Ardea 10.10.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No niestety na swoją niekorzyść, ale maż czuwał. Aga, tu wiem na pewno, nasz się różni, bo jest poszerzony z dwóch stron, no i podcień oczywiście wchłonięty, bryła bardziej wyprostowana. Na wymiary projektu oryginalnego nie ma co patrzeć, ale 30 nie ma na pewno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.10.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Ardea ale bez dylatacji się nie obędzie...panele bez dylatacji pośrednich można kłaść tylko w polu 8x8m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 No niestety na swoją niekorzyść, ale maż czuwał. Aga, tu wiem na pewno, nasz się różni, bo jest poszerzony z dwóch stron, no i podcień oczywiście wchłonięty, bryła bardziej wyprostowana. Na wymiary projektu oryginalnego nie ma co patrzeć, ale 30 nie ma na pewno Tego byłam pewna od początku;) Sprawdzałam rząd wielkości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.10.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Będzie musiało być jak jest. Panelarz stwierdził, że robi większe dylatacje przy ścianach, poza tym chyba 8x8 nie mam nigdzie tylko na długości te prawie 13, ale na szerokości już nie. Sporo zakamarków i sporo dylatacji, musi być dobrze, nie ma wyjścia. Esiak wiesz coś na temat montażu tych profili, o które pytałam u Luki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 U nas tez idą panele przez cały dom (nie wszedzie, ale jednak). Póki co wszystko ok. Tyle tylko, ze dylatacje przy scianach są większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.10.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Będzie musiało być jak jest. Panelarz stwierdził, że robi większe dylatacje przy ścianach, poza tym chyba 8x8 nie mam nigdzie tylko na długości te prawie 13, ale na szerokości już nie. Sporo zakamarków i sporo dylatacji, musi być dobrze, nie ma wyjścia. Esiak wiesz coś na temat montażu tych profili, o które pytałam u Luki? chodzi Ci o to aby do profilu dochodziła płytka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.10.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 U nas tez idą panele przez cały dom (nie wszedzie, ale jednak). Póki co wszystko ok. Tyle tylko, ze dylatacje przy scianach są większe. póki co ok, ale z czasem mogą zacząć się podnosić... i nie chodzi o pole 64m2 tylko że po 8m należy dać dylatacje... w końcu to podłoga pływająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.10.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Panele układał mi człowiek z firmy, która mi je sprowadziła, dają gwarancje na 5 lat, więc gra warta świeczki. Esiak, nie chodzi o łazienkę, Ty jesteś dobry w sprawach technicznych to pewnie mi pomożesz:) Czy można profil od ścianki kabiny typu walk in zamontować do ściany, potem położyć gres, a ten profil potraktować jak fugę między gresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.10.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 W sprawie profili już wiem, z dwóch niezależnych źródeł Kolejny problem rozwiązany:D Esiak no jak podłoga pływająca to fale mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 10.10.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dobra jesteś Czyli jak dobrze rozumiem fuga 2 str. łączy panele niewidocznie w długie deski, a 4 str. oddziela każdego panela widocznie? A w razie zalania jak się zachowują panele z 2 str.? Nie puchną w miejscach gdzie nie ma fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.10.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dwustronna robi z nich dechy długie wrażenie nawet 30m;) a 4 str, robi dechy krótsze, bo rowki są z wszystkich stron. Po zalaniu to chyba wszystkie puchną tak samo, chodzi wyłącznie o to co się komu podoba i jaki efekt chce osiągnąć. Moje blokowe 2x zalane i nic im nie jest, a takie zwykłe z eggera, ale bez fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 W sprawie profili już wiem, z dwóch niezależnych źródeł Kolejny problem rozwiązany:D Rozumiem, że się da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 11.10.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dwustronna robi z nich dechy długie wrażenie nawet 30m;) a 4 str, robi dechy krótsze, bo rowki są z wszystkich stron. Po zalaniu to chyba wszystkie puchną tak samo, chodzi wyłącznie o to co się komu podoba i jaki efekt chce osiągnąć. Moje blokowe 2x zalane i nic im nie jest, a takie zwykłe z eggera, ale bez fug. Pinacolada chyba pisała, że ma z fugą 4 str. i po zalaniu nic się nie stało i że gorzej by było bez fug, dlatego myślałam, że fuga daje większe zabezpieczenie. A skoro u Ciebie w ogóle miałaś bezfugowe i też nie napuchły to pewnie zależy od ich jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.10.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Ardea - panele świetnie się prezentują - z 2V-fugą to naprawde udany wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.10.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Wycieczka się przedłużyła czy świętowanie w szkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.10.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Heloł Coś Cię wessało czy jak? Mam nadzieję, żadna infekcja Was nie rozłożyła:hug: Edytowane 15 Października 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Właśnie - milczenie cokolwiek niepokojące... No chyba że inspekcja paneli się przedłuzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 16.10.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Witam serdecznie, swietny domek!! ja w sprawie drzwi wejsciowych- zamowiłam identyczne tylko klamka tańsza prosze o opinie na ich temat- jescze moge sie wycofac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dzięki Wszystkim za miłe słowa:) Nieobecnośc spowodowana była częściowo pracą, a częściowo rozkoszowaniem się jeziorem w moim ulubionym miesiącu:) Drzwi KMT ... wizualnie do przyjęcia, jakościowo bez zarzutu (nie przemarzają, są solidnie wykonane) mają zaślepki plastikowe - albo je zaakceptujesz, albo zasłonisz laminowaną ramką Za taką cenę to są naprawdę niezłe, ale to tylko zwykłe stalówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Wczoraj miały się zacząc parkiety, ale panowie przełożyli termin na następny poniedziałek - mistrzowie przekładania terminów:evil: Fugujemy i mam wreszcie pomalowaną całą górę na gotowo. Duża łazienka leży odłogiem, teraz przyjdzie na nią czas:) Koza już ma swoją rurę i zachwyca, nawet tak bez ognia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts