Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No niestety na swoją niekorzyść, ale maż czuwał. Aga, tu wiem na pewno, nasz się różni, bo jest poszerzony z dwóch stron, no i podcień oczywiście wchłonięty, bryła bardziej wyprostowana. Na wymiary projektu oryginalnego nie ma co patrzeć, ale 30 nie ma na pewno;)

Tego byłam pewna od początku;) Sprawdzałam rząd wielkości;)

Będzie musiało być jak jest. Panelarz stwierdził, że robi większe dylatacje przy ścianach, poza tym chyba 8x8 nie mam nigdzie tylko na długości te prawie 13, ale na szerokości już nie. Sporo zakamarków i sporo dylatacji, musi być dobrze, nie ma wyjścia.

Esiak wiesz coś na temat montażu tych profili, o które pytałam u Luki?

Będzie musiało być jak jest. Panelarz stwierdził, że robi większe dylatacje przy ścianach, poza tym chyba 8x8 nie mam nigdzie tylko na długości te prawie 13, ale na szerokości już nie. Sporo zakamarków i sporo dylatacji, musi być dobrze, nie ma wyjścia.

Esiak wiesz coś na temat montażu tych profili, o które pytałam u Luki?

chodzi Ci o to aby do profilu dochodziła płytka...?

U nas tez idą panele przez cały dom (nie wszedzie, ale jednak). Póki co wszystko ok. Tyle tylko, ze dylatacje przy scianach są większe.

póki co ok, ale z czasem mogą zacząć się podnosić...

i nie chodzi o pole 64m2 tylko że po 8m należy dać dylatacje...

w końcu to podłoga pływająca...

Panele układał mi człowiek z firmy, która mi je sprowadziła, dają gwarancje na 5 lat, więc gra warta świeczki.

Esiak, nie chodzi o łazienkę, Ty jesteś dobry w sprawach technicznych to pewnie mi pomożesz:)

Czy można profil od ścianki kabiny typu walk in zamontować do ściany, potem położyć gres, a ten profil potraktować jak fugę między gresem?

Dwustronna robi z nich dechy długie wrażenie nawet 30m;) a 4 str, robi dechy krótsze, bo rowki są z wszystkich stron. Po zalaniu to chyba wszystkie puchną tak samo, chodzi wyłącznie o to co się komu podoba i jaki efekt chce osiągnąć. Moje blokowe 2x zalane i nic im nie jest, a takie zwykłe z eggera, ale bez fug.

Dwustronna robi z nich dechy długie wrażenie nawet 30m;) a 4 str, robi dechy krótsze, bo rowki są z wszystkich stron. Po zalaniu to chyba wszystkie puchną tak samo, chodzi wyłącznie o to co się komu podoba i jaki efekt chce osiągnąć. Moje blokowe 2x zalane i nic im nie jest, a takie zwykłe z eggera, ale bez fug.

Pinacolada chyba pisała, że ma z fugą 4 str. i po zalaniu nic się nie stało i że gorzej by było bez fug, dlatego myślałam, że fuga daje większe zabezpieczenie. A skoro u Ciebie w ogóle miałaś bezfugowe i też nie napuchły to pewnie zależy od ich jakości...

Dzięki Wszystkim za miłe słowa:)

Nieobecnośc spowodowana była częściowo pracą, a częściowo rozkoszowaniem się jeziorem w moim ulubionym miesiącu:)

Drzwi KMT ... wizualnie do przyjęcia, jakościowo bez zarzutu (nie przemarzają, są solidnie wykonane) mają zaślepki plastikowe - albo je zaakceptujesz, albo zasłonisz laminowaną ramką;) Za taką cenę to są naprawdę niezłe, ale to tylko zwykłe stalówki;)

Wczoraj miały się zacząc parkiety, ale panowie przełożyli termin na następny poniedziałek - mistrzowie przekładania terminów:evil:

Fugujemy i mam wreszcie pomalowaną całą górę na gotowo. Duża łazienka leży odłogiem, teraz przyjdzie na nią czas:) Koza już ma swoją rurę i zachwyca, nawet tak bez ognia:)