agalind 18.10.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dzięki Wszystkim za miłe słowa:) Nieobecnośc spowodowana była częściowo pracą, a częściowo rozkoszowaniem się jeziorem w moim ulubionym miesiącu:) Zazdroszczę tego rozkoszowania sie jeziorem. U nas na szczęscie pogoda dopisuje, wiec po pracy do zmierzchu na dworze czas spędzamy. Taka namiastka urlopu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wczoraj miały się zacząc parkiety, ale panowie przełożyli termin na następny poniedziałek - mistrzowie przekładania terminów:evil: Fugujemy i mam wreszcie pomalowaną całą górę na gotowo. Duża łazienka leży odłogiem, teraz przyjdzie na nią czas:) Koza już ma swoją rurę i zachwyca, nawet tak bez ognia:) Dasz sie pozachwycać? Wiem, wiem, znów marudze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.10.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jezioro jest cudne, a październik kocham:) Feria barw odbijająca się w tafli jeziora i samotny listek odrywający się od wierzby, a potem wirujący i te kręgi na wodzie i bliki nad szuwarami... Uwielbiam w ciszy i samotności leżeć wtedy na pomoście... Kozę pokażę, ale mam utrudniony dostęp, ponieważ właśnie kładzie mi się parkiet, więc może jutro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 19.10.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Aż się cofnęłam do poprzedniej strony, bo myślałam, że coś źle przeczytałam z tymi parkietami Miła niespodzianka czy twój delikatny wpływ na parkieciarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.10.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Chyba panowie mieli wyrzuty sumienia i się próbują zrehabilitować Sporo już zrobiliśmy, coraz lepiej wszystko wygląda, aż chce się już zamieszkać Za tydzień montaż schodów. Muszę odświeżyć kontakt z panem żaluzjowym i zacząć kupować lampy, na razie mam jedną Robią się moje drzwi i kuchnia oraz meble łazienkowe, szafy będą może w grudniu, a może nie:cool: Od przyszłego tygodnia akcja łazienka. W listopadzie bierzemy się za wiatrołap i cegłę w sypialni i oczywiście montaż kuchni oraz drzwi. A i został mi jeszcze szklarz do umówienia, ale póki nie ma płytek w wiatrołapie... zresztą fototapety też nie ma, czyli duuużooo przed nami:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 19.10.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 może i i jest trochę do zrobienia, ale za to wszystko pięknie rozplanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.10.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Dawno mnie nie było i powiem szczerze, że logując się na FM po cichu liczyłam na jakieś okazanie, ale widzę że uparcie trzymasz nas w napięciu. Jesteś już zdecydowana jakie lampy kupujesz czy ciągle jeszcze poszukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2012 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Tak, planowanie jest moją mocną stroną Pumpalunko, dawno Cię nie było, ale jesteś Moje okazania będą takie, jak Twoje;) A lampy już od stycznia mam wybrane:cool:, tylko najpierw były kolory farb, potem baterie, pśtryczki, sposoby otwierania szaf i szafek, klamki itd., teraz zaczynam kupować lampy... Trochę boję się transportu, bo większą część zamierzam kupić przez net:( Mam cały parkiet:wiggle: Nie wycyklinowany i nie zaolejowany to nie pokażę, poza tym nie wolno po nim na razie chodzić. Panowie muszą przyjechać na małą poprawkę, bo wybiło część deszczułek przy łączeniu z gresem:sick: Mam też listwy, które już odpakowała i przymierzyłam - nietypowe szaro-białe (fornir dąb bielony bejcowany na szaro;)) pasuje do wszystkiego i wszędzie będą takie same listwy. Sporo jeszcze roboty, oj sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.10.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ja też kupiłam wszystkie lampy online, żadna nie doszła uszkodzona. Były tak zapakowane, że szału dostawałam je wyciągając (folie, takie styropianowo-materiałowe coś plus coś a'la paski-trociny z kartonu). Na wszelki wypadek może przetrzymaj kuriera żeby wszystko sprawdzić ewentualnie jak masz jakiegoś zaprzyjaźnionego kuriera, który często u ciebie bywa możesz się umówić, że w razie draki zadzwonisz a on przyjedzie protokół spisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 21.10.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ja też nie mogę się doczekać Twojego parkietu Na pewno będzie czym się pozachwycać - tylko szkoda, że tak strasznie długo trzeba czekać Nic to - uzbrajam się w cierpliwość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ardea , mam pytanie , czy kraska może wystepować w poł. Polsce? Albo jakieś urojenia mam, albo sliczne niebieskie ptaszki odwiedziły moje włosci niestety nie zdążyłam pobiec po aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Hej! jeśli gdzieś kraska to właśnie w południowej Polsce, u Was cieplej to nawet macie je lęgowe najliczniej w kraju:) Wg mnie od miesiąca powinny byc w południowej Afryce... Zobacz sobie sójkę, może to ona - też śliczna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 za mało niebieska - sójka znaczy. W pierwszy odruchu myslałam, że komuś papugi zwiały -ale dzioby niepapugowate miały. Zaczęłam więc szukać w necie co to takiego mogło być i na kraskę padło. Abo mi na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Pumpka, dzięki za wsparcie, zawsze to dobrze się dowiedziec, że transport lamp jest bez problemu. Na razie mam jedną, ale kupioną stacjonarnie. Ewanz, widzę że czekasz na mój parkiet;) będzie taki jak w Manu, tylko o wiele jaśniejszy, bo dębowy;) Pokażę, pokażę niech wycyklinują i pokryją olejem:) Jutro - schody:cool: Pan stolarz mnie zabił ceną szaf i drzwi i mebli łazienkowych - brak mi słów, o pieniądzach nie wspominając;) Chyba przekroczymy jednak budżet??!! Kurcze nie pomyślałam, że meble łazienkowe mogą tyle kosztowac:o:o:o Jaki człowiek jest naiwny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Malka a nie czyściłaś monitora zanim je zobaczyłaś?? Te kraski znaczy? Bo dzisiaj słyszałam w TV że dodają coś do tego;) Ardea zobacz jak cichutko siedzę i czekam:) Wcale nie naciskam:) To naprawdę nie jest łatwe... Fajny etap teraz macie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Malka, sprawdziłam - najpóźniejsza obserwacja kraski w Polsce to 9 października, wiec dlaczego nie miałyby sie zawieruszyc do 20 któregoś, zwłaszcza, ze jesień jest ciepła... Szkoda, ze foty nie masz, bo bardzo ciekawa obserwacja, zapisałabyś się w historii ornitologii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ardea, ale to było w poprzednią sobotę, czyli 13 października. Chyba,że jest jeszcze jakiś niebieski ptaszek wielkościa miedzy sroką (z ogonem) a szpakiem -te gatunki rozróżniam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 W Polsce raczej nie ma, nawet z zalatujących sporadycznie nic nie przychodzi mi do głowy. A przyjrzałaś się fotko sójek z rozłożonymi skrzydłami? One najczęściej są mylone z kraskami (bo wyglądają niebiesko bardzo w locie i w słońcu). Nie twierdzę jednak, że to nie mogła byc kraska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.10.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Byłam w sobotę w Manu i nawet się rozmarzyłam patrząc na ten parkiet. W weekend musze wybrać się na poszukiwanie paneli, bo jak dotąd kiepsko mi idzie. Potem drzwi - tych też jeszcze nie mam Dla mnie te wybory są strasznie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ja też byłam w Manu, ale w niedzielę w meksykańskiej knajpce;) Moje już się robią, będą jak wejściowe tylko z forniru i z mleczną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts