Ardea 05.11.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Kuchni widziałam fragmenty w stolarni, a parkiet będzie ukończony za dwa dni, potem nie można po nim chodzić i potem to już będą fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Kuchni widziałam fragmenty w stolarni, a parkiet będzie ukończony za dwa dni, potem nie można po nim chodzić i potem to już będą fotki No nareszcie;) Bo już myslałam, że parapetówa u Malki szybciej bedzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.11.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Ha, wg Malki przelicznika to u mnie parapetówka w 2036:cool: No co mam Wam pokazac półprodukt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 hahaha, jak ja bym już meble kuchenne wybierała, to parapetówka byłby szybciej niż mój syn mutacje będzie miał A mój stolarz to się jeszcze nie urodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.11.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Puk, puk Kłaniam się z uśmiechem i w podziękowaniu za miłe odwiedziny . Jeśli dobrze zrozumiałam, to niebawem zobaczymy u Ciebie piękne widoki . Będę wypatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 hahaha, jak ja bym już meble kuchenne wybierała, to parapetówka byłby szybciej niż mój syn mutacje będzie miał A mój stolarz to się jeszcze nie urodził Malka, a może sobie załatw prywatnego stolarza, co? Skoro się jeszcze nie urodził.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.11.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Cześć Ardea:) Ja (w przeciwieństwie do koleżanek:P) siedzę cichutko i czekam - nic a nic nie poganiam:) Ale w weekend na pewno zajrzę Wiesz co ja mam taką refleksję: u Ciebie na budowie nie ma żadnej nerwówki, żadnych niespodzianek. Wszystko idzie spokojnie, płynnie bez żadnych zgrzytów i cały czas do przodu... Czyli można tak:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Malka, ale przecież napisałaś, że parapetówka u siebie ma być, nie u banku;) (to u mnie właśnie 4lata po Twojej) Luczka, właśnie też mam takie wrażenie, że jakoś za łatwo nam idzie;) nieśpiesznie, bez większych problemów - aż czekam kiedy coś się rypnie;) Julianno, bardzo serdecznie witam:) W weekend będą na pv fotki parkietów i kozy, jeżeli masz ochotę to prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Malka, ale przecież napisałaś, że parapetówka u siebie ma być, nie u banku;) (to u mnie właśnie 4lata po Twojej) Luczka, właśnie też mam takie wrażenie, że jakoś za łatwo nam idzie;) nieśpiesznie, bez większych problemów - aż czekam kiedy coś się rypnie Julianno, bardzo serdecznie witam:) W weekend będą na pv fotki parkietów i kozy, jeżeli masz ochotę to prześlę aaaaa u siebie -no to wszystko jasne i nawet tak niemów -nic się nie rypnie,pomału, do przodu, bez zbędnych emocji - tak będzie to mówiłam ja - malka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Widzicie, bo dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pusta:( Jestem pesymistką, ale nietoksyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 to ja Ci z przyjemnością do tej szklanki doleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.11.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 to ja Ci z przyjemnością do tej szklanki doleję Mogę drugą pełną dostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.11.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mogę drugą pełną dostawić To ja dzbanek Dziewczyny dostawiam . Teraz optymizmu nie zbraknie http://www.all4home.pl/product/image/11222/dzbanek-na-wode-stelton-1310-image.png Julianno, bardzo serdecznie witam:) W weekend będą na pv fotki parkietów i kozy, jeżeli masz ochotę to prześlę Ardeo - pewnie, że chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta19 07.11.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mało czasu na Forum, ale gdy są zapisy na fotki to wiadomo, że jestem;) w końcu dla nich się zalogowałam:) Budujemy projekt indywidualny, który z zewnątrz wygląda jak Marlon, nasz większy o 70m. Będzie z zewnątrz w takim samym kolorze jak Twój domek:yes: Położę sobie ten sam tynk, może jeszcze coś ściągnę, chociaż mam chytry plan, ze gdy skończysz się urządzać to urządzisz mnie:cool: Kiedy pokażesz dechy szalunkowe, bo na nie czekam najbardziej, potem na nie dające spokoju murki (jeden już skumałam - doniczka) i w końcu ten wiatrołap, mało widziałam ciekawych wiatrołapów - dziwne słowo:D Mało mam czasu na pogaduchy, ale będę śledziła poczynania Twoje na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta19 07.11.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 To jeszcze coś - jak już piszę to dwa posty pod rząd;) Dlaczego nie wybrałaś pcv podbitki, właśnie z mężem podejmujemy decyzje dotyczące dachu? I jeszcze cokół z czego dokładnie, bo wiem że tynk mozaikowy. Tak sobie patrzę na Twoją elewację Fajnie wygląda ten słup szary, mimo że nie przepadam za słupami Tarasik - drewniany ? I może jeszcze sobie zrobię takie przęsła jak Twoje, ale bez żadnych słupków, przęsło do przęsła:D Dzięki za odp. Więcej napiszę Ci na PW, może nawet dojdzie do spotkania:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Dziewczyny już czuję się pijana optymizmem:D Fotki będą na pewno w najbliższym czasie, chociaż dziś odbyło się cyklinowanie, jurto - olej, musi to schnąć przynajmniej 48godz. i w poniedziałek powtórne olejowanie i znów ma się wchłonąć... Parkieciarze mi uświadomili, że nie będę mogła w weekend wejść do salonu:( Martusiu, witaj:) odszukałam Twój projekt, kawał domu budujecie, robi wrażenie:) Dechy są już na ścianie, ale pokażę, gdy dojdą lustra, na tajemnicę murków musisz jeszcze poczekać Podbitka z aluminium, bo wybraliśmy ciemną, a pcv blaknie i jeszcze przy dachu dwuspadowym ciężko zrobić obróbkę nie robiąc takich ciężkich trójkątów, a w aluminium się dało tego uniknąć. Tynk mozaikowy, bardzo jednolity kolor (szary) i bez tych kuleczek, w zbliżeniu wygląda jak ziarnka piasku bezbarwne i szarawe... sprawdzę producenta i numer. Pamiętaj, żeby było to wyłącznie kruszywo naturalne, nie sztucznie barwione, bo to, jak wszystko co sztuczne, szybko i brzydko się starzeje. Nie polecam go na powierzchnie poziome, no chyba że z dużym spadkiem, bo chłonie wodę i pęcznieje. U mnie na donicy ze spadkiem jest ok., na murku wymaga zakrycia od góry drewnem tarasowym (nawet fajnie, bo powstanie takie siedzisko). Na pv też zaraz odpowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.11.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Jeszcze zapomniałam napisać o przęsłach - są z drewbetu, gdybym miała krótsze ogrodzenie frontowe, to pewnie bym kombinowała tak ,jak Ty, ale niestety trochę szkoda było kasy na ogrodzenie z bajki;) To, które mam jest po prostu ok. Drewbet - nieterminowy baardzo, ale solidne wykonanie, bardzo dobrze zakonserwowane drewno, wszystko z niego spływa, nie kumuluje wody, jakby było jakimś tłuszczem pokryte, a nie jest tłuste w dotyku;) Może nie trzeba będzie za często impregnować. U znajomych minęło 8 lat, gdy pojawiły się oznaki, że trzeba ponownie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No dzieje sie u Ciebie, dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta19 08.11.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No dzięki piękne, za tak rzeczową i wyczerpującą odpowiedź A myślałam, że tylko wnętrzarsko jesteś świetna;) Poczekamy, jeżeli obiecujesz, że w końcu będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 No coś Ty ja wszechstronnie jestem świetna:D i mam ścisły umysł Dziewczęta foteczki będą z opóźnieniem, tak, jak pisałam - zakaz wstępu gdzieś do środy, ale obiecuję, ze będą Szparki wypełnione korkiem i jedna warstwa oleju (ładnie pachnie) przyciemniła parkiecik, wydobyła i zróżnicowała odcienie, ale nie jest pstrokato;) Niestety nie dorzucili mi paczek z sękami, ale i tak jest ładnie:) Wkrótce same zobaczycie i mam nadzieję, że Wam sie spodoba tak samo jak mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts