Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój mąż twierdzi, że to przez to, że ja ciągle gdzieś się spieszę i mam milion rzeczy do zrobienia przy zbyt krótkiej dobie. A ja powtarzam, że spadanie ze schodów mam w genach bo moja mama spadła z półpiętra na kilkanaście dni przed porodem (zasłonę milczenia spuśćmy na mój upadek ze schodów pod koniec ciąży, potem z niemowlakiem na ręku i wiele wiele innych upadków)

Pumpa, czyli mój pomysł z materacem przy schodach jednak nie jest taki zły;)

Szczerze mówiąc myślałam, że będziecie mnie odwodzić od pomysłu nierobienia balustrady;)

Zrobiłam dziś masę rzeczy: od kulinarnych (sernik, zapiekanka, sałatka z kurczaka) po budowlane (przyjęcie parkieciarzy - suchość drewna kwalifikuje je do cyklinowania, nieprzyjemną rozmowę z panem od drzwi i zmierzenie się z pokojem córki), a i jeszcze maseczkę zdążyłam zrobić:p

Pokój mojej córeczki miał być niebieski, ja liczyłam na rozbielony błękit, Mała wybrała sobie gotowca z Nobilesu i :rolleyes: Wielki Błękit, a właściwie total blue :sick: Córka zachwycona szeptała " a tak się bałam, że wyjdzie za jasny":o Mam nadzieję, że szybko jej się znudzi i będę mogła przemalować;)

Do tego chce szafę z lacobelu, co nijak się ma do mojej koncepcji skandynawskiego wnętrza:bash: Będę przekonywała, może tym razem mi się uda.

Pumpa zwolnij!!

Ardea to miałaś faktycznie pracowity i baaardzo męczący dzień:)

Co do braku balustrady to przy 4 schodkach bym się nie zastanawiała chyba jeżeli do koncepcji Ci pasuje i tyle. Ja mam po prostu lęk wysokości i bardzo bardzo nie lubię dzieci na schodach - mam schizę że spadną:confused: to taki fobia moja

Zajrzałam do Dziennika żeby sobie Twoje schody przypomnieć - jak na złość zdjęcie gdzie widać ten odcinek bez balustrady mi się do końca nie otwiera:) Ale przypomniałam sobie jak to wygląda i ja bym tam chyba też nie zrobiła:)

muszę uciekać bo goście idą:)

Edytowane przez Lukarna

Ja wyobrażałam sobie siebie, jako Scarlett :D Pamiętacie jej schody w Tarze?

Malka, masz rację przecież to wysokość mniejsza niż 70cm., dopiero sobie to uświadomiłam. Gdy będzie potrzeba to można tymczasowo odgrodzić parawanem, jakąś kratą no coś takiego, albo materace położyć na podłodze w salonie;)

mi bardziej do gustu przypadły schody w tym ostatnim domu Scarlett jak już była żoną Rhetta Butlera :p ale na takie to chyba trzeba by było dodatkowy kredyt zaciągąć :rotfl:

Cześć khb72, był ktoś o podobnym nicku:)

Mam 10 punktów do odhaczenia w listopadzie:rolleyes: W grudniu drugie tyle:o

Dobrze się układa, jedną zimę przemroziliśmy mury, drugą wygrzejemy i wywietrzymy wnętrza. Unosi się mocno budowlany zapach - koktajl farb, klejów, zapraw:sick:

Mam już 5 lamp:wiggle:

Cześć khb72, był ktoś o podobnym nicku:)

Mam 10 punktów do odhaczenia w listopadzie:rolleyes: W grudniu drugie tyle:o

Dobrze się układa, jedną zimę przemroziliśmy mury, drugą wygrzejemy i wywietrzymy wnętrza. Unosi się mocno budowlany zapach - koktajl farb, klejów, zapraw:sick:

Mam już 5 lamp:wiggle:

ja jestem tą khb72 która pisuje czasem do Ciebie czasem do joannk lub esiaka

o to u Ciebie już ostatnia prosta; auto przeprowadzkowe może już powoli grzać silnik :yes:

Od razu mi się z Tobą skojarzyło, ale zobaczyłam ilosc postów to zwątpiłam:rolleyes: Fajnie, że wpadasz - teraz już jako ekspert:) Napisz jak się mieszka, może jakieś fotki...:) Zlikwidowałaś dziennik?

My przeprowadzamy się na wiosnę - początek marca jest najbardziej prawdopodobny:)

Doceniajmy nasze domy i pamiętajmy o tym, co najważniejsze, pilnujmy jakości materiałów i patrzmy fachowcom na ręce. Przejmujemy się czasami takimi głupotami... Aż niewłaściwe wydaje mi się wydawanie kasy na designerskie lampy, gdy Nelce potrzebna jest pomoc:( Kupię tańsze, a pomoc pójdzie.

A tak jeszcze poza tematem - szokujące są ceny pśtryczków (ten zakup mam już za sobą - też w wersji niskobudżetowej;)), teraz zadziwiły mnie ceny kratek wentylacyjnych:o Mało rzeczy cenowo mnie dobija, ale te dwa elementy mnie mocno zaszokowały - kratek to nawet nie przewidziałam w budżecie;)

Agalind możesz dac namiary na jakąś ładną biel w lakierze, mój stolarz tylko RALem operuje, a ja NCS i się zgrac nie możemy, a będę miała białe drzwi do garderoby.

Od razu mi się z Tobą skojarzyło, ale zobaczyłam ilosc postów to zwątpiłam:rolleyes: Fajnie, że wpadasz - teraz już jako ekspert:) Napisz jak się mieszka, może jakieś fotki...:) Zlikwidowałaś dziennik?

My przeprowadzamy się na wiosnę - początek marca jest najbardziej prawdopodobny:)

tak cos namieszałam w ustawieniach i posty zniknęły :bash: dziennik istnieje jasne ze tak, musze jakieś aktualne fotki wkleić

Agalind możesz dac namiary na jakąś ładną biel w lakierze, mój stolarz tylko RALem operuje, a ja NCS i się zgrac nie możemy, a będę miała białe drzwi do garderoby.

Nie pomogę, bo nie pamiętam. Kilka próbek białego lakieru widziałam i wybrałam ten bielszy;)

khb, no musisz dać fotki i opisy wrażeń w nowym domku:)

Ja też mam próbnik w domu i żadna biel nie jest taka, jakbym chciała;) albo kremowe, albo sine:( Na ścianach mam N0500S i jest idealny, a z RAL-owskich nie umiem wybrać. Z szarościami poszło łatwiej.

A może wiecie czy do drzwi z lacobelu można dobrać białe profile bez ryzyka ścierania się tej białej powłoki? (na wypadek, gdyby córka nie odstąpiła od pomysłu)

Przynajmniej z bielą problemów nie miałam;) Weź pod uwagę, ze na większej powierzchni będzie jaśniejszy odcień.

Co do profili to nie wiem, ale może zapytaj na wątku kuchennym? Przewijają się tam fachowcy, np. Nataly i pewnie wiedzą co nieco na ten temat.

Po "szalenie miłym" kontakcie z montażystą i sprzedawcą w jednym, szumnie zwanym fachowcem w dziale okiennym mam dość forumowych doradców.

Ufam mojemu panu od wszelkich mebli, ale on nigdy czegoś takiego nie robił, ma zrobić próbki w jakiś bazach, lakierach i podumać;) Stawiam wyzwania, a co;) Myślałam, że może ktoś też nie chciał aluminiowych (srebrnych) profili i wie jak to zrobić:)

W środę cyklinujemy i olejujemy parkiet, potem 2 dni na wchłonięcie i w weekend może będę mogła się pochwalić fotkami:)

Kupiłam lampę do łazienki (lata 50-te w antykwariacie) i uratowałam motyle za szkłem, które kurzyły się zapomniane na półce, jeszcze nie wiem gdzie zawisną, ale zawisną. Widziałam kawałki mojej kuchni:wiggle:

Po "szalenie miłym" kontakcie z montażystą i sprzedawcą w jednym, szumnie zwanym fachowcem w dziale okiennym mam dość forumowych doradców.

Ufam mojemu panu od wszelkich mebli, ale on nigdy czegoś takiego nie robił, ma zrobić próbki w jakiś bazach, lakierach i podumać;) Stawiam wyzwania, a co;) Myślałam, że może ktoś też nie chciał aluminiowych (srebrnych) profili i wie jak to zrobić:)

Oooo, chyba trafiłaś na tego samego doradcę co ja;) Trzymam kciuki za Twojego fachowca:)