Marta19 26.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Miałam jeszcze napisać coś o barirce, ale to dłuższa historia a maluch się obudził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Aga, widzę, że jesteś i czuję, ze w dobrej formie, wiec bardzo się cieszę Marta, to jesteśmy sąsiadkami:) Napisz coś więcej o swoim powstającym domku, a najlepiej załóż dziennik:) Gdzie budujecie? (może być na pv) Fotki będą, gdy teren będzie czysty;) Przez 24 godz. nie można chodzić po świeżo olejowanych schodach. Gdy przeczytałam swój opis kolorów to jakoś tak pstrokato zabrzmiało, a tak nie jest (na razie musicie mi wierzyć na słowo;)) Mam ładną stonowaną, choć nie jednolitą dębinę, która połączy wszystkie elementy drewniane w domu, od drzwi przez podłogi po meble:) No niech mi ktoś powie, że jestem krytyczna wobec swoich wnętrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.10.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ależ to jest najlepsza wiadomość jak właścicielka jest bezkrytyczna wobec swoich wnętrz (na dodatek samodzielnie zaprojektowanych) A nie to co ja ciągle mi coś nie pasuje i szukam lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Nie no znowu bez popadania w skrajności;) bezkrytyczna też nie jestem:) Chociaż biorąc pod uwagę mój amatorski projekt i nieduży budżet to na razie efekty są zadowalające:) Rocia, w szukaniu lepszego nie ma niczego złego:) Też duuużoo myślałam, a potem samo przyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.10.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Wystarczy tej skromności i tak Ci nie wierzę, że jest coś z czego jesteś niezadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.10.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Wystarczy tej skromności i tak Ci nie wierzę, że jest coś z czego jesteś niezadowolona Tak na szybko to nie zadowala mnie;) niewkomponowanie w płytkę armatury w wc. Dziś jest bardzo dobry dzień na odpalenie kominka, śnieg, deszcz, wiatr, buro i ponuro, tylko grzane winko i kominek:) Miałam dziś nalot sikorkowy w karmniku, odliczyło się 25 osobników z 3 gatunków:D Schody mają się dobrze, są aksamitne w dotyku i bardzo naturalne. Uwielbiam olejowane drewno. Już zostały przykryte zdobycznymi chodniczkami i starymi ręcznikami. Po ukończeniu parkietu prześlę fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 To jeszcze o zakończeniu akcji schody - są Było trudno, bo nierówne, betonowe, zabiegowe itd. itp. Udało się, są obłożone dywanowo grubymi blatami z mozaiki przemysłowej, zaolejowanie i prześliczne:) Olej bajecznie uwidocznił słoje i wydobył różnorodną kolorystykę deszczułek (od jaśniutkich, przez miodowe po jasne brązy) aż żal robic barierkę Panowie posprzątali, rozstaliśmy się polubownie:) Jeszcze w październiku wpadną parkieciarze poprawic łączenie parkietu z gresem. Listopad będzie pod znakiem cyklinowania i oleju, malowania na gotowo, cegiełki i montażu kuchni, płytek na ścianie wiatrołapu. Drzwi i górną łazienkę pewnie dopiero ukończymy w grudniu. Teraz kupuję lampy gratuluję zamknięcia kolejnego etapu i cieszę się że się cieszysz pokaż jakie te lampy kupiłaś Tak na szybko to nie zadowala mnie;) niewkomponowanie w płytkę armatury w wc. oj tam, oj tam, za chwilę przestaniesz to zauważasz i zapomnisz że tak było na początku Dziś jest bardzo dobry dzień na odpalenie kominka, śnieg, deszcz, wiatr, buro i ponuro, tylko grzane winko i kominek:) Miałam dziś nalot sikorkowy w karmniku, odliczyło się 25 osobników z 3 gatunków:D winka nie mogę ze względu na leki ale kominkowo też się wygrzewam; a co do karmnika to ja niestety nie mam przekonania, obawiam się że srele się zmrowią i wszystko ufajdolone będzie jeszcze gorzej niż jest teraz (a ja jestem już u skraju wytrzymałości sprzątając taras!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Lampy dopiero zaczęłam kupowac, długa droga do ich pokazania... Na kilka czeka się 3 tyg. Myślicie, że lampa o średnicy 40cm będzie wystarczająca do salonu poniżej 30m nad stolik kawowy? Pumpeczko ja już sobie ideologię dorabiam, że tak musiało byc, żeby na ścianie symetrycznie rozłożyc dwa elementy podtynkowe:D Ja mam karmniczek nieco oddalony od domu. Największe utrapienie mam z ptasimi odchodami w czasie jesiennych koncentracji przed odlotem i głównie na ogrodzeniu, ale i balkonów i parapetów też nie oszczędzają (tarasu nadal brak) - co mam zrobic jak ptaki kocham - SPRZĄTAM i cieszę się, że są Edytowane 28 Października 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.10.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Tak, lampa fi 40 będzie dobra, bo przecież nie będzie jedyna w tym salonie, n'est-ce pas? Jako główna - zupełnie wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.10.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Zawsze możesz pokazać linki ze sklepów, nie mówię o okazywaniu już we właściwym miejscu. Co do lampy o średnicy 40cm to wszystko zależy chyba od mocy żarówek. nasza druciana ma średnicę 50cm, wkręcone 3 żarówki energooszczędna (kula z ikei) i to akurat nad stolik, w części nad stołem jest kolejna lampa bo z samą tamtą byłoby zbyt ciemno. A bierzesz nekle czy odpuszczasz? ps. no tak jak się ma dużą działkę to jest jak karmnik w odległości zrobić, u nas gdzie byśmy nie postawili to będzie zbyt blisko Edytowane 28 Października 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Już wolę chyba wróbelki-srelki niż śmierdzące koty, wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Kocurze drogi, przypomniałaś mi mój licealny koszmar z francais;) Lampa ma byc główna, wisząca nisko nad stolikiem, do tego jeszcze kilka nastrojówek:cool: Pumpka, ona jest na jedną żarówkę, ma ogólnie oświetlac salon, głównie strefę sofy i stoliczka. Jadalnię traktuję jak osobne pomieszczenie i tam będzie inna lampa nad stołem. Biorę neklę x3, bo nie znalazłam tak długiej, czarnej i w tak dobrej cenie:yes: (w tej jednej zrobi się osłonkę z siatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Dziś się kończy Design Łódź Festival 2012 - Ewanz miała rację, namieszało mi to w głowie, szczególnie w sprawie kostki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Trzeba było omijac szerokim łukiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Trzeba było omijac szerokim łukiem:) Zaproszona zostałam i nie mogłam (ba, nie chciałam) odmówic:) Fajnie, nawet moje dziecko cudnie się bawiło:yes: A kostkę pewnie jak zwykle zweryfikuje budżet, zresztą wersja Spirei nie jest zła, a nawet bardzo mi pasująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Tak sobie żartowałam tylko:) Sama bym sie na jakieś targi przeszła - pewnie przyszłorocznych poznańskich nie opuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja spokojnie, przecież wiem, na co mnie stac, więc bez napinania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A znalazłas tam cos fajnego co musisz mieć bo pokochałas od pierwszego wejrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.10.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ardea - jak było właśnie na targach, coś Cię zachwyciło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.10.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 To nie są typowe targi, festiwal obejmuje wystawy, dyskusje, prezentacje prac projektantów, w tym roku były też świętowane urodziny "Dobrego wnętrza", są warsztaty dla dzieci itp. Urzekło mnie betonowe coś wijące się jak rzeka między tym rosła trawa, taka alternatywa dla kostki brukowej, podobno Libet ma miec to w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts