agalind 30.08.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 a my byśmy chcieli na schodach ledy z czujnikiem ruchu ale zobaczymy jaki będzie ich koszt, ponoć to bardzo wygodna i energooszczędna opcja Będziemy je robić, ale nie wiem ile kosztują, bo nie mamy kosztorysu na poszczególne elementy, tylko na całą elektrykę z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.08.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Agalind zdradzisz ile Ci całość wycenili? u nas robocizna 2tys, materiał ok 7tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 O ile pamiętam u Agi wyszło 15tys. (za całość) A wy te ledowe czujniki będziecie miały montowane w schodach lub przy schodach, taki efekt podświetlanych stopni, czy dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Wyszło 15 tys. za całą elektrykę z alarmem. Patrząc na Ciebie Pampaluna, to dużo przepłaciłam. Światła ledowe (i czujniki) będą w scianie, bo w stopniach mi się jakoś z kinem kojarzą Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czy pierwsz czujnik uruchomi wszystkie ledy, czy będą się zapalać stopniowo? Trzeba wejść na pierwszy stopień,żeby się zaświeciło? Ja zaplanowałam oświetlenie boczne z wysoko umieszczonych kinkietów i nie wiem czy u mnie taki czujnik by się sprawdził? A świecące schody - super, albo kino, albo dyskoteka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 chodzi Tobie o żarówki ledowe..? A są jakies różne rodzaje tego oswietlenia? Bo ja chciałabym tez takie swiatełka w scianie delikatne na czujnik ruchu... A czy te żarówki ledowe polecane sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A świecące schody - super, albo kino, albo dyskoteka;) w to mi graj.... ja tam takich upiększaczy nie lubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 w to mi graj.... ja tam takich upiększaczy nie lubię.... Tzn. efektu kinowego, czy czujników ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A w jaki sposób oswietlić schody i hol takim "nocnym" oswietleniem?Nie musza to być ledy czy inne halogeny, po prostu cos co da przytłumione swiatło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A w jaki sposób oswietlić schody i hol takim "nocnym" oswietleniem? Nie musza to być ledy czy inne halogeny, po prostu cos co da przytłumione swiatło... ultrafiolet będzie czadowo wyglądać.. i będzie przynajmniej widać wszystkie pyłki na ciuchach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak i biała bielizna pod transparentną sukienką Esiak, a Ty myślisz, ze te czujniki ruchu to tylko bajer? Bo ja właśnie nad nimi zaczęłam sie zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 hahaha ale się usmiałam:p mówicie że takie światło nocne to obciach?? a na horrorach tak fajnie wygląda:p ej no na serio bez dyskoteki co proponujecie na takie oświetlenie zeby mozna się było do wc przemieścic w nocy nie świecąc mocnego swiatła? lub do lodówki po cichaczu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak i biała bielizna pod transparentną sukienką Esiak, a Ty myślisz, ze te czujniki ruchu to tylko bajer? Bo ja właśnie nad nimi zaczęłam sie zastanawiać... czujniki ruchu dobra sprawa, ale oczywiście do tego osobny wyłącznik powinien być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Mój brat sobie zrobił taką fajną elektrykę, że idąc korytarzem w nocy np. do lodówki, zapalają mu się światła pod nogami. Zamontował małe światełka w odległości 20cm od ziemi i jeden czujnik na ruch zamontowany jak halogen. Patrząc na ideę to wygląda to mniej więcej tak:http://4.bp.blogspot.com/-ZLIH2Md_Emc/TWg0ZoROcXI/AAAAAAAAACQ/ZGagFmfnJj8/s1600/oswietlenie_schodow.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 czujniki ruchu dobra sprawa, ale oczywiście do tego osobny wyłącznik powinien być... Czujnik ruchu możesz ustawić na np. 10 sekund i Ci zgaśnie. Nie widziałem osobnych wyłączników do tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.08.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tylko, ja nie będę miała tak umiejscowionych światełek i zastanawiam się jak daleko musiałabym dojść, żeby zapaliło sie światło? Czy wystarczy dojść do schodów, czy jednak trzeba wejść na pierwszy stopień po ciemku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Koszt takiego światełka ledowego wynosi około 40zł. Do tego porządny czujnik ruchu, który da się zamontować w suficie na średnicę 70mm kosztuje do 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czujnik ruchu możesz ustawić na np. 10 sekund i Ci zgaśnie. Nie widziałem osobnych wyłączników do tego urządzenia. Nie no to juz jakbym miała wybierać to wolałabym tez dodatkowy wyłącznik, bo co tylko na czujnik się zdać?? A jakbym chciała tak mocno cichaczem do tej lodówki;)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tylko, ja nie będę miała tak umiejscowionych światełek i zastanawiam się jak daleko musiałabym dojść, żeby zapaliło sie światło? Czy wystarczy dojść do schodów, czy jednak trzeba wejść na pierwszy stopień po ciemku? Zależy jak ustawisz czujnik. Tzn. na jaką czułość. Można ustawić że zapali się jak będziesz na horyzoncie, lub wtedy gdy będziesz machała 5cm przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 a po co mają Ci się zapalać światła za dnia..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts