ewanz 22.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 to ja poprosze o bliższe namiary na Twojego wykonawcę drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Jeszcze nie wiem czy go polecam, bo współpraca jest trudna, pan niekontaktowy i w porównaniu do np. cen Agi nie jest tani - 1600zł za sztukę. Gośc z okolic Andrespola. Z całą odpowiedzialnością polecam mojego stolarza od wszystkich mebli i części drzwi - to ten już polecany. Edytowane 22 Października 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ardea, przepraszam,że tak Ci truje, ale męczy mnie ten ptak.Zimoroek jest mniejszy prawda ?A sójka nie jest niebieska z "zewnątrz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 No bardziej jak szpak niż sroka, mocno niebieski i jest u nas cały rok, tylko raczej trzyma się zbiorników wodnych. Chyba żartujesz, że mnie męczą ptasie tematy;) Niektórym zimorodki przypominają dzięcioły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 to nie była sójka, dzieciołowaty zimorodek tez nie, no i nie była to papuga falista.... pierwszy i jedyny raz widziałam takie cudo, ale może jeszcze kiedyś przyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ptaki płatają figle i nasze zmysły też Ileż to raz było - ile lunet wycelowanych w jakiegoś osobnika, tyle wersji co do gatunku;) Ja już wiele razy w myszołowie widziałam gadożera;) a z głosami to jest dopiero zabawa, że o piórach czy jajach nie wspomnę (bo jaja są naprawdę). ostatnio oznaczałam trupki znalezione przy elektrowni wiatrowej, nieźle się namęczyłam, bo martwe i na wpół rozłożone ptaki to dopiero wyzwanie. Fajnie Malka, że Cię to zafascynowała i jaki masz analityczny umysł - musiałaś się dowiedziec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 dalej szukam Dziś po prostu znalazłam trochę czasu by pomyszkowac po necie i wiesz co, jeszcze żołna mi w oko wpadła, ale czy one zwsze mają żółte szyje ? Bo jeśli tak to skreślam z listy, bo tamten ptaszek bankowo miał turkusową szyję, tak mi ładnie łebek podniósł,ze dokładnie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Malka, podziwiam, mało kogo to interesuje i niewielu chciałoby się szukac:) Występujące w Polsce żołny zawsze mają żółte podgardle. Zimorodek też nie ma turkusowej szyjki. Wszystko wskazuje na kraskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Zobacz sobie jeszcze modraka, bo modraszka (malutka sikora,wiec chyba nie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 ja cieeeee, ale doopa ze mnie,że nawet telefonu przy sobie nie miałam :bash: ale kto by pomyślał, że w centrum miasta, podczas plewienia ogródka takich pieknych gości bede miała ?? A z dumą się przyznam (choć po cichu, bo ślubny mnie powiesi za uszy, ciągle wzbudzany alarm ), że dwa pokolenia kopciuszków wyhodowałam;) na własnej murłacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Jak wspominam o kopciuszkach to wszyscy pytają jak one się naprawdę nazywają Też mam i mam po nich ślady na ogrodzeniu:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Zobacz sobie jeszcze modraka, bo modraszka (malutka sikora,wiec chyba nie)... Modrak za okrągly, tamten ptak był smukły, taki dostojny i podgardle (tak sie szyja nazywa ? ) i brzuch miał niebieski, taki turkusowy . Skrzydła miał ciemniejsze, chyba brazowe, ale trudno mi powiedzieć bo ja go od przodu widziałam. Ja mam ślady kopciuszkowe - wszędzie a najwięcej w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.10.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Malka, chyba możesz przyjąc, że kraskę widziałaś Tak właśnie dostojnie siada. Ja widziałam raz w życiu na Kurpiach. Kopciuszek to niech się kuchni trzyma, a nie na salony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.10.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 To ja tego założenia się będę trzymać Fajne to Twoje hobby Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No fajne, może się zarazisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.10.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No proszę jaka ciekawa odmiana W dodatku bardzo edukacyjna. Ja rozróżniam wróbla, szpaka i sikorkę, nawet z krukowatymi mam problem Też nie naciskam, ale wiedz, że czekam na fotki Twojego parkietu ...i schodów... i drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.10.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Ardea - piękna masz pasję i niesamowita wiedzę. Polonistka z powołania - dekoratorka - ornitolożka - masz jeszcze inne skrywane pasje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Tak, głęboko skrywaną pasją jest matematyka;) tak bardzo głęboko skrywana, że jeszcze jej nie odkryłam:D Z dekoratorką to gruba przesada, ja się tylko tak mądruję, czuję ze dwa style, a technicznie dokształcam się na forum. N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.10.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Rocia, musicie jeszcze poczekać, pokażę, gdy będzie co pokazać, żebym się nie wstydziła, jak za podłogę w kuchni;) Drzwi to jeszcze z miesiąc, schodów mam 6 stopni;) Parkiet trzeba poprawić w jednym miejscu, potem cyklinowanie, olej, listwy- no dużo jeszcze roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 No i właśnie takiej odpowiedzi się od Ciebie spodziewałam Jak możesz się wstydzić takiej podłogi, jak właśnie Twoje zdjęcia mnie upewniły jak piękna może być podłogowa szarość Odpuść trochę z tym krytycyzmem swoich wnętrz. Ps. Chyba zabiłam Cię moim stylem w tym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts