agalind 31.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Pumpa -trza mniej pić Pumpa, trzymaj pion;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.10.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Mój mąż twierdzi, że to przez to, że ja ciągle gdzieś się spieszę i mam milion rzeczy do zrobienia przy zbyt krótkiej dobie. A ja powtarzam, że spadanie ze schodów mam w genach bo moja mama spadła z półpiętra na kilkanaście dni przed porodem (zasłonę milczenia spuśćmy na mój upadek ze schodów pod koniec ciąży, potem z niemowlakiem na ręku i wiele wiele innych upadków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.10.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Pumpa, czyli mój pomysł z materacem przy schodach jednak nie jest taki zły;) Szczerze mówiąc myślałam, że będziecie mnie odwodzić od pomysłu nierobienia balustrady;) Zrobiłam dziś masę rzeczy: od kulinarnych (sernik, zapiekanka, sałatka z kurczaka) po budowlane (przyjęcie parkieciarzy - suchość drewna kwalifikuje je do cyklinowania, nieprzyjemną rozmowę z panem od drzwi i zmierzenie się z pokojem córki), a i jeszcze maseczkę zdążyłam zrobić Pokój mojej córeczki miał być niebieski, ja liczyłam na rozbielony błękit, Mała wybrała sobie gotowca z Nobilesu i Wielki Błękit, a właściwie total blue Córka zachwycona szeptała " a tak się bałam, że wyjdzie za jasny":o Mam nadzieję, że szybko jej się znudzi i będę mogła przemalować Do tego chce szafę z lacobelu, co nijak się ma do mojej koncepcji skandynawskiego wnętrza:bash: Będę przekonywała, może tym razem mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Pumpa zwolnij!! Ardea to miałaś faktycznie pracowity i baaardzo męczący dzień Co do braku balustrady to przy 4 schodkach bym się nie zastanawiała chyba jeżeli do koncepcji Ci pasuje i tyle. Ja mam po prostu lęk wysokości i bardzo bardzo nie lubię dzieci na schodach - mam schizę że spadną to taki fobia moja Zajrzałam do Dziennika żeby sobie Twoje schody przypomnieć - jak na złość zdjęcie gdzie widać ten odcinek bez balustrady mi się do końca nie otwiera:) Ale przypomniałam sobie jak to wygląda i ja bym tam chyba też nie zrobiła:) muszę uciekać bo goście idą Edytowane 1 Listopada 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.11.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Cześć, ja też wczoraj miałam gości, trochę niespodziewanych, ale było miło:) Witam się listopadowo:) Też mam lęk wysokości, ale jeszcze nie uaktywnia się na 70cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb72 02.11.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ja wyobrażałam sobie siebie, jako Scarlett Pamiętacie jej schody w Tarze? Malka, masz rację przecież to wysokość mniejsza niż 70cm., dopiero sobie to uświadomiłam. Gdy będzie potrzeba to można tymczasowo odgrodzić parawanem, jakąś kratą no coś takiego, albo materace położyć na podłodze w salonie;) mi bardziej do gustu przypadły schody w tym ostatnim domu Scarlett jak już była żoną Rhetta Butlera ale na takie to chyba trzeba by było dodatkowy kredyt zaciągąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.11.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Cześć khb72, był ktoś o podobnym nicku:) Mam 10 punktów do odhaczenia w listopadzie:rolleyes: W grudniu drugie tyle:o Dobrze się układa, jedną zimę przemroziliśmy mury, drugą wygrzejemy i wywietrzymy wnętrza. Unosi się mocno budowlany zapach - koktajl farb, klejów, zapraw:sick: Mam już 5 lamp:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.11.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Ja tak jak Luka mam fobię na punkcie schodów bez barierki i z barierką - drabinką... taka schofobia matczyna... Ale jak tylko 4 schodki odsłonięte... mój mały teraz skacze z 3, to co tam 1 więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb72 04.11.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Cześć khb72, był ktoś o podobnym nicku:) Mam 10 punktów do odhaczenia w listopadzie:rolleyes: W grudniu drugie tyle:o Dobrze się układa, jedną zimę przemroziliśmy mury, drugą wygrzejemy i wywietrzymy wnętrza. Unosi się mocno budowlany zapach - koktajl farb, klejów, zapraw:sick: Mam już 5 lamp:wiggle: ja jestem tą khb72 która pisuje czasem do Ciebie czasem do joannk lub esiaka o to u Ciebie już ostatnia prosta; auto przeprowadzkowe może już powoli grzać silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Od razu mi się z Tobą skojarzyło, ale zobaczyłam ilosc postów to zwątpiłam:rolleyes: Fajnie, że wpadasz - teraz już jako ekspert:) Napisz jak się mieszka, może jakieś fotki... Zlikwidowałaś dziennik? My przeprowadzamy się na wiosnę - początek marca jest najbardziej prawdopodobny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Doceniajmy nasze domy i pamiętajmy o tym, co najważniejsze, pilnujmy jakości materiałów i patrzmy fachowcom na ręce. Przejmujemy się czasami takimi głupotami... Aż niewłaściwe wydaje mi się wydawanie kasy na designerskie lampy, gdy Nelce potrzebna jest pomoc:( Kupię tańsze, a pomoc pójdzie. A tak jeszcze poza tematem - szokujące są ceny pśtryczków (ten zakup mam już za sobą - też w wersji niskobudżetowej;)), teraz zadziwiły mnie ceny kratek wentylacyjnych:o Mało rzeczy cenowo mnie dobija, ale te dwa elementy mnie mocno zaszokowały - kratek to nawet nie przewidziałam w budżecie;) Agalind możesz dac namiary na jakąś ładną biel w lakierze, mój stolarz tylko RALem operuje, a ja NCS i się zgrac nie możemy, a będę miała białe drzwi do garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb72 05.11.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Od razu mi się z Tobą skojarzyło, ale zobaczyłam ilosc postów to zwątpiłam:rolleyes: Fajnie, że wpadasz - teraz już jako ekspert:) Napisz jak się mieszka, może jakieś fotki... Zlikwidowałaś dziennik? My przeprowadzamy się na wiosnę - początek marca jest najbardziej prawdopodobny:) tak cos namieszałam w ustawieniach i posty zniknęły dziennik istnieje jasne ze tak, musze jakieś aktualne fotki wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.11.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Agalind możesz dac namiary na jakąś ładną biel w lakierze, mój stolarz tylko RALem operuje, a ja NCS i się zgrac nie możemy, a będę miała białe drzwi do garderoby. Nie pomogę, bo nie pamiętam. Kilka próbek białego lakieru widziałam i wybrałam ten bielszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 khb, no musisz dać fotki i opisy wrażeń w nowym domku:) Ja też mam próbnik w domu i żadna biel nie jest taka, jakbym chciała;) albo kremowe, albo sine:( Na ścianach mam N0500S i jest idealny, a z RAL-owskich nie umiem wybrać. Z szarościami poszło łatwiej. A może wiecie czy do drzwi z lacobelu można dobrać białe profile bez ryzyka ścierania się tej białej powłoki? (na wypadek, gdyby córka nie odstąpiła od pomysłu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.11.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Przynajmniej z bielą problemów nie miałam;) Weź pod uwagę, ze na większej powierzchni będzie jaśniejszy odcień. Co do profili to nie wiem, ale może zapytaj na wątku kuchennym? Przewijają się tam fachowcy, np. Nataly i pewnie wiedzą co nieco na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Po "szalenie miłym" kontakcie z montażystą i sprzedawcą w jednym, szumnie zwanym fachowcem w dziale okiennym mam dość forumowych doradców. Ufam mojemu panu od wszelkich mebli, ale on nigdy czegoś takiego nie robił, ma zrobić próbki w jakiś bazach, lakierach i podumać Stawiam wyzwania, a co;) Myślałam, że może ktoś też nie chciał aluminiowych (srebrnych) profili i wie jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 W środę cyklinujemy i olejujemy parkiet, potem 2 dni na wchłonięcie i w weekend może będę mogła się pochwalić fotkami:) Kupiłam lampę do łazienki (lata 50-te w antykwariacie) i uratowałam motyle za szkłem, które kurzyły się zapomniane na półce, jeszcze nie wiem gdzie zawisną, ale zawisną. Widziałam kawałki mojej kuchni:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.11.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Po "szalenie miłym" kontakcie z montażystą i sprzedawcą w jednym, szumnie zwanym fachowcem w dziale okiennym mam dość forumowych doradców. Ufam mojemu panu od wszelkich mebli, ale on nigdy czegoś takiego nie robił, ma zrobić próbki w jakiś bazach, lakierach i podumać Stawiam wyzwania, a co;) Myślałam, że może ktoś też nie chciał aluminiowych (srebrnych) profili i wie jak to zrobić Oooo, chyba trafiłaś na tego samego doradcę co ja;) Trzymam kciuki za Twojego fachowca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja trzymam kciuki za moją córkę, żeby udało jej się zrozumieć, że lacobel nie pasuje do skandynawskiego pokoju;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 I znowu się drażnisz z nami parkietem... i kuchnią... Ty widziałaś, a my tu schniemy z tęsknoty za fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts