2 miesiące wakacji..." to mnie krew zalewa:)

Ale Ci z mojej rodziny którzy tak mówili - przy mnie już tematu nie podejmują. I to nie tylko o nauczycielach było. Policjanci mają dobrze. Lekarze to mają zupełnie fantastycznie. Każdy inny zawód jest lepszy od mojego... Po każdej takiej gadce mówiłam wprost: Jeżeli nauczyciele/policjanci/lekarze maja tak fantastycznie to co stało czy stoi na przeszkodzie aby zmienić zawód?

Kurde znowu nie na temat piszę;)

I mają dziub zamknięty;)

Odchodząc od mało ciekawych tematów, to jednym okiem patrzę w monitor, drugim oglądam rozdanie nagród Nike, ciekawe co bym robiła, gdybym miała trzecie oko;)

Sorry ja temat pociągnęłam bo w międzyczasie słuchałam co to mi mój mąż za muzykę puszcza i dłuuugo mi sie te kilka zdań pisało:)

To my w rodzinie jakoś same fajne zawody wybieraliśmy, cóż - klan nierobów;) Ja zawsze popieram takie gadki, że nauczyciele to mają extra, a kończę pytaniem kiedy przenoszą sie do pracy w szkole, bo niby dlaczego inni mają miec tak dobrze:P:P

Tylko nikt nie wie, że laptop w paracy jest prywatny, kasa na telefony do rodziców prywatna, płacze o 21.00 z powodu utraconej miłości, kosztem relaksu z rodziną i kupowanie obiadu, bo żal patrzec, gdy któreś głodne...

Witam sie poniedziałkowo:)

Ardea do Masto Grys mam fugę 113 epoksydową. Rzeczywiście jest jaśniejsza, ale 114 to prawie czarna przy moich płytkach (wiem, bo mam ją w piwnicy a tam bardzo ciemne są płytki i z nimi się komponuje idealnie). Na początku widziałam te podziały, ale teraz już nie zauważam. Przyzwyczaiłam sie;)

Gresu też nam pozostawało z wyjątkiem najdroższych - scope 2, a porcelanite - 1 płytka;) I takim oto sposobem nie będzie scope w łazience;) Będzie stary patent, sprawdzony w obecnym przedpokoju - beton architektoniczny (tylko w łazience pokryję go lakierem).

Aga, dzięki, tylko że taranto jest ciemniejsze niż masto, no cóż może ta 113 się przykurzy i ściemnieje;)

Aga, dzięki, tylko że taranto jest ciemniejsze niż masto, no cóż może ta 113 się przykurzy i ściemnieje;)

Moja przez te kilka miesięcy juz troche ściemniała, ale mi to pasuje, więc nie latam ze szczoteczką do zębów i nie czyszczę jej na kolanach;)

Idę z tymi profilami ścianek pytać gdzieś na łazienkowo... nasz mistrz od spraw technicznych też milczy, pan kafelkarz mówi, że jego zdaniem można tak zrobić, ale jeszcze nigdy tak nie robił...

Lepiej popytaj, bo to takie luźne spostrzeżenia były.