Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Daj spokój, myślisz, że w prywatnych pogaduszkach zwracam no styl uwagę, gdyby tak było to bym posta nie wysłała, bo ciągle bym poprawiała:D

A wiesz, że ja mam tak, że każdy byk ortograficzny kłuje mnie w oczy i bym go poprawiała ;) (chociaż umysł mój zdecydowanie matematyczny)

Nie jestem krytyczna, raczej zachwycona swoimi wnętrzami, ale żebyście też mogli się zachwycic to musi byc już coś, a nie jakieś niedoróbki.

Perfekcjonistka :D

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawie mam schody, ale wkurzona jestem strasznie, bo tak zakurzonych ścian, mebli, płytek jeszcze nie widziałam - schodziarze cieli drewno w salonie:bash:

Wiedziałam, ze schody dywanowe składa się w miejscu docelowym, ale o cieciu w sąsiedztwie kominka to nie słyszałam:sick: Odbyłam jednozdaniową rozmowę z firmą, jutro ciąg dalszy:stirthepot:

Dobrze, że malowaliśmy tylko na raz, ale sufity kazali na gotowo, bo prawie się nie pyli;)

Schody są piękne, robota perferkcyjna i katorżnicza, bo nasze betoniaki nie należą do łatwych, ale czeka ich jutro dłuuuugiiieee sprzątanie.

Dobrze, że chociaż posprzątają. Nasi schodziarze i panelarze przycięcia wszelakie robili na tarasie ale to był przełom kwietnia i maja więc zupełnie inne warunki. Z drugiej strony wybacz im, to tylko faceci, oni na takie rzeczy nie zwracają uwagi! Najważniejsze, że piękna i precyzyjna robota, a Ty już zadowolona jesteś

U nas warunki niemal kwietniowe i bez przebaczenia, za dużo za to płacę;) Posprzątac muszą i tyle, oczyscic ściany, parapety, kozę...Dopiero będę zadowolona. To nie ten etap, że mogłam po murarzach czy dekarzach bez słowa sprzątnąc, teraz już mam elementy wystroju, a to zmienia postac rzeczy. Stolarnię w salonie to chyba tylko bezmózgowcy mogą zrobic:bash: Nawet mojego męża i naszego wykończeniowca bałagan wyprowadził z równowagi (a to niezaprzeczalnie też faceci;))

To jeszcze nt. schodów, ponieważ jutro zostaną ukończone, czas myślec o balustradzie... Jeden z trudniejszych dla mnie tematów. Ma byc lekko industrialnie:

dlatego odpadł beton, klasyczna drewniana barierka nie była brana pod uwagę, odrzuciłam ładne szkło (bo nie wprowadza industrialu), po namyśle odpadły też stalowe linki - za delikatne. Zostały się:

1. kurtyna z metalowych prętów

2. siatka ogrodzeniowa;)

3. blacha wycinana laserowo

Coś z tego będzie na moich schodach... Wymienione w kolejności teraźniejszych typów. Co o tym sądzicie?

Musiałam się zalogować, bo tak być nie może!!! Dlaczego koniec dziennika! Najbardziej inspirujące wnętrza na Forum (bo bryła rzeczywiście niepozorna)

Witam się z nad porannej kawusi:) Ja tak czekam na te dechy szalunkowe i łupek. Co trzeba zrobić by zasłużyć na obaczenie Twoich wnętrz? Plissssssssss

Będzie magia! I te murki też nie dają mi spokoju, zżera mnie ciekawość.

Ja jestem za siatką, chociaż blacha też brzmi ciekawie, ale nie mogę jej sobie wyobrazić. Pozdrówka.

Nawet komenty śledzę od jakiegoś czasu.

Witam najpierw nowego gościa:) Naprawdę dla Bławka się zalogowałaś? :jawdrop:

Nie chciałam, aby to zabrzmiało, że trzeba sobie zasłużyć, naprawdę nie o to mi chodzi. Nie jestem odludkiem, ale też nie prowadzę domu otwartego, jakoś nie mogę się przełamać, aby zaprezentować to jak żyjemy i gdzie całemu forum. Pokazuję jakieś migawki;)

Marta, jak już się zalogowałaś to udzielaj się na FM, wpadaj częściej, a fotki na pv dojdą:) Pooglądaj galerie innych to już u mnie przestanie być intrygująco;)

Dziewczęta, dzięki za głosy:) Z tą kurtyną to lepiej wychodzi przy schodach jednobiegowych, blacha - trudniejsza do wykonania i jeszcze nie namierzyłam firmy, która by to mogła zrobić, siatka najbardziej mocne posunięcie (dla mojej mamy nie do przyjęcia;)) Marta, fajnie, że Tobie się podoba:)

Na razie ranking przedstawia się następująco:

za prętami - Luka, mój mąż i moja mama:)

za siatką - Marta

za blachą - Pumpaluna

Ja nie wiem, więc nie głosuję;)

Kurczę, a mnie się wszystkie opcje podobają. Już chciałam pytać, czy masz firmę na tę blachę, ale doczytałam, że nie - bo ciekawa jestem kosztów tego przedsięwzięcia (pewnie i tak dla mnie za drogo, ale to by było ciekawe). Jak dla mnie, chyba wygrywa siatka - ale kluczową sprawą jest realizacja, czyli jak by to wyglądało finalnie. Bo jestem tym żywotnie zainteresowana :)

To jeszcze o zakończeniu akcji schody - są:wave: Było trudno, bo nierówne, betonowe, zabiegowe itd. itp. Udało się, są obłożone dywanowo grubymi blatami z mozaiki przemysłowej, zaolejowanie i prześliczne:) Olej bajecznie uwidocznił słoje i wydobył różnorodną kolorystykę deszczułek (od jaśniutkich, przez miodowe po jasne brązy) aż żal robic barierkę;)

Panowie posprzątali, rozstaliśmy się polubownie:)

Jeszcze w październiku wpadną parkieciarze poprawic łączenie parkietu z gresem. Listopad będzie pod znakiem cyklinowania i oleju, malowania na gotowo, cegiełki i montażu kuchni, płytek na ścianie wiatrołapu. Drzwi i górną łazienkę pewnie dopiero ukończymy w grudniu. Teraz kupuję lampy:)

Dobranoc:)

NO hejka, wydawało mi się, że się świecisz to chciałam pogadać, ale zgasłaś... :(

Nie mam czasu zbyt na forumowanie, mam mała dzidzię i rozgrzebaną budowę - stan zero w woj. łódzkim. Budujemy parterówkę, ok. 200m. Na oko też zwyczajną, ale z dużymi przeszkleniami.

Spróbuję się poudzielać. Kiedy mogę liczyć na fotki tych pięknych schodów i kozy?