Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, widzę, że jesteś i czuję, ze w dobrej formie, wiec bardzo się cieszę:)

Marta, to jesteśmy sąsiadkami:) Napisz coś więcej o swoim powstającym domku, a najlepiej załóż dziennik:) Gdzie budujecie? (może być na pv)

Fotki będą, gdy teren będzie czysty;) Przez 24 godz. nie można chodzić po świeżo olejowanych schodach.

Gdy przeczytałam swój opis kolorów to jakoś tak pstrokato zabrzmiało, a tak nie jest (na razie musicie mi wierzyć na słowo;)) Mam ładną stonowaną, choć nie jednolitą dębinę, która połączy wszystkie elementy drewniane w domu, od drzwi przez podłogi po meble:) No niech mi ktoś powie, że jestem krytyczna wobec swoich wnętrz;)

Wystarczy tej skromności :) i tak Ci nie wierzę, że jest coś z czego jesteś niezadowolona ;)

Tak na szybko to nie zadowala mnie;) niewkomponowanie w płytkę armatury w wc.

Dziś jest bardzo dobry dzień na odpalenie kominka, śnieg, deszcz, wiatr, buro i ponuro, tylko grzane winko i kominek:) Miałam dziś nalot sikorkowy w karmniku, odliczyło się 25 osobników z 3 gatunków:D

Schody mają się dobrze, są aksamitne w dotyku i bardzo naturalne. Uwielbiam olejowane drewno. Już zostały przykryte zdobycznymi chodniczkami i starymi ręcznikami. Po ukończeniu parkietu prześlę fotki:)

To jeszcze o zakończeniu akcji schody - są:wave: Było trudno, bo nierówne, betonowe, zabiegowe itd. itp. Udało się, są obłożone dywanowo grubymi blatami z mozaiki przemysłowej, zaolejowanie i prześliczne:) Olej bajecznie uwidocznił słoje i wydobył różnorodną kolorystykę deszczułek (od jaśniutkich, przez miodowe po jasne brązy) aż żal robic barierkę;)

Panowie posprzątali, rozstaliśmy się polubownie:)

Jeszcze w październiku wpadną parkieciarze poprawic łączenie parkietu z gresem. Listopad będzie pod znakiem cyklinowania i oleju, malowania na gotowo, cegiełki i montażu kuchni, płytek na ścianie wiatrołapu. Drzwi i górną łazienkę pewnie dopiero ukończymy w grudniu. Teraz kupuję lampy

gratuluję zamknięcia kolejnego etapu i cieszę się że się cieszysz :) pokaż jakie te lampy kupiłaś

Tak na szybko to nie zadowala mnie;) niewkomponowanie w płytkę armatury w wc.

oj tam, oj tam, za chwilę przestaniesz to zauważasz i zapomnisz że tak było na początku ;)

Dziś jest bardzo dobry dzień na odpalenie kominka, śnieg, deszcz, wiatr, buro i ponuro, tylko grzane winko i kominek:) Miałam dziś nalot sikorkowy w karmniku, odliczyło się 25 osobników z 3 gatunków:D

winka nie mogę ze względu na leki ale kominkowo też się wygrzewam; a co do karmnika to ja niestety nie mam przekonania, obawiam się że srele się zmrowią i wszystko ufajdolone będzie jeszcze gorzej niż jest teraz (a ja jestem już u skraju wytrzymałości sprzątając taras!!!!)

Lampy dopiero zaczęłam kupowac, długa droga do ich pokazania... Na kilka czeka się 3 tyg. Myślicie, że lampa o średnicy 40cm będzie wystarczająca do salonu poniżej 30m nad stolik kawowy?

Pumpeczko ja już sobie ideologię dorabiam, że tak musiało byc, żeby na ścianie symetrycznie rozłożyc dwa elementy podtynkowe:D

Ja mam karmniczek nieco oddalony od domu. Największe utrapienie mam z ptasimi odchodami w czasie jesiennych koncentracji przed odlotem i głównie na ogrodzeniu, ale i balkonów i parapetów też nie oszczędzają (tarasu nadal brak) - co mam zrobic jak ptaki kocham - SPRZĄTAM i cieszę się, że są:yes:

Edytowane przez Ardea

Zawsze możesz pokazać linki ze sklepów, nie mówię o okazywaniu już we właściwym miejscu. Co do lampy o średnicy 40cm to wszystko zależy chyba od mocy żarówek. nasza druciana ma średnicę 50cm, wkręcone 3 żarówki energooszczędna (kula z ikei) i to akurat nad stolik, w części nad stołem jest kolejna lampa bo z samą tamtą byłoby zbyt ciemno. A bierzesz nekle czy odpuszczasz?

ps.

no tak jak się ma dużą działkę to jest jak karmnik w odległości zrobić, u nas gdzie byśmy nie postawili to będzie zbyt blisko

Edytowane przez pumpaluna

Kocurze drogi, przypomniałaś mi mój licealny koszmar z francais;) Lampa ma byc główna, wisząca nisko nad stolikiem, do tego jeszcze kilka nastrojówek:cool:

Pumpka, ona jest na jedną żarówkę, ma ogólnie oświetlac salon, głównie strefę sofy i stoliczka. Jadalnię traktuję jak osobne pomieszczenie i tam będzie inna lampa nad stołem.

Biorę neklę x3, bo nie znalazłam tak długiej, czarnej i w tak dobrej cenie:yes: (w tej jednej zrobi się osłonkę z siatki)

To nie są typowe targi, festiwal obejmuje wystawy, dyskusje, prezentacje prac projektantów, w tym roku były też świętowane urodziny "Dobrego wnętrza", są warsztaty dla dzieci itp.

Urzekło mnie betonowe coś;) wijące się jak rzeka między tym rosła trawa, taka alternatywa dla kostki brukowej, podobno Libet ma miec to w ofercie.