Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Ardea:)

Ja (w przeciwieństwie do koleżanek:P) siedzę cichutko i czekam - nic a nic nie poganiam:)

Ale w weekend na pewno zajrzę;)

Wiesz co ja mam taką refleksję: u Ciebie na budowie nie ma żadnej nerwówki, żadnych niespodzianek. Wszystko idzie spokojnie, płynnie bez żadnych zgrzytów i cały czas do przodu...

Czyli można tak:hug:

Malka, ale przecież napisałaś, że parapetówka u siebie ma być, nie u banku;) (to u mnie właśnie 4lata po Twojej):D

Luczka, właśnie też mam takie wrażenie, że jakoś za łatwo nam idzie;) nieśpiesznie, bez większych problemów - aż czekam kiedy coś się rypnie;)

Julianno, bardzo serdecznie witam:) W weekend będą na pv fotki parkietów i kozy, jeżeli masz ochotę to prześlę:)

Malka, ale przecież napisałaś, że parapetówka u siebie ma być, nie u banku;) (to u mnie właśnie 4lata po Twojej):D

Luczka, właśnie też mam takie wrażenie, że jakoś za łatwo nam idzie;) nieśpiesznie, bez większych problemów - aż czekam kiedy coś się rypnie;)

Julianno, bardzo serdecznie witam:) W weekend będą na pv fotki parkietów i kozy, jeżeli masz ochotę to prześlę:)

aaaaa u siebie -no to wszystko jasne :)

i nawet tak niemów -nic się nie rypnie,pomału, do przodu, bez zbędnych emocji - tak będzie :)

to mówiłam ja - malka:)

Mogę drugą pełną dostawić:)

To ja dzbanek Dziewczyny dostawiam :D. Teraz optymizmu nie zbraknie :D

http://www.all4home.pl/product/image/11222/dzbanek-na-wode-stelton-1310-image.png

Ardeo - pewnie, że chcę :yes:

Mało czasu na Forum, ale gdy są zapisy na fotki to wiadomo, że jestem;) w końcu dla nich się zalogowałam:)

Budujemy projekt indywidualny, który z zewnątrz wygląda jak Marlon, nasz większy o 70m. Będzie z zewnątrz w takim samym kolorze jak Twój domek:yes: Położę sobie ten sam tynk, może jeszcze coś ściągnę, chociaż mam chytry plan, ze gdy skończysz się urządzać to urządzisz mnie:cool:

Kiedy pokażesz dechy szalunkowe, bo na nie czekam najbardziej, potem na nie dające spokoju murki (jeden już skumałam - doniczka) i w końcu ten wiatrołap, mało widziałam ciekawych wiatrołapów - dziwne słowo:D

Mało mam czasu na pogaduchy, ale będę śledziła poczynania Twoje na pewno :yes:

To jeszcze coś - jak już piszę to dwa posty pod rząd;) Dlaczego nie wybrałaś pcv podbitki, właśnie z mężem podejmujemy decyzje dotyczące dachu? I jeszcze cokół z czego dokładnie, bo wiem że tynk mozaikowy.

Tak sobie patrzę na Twoją elewację:)

Fajnie wygląda ten słup szary, mimo że nie przepadam za słupami ;) Tarasik - drewniany ? I może jeszcze sobie zrobię takie przęsła jak Twoje, ale bez żadnych słupków, przęsło do przęsła:D

Dzięki za odp. Więcej napiszę Ci na PW, może nawet dojdzie do spotkania:yes:

Dziewczyny już czuję się pijana optymizmem:D

Fotki będą na pewno w najbliższym czasie, chociaż dziś odbyło się cyklinowanie, jurto - olej, musi to schnąć przynajmniej 48godz. i w poniedziałek powtórne olejowanie i znów ma się wchłonąć... Parkieciarze mi uświadomili, że nie będę mogła w weekend wejść do salonu:(

Martusiu, witaj:) odszukałam Twój projekt, kawał domu budujecie, robi wrażenie:) Dechy są już na ścianie, ale pokażę, gdy dojdą lustra, na tajemnicę murków musisz jeszcze poczekać;)

Podbitka z aluminium, bo wybraliśmy ciemną, a pcv blaknie i jeszcze przy dachu dwuspadowym ciężko zrobić obróbkę nie robiąc takich ciężkich trójkątów, a w aluminium się dało tego uniknąć. Tynk mozaikowy, bardzo jednolity kolor (szary) i bez tych kuleczek, w zbliżeniu wygląda jak ziarnka piasku bezbarwne i szarawe... sprawdzę producenta i numer. Pamiętaj, żeby było to wyłącznie kruszywo naturalne, nie sztucznie barwione, bo to, jak wszystko co sztuczne, szybko i brzydko się starzeje. Nie polecam go na powierzchnie poziome, no chyba że z dużym spadkiem, bo chłonie wodę i pęcznieje. U mnie na donicy ze spadkiem jest ok., na murku wymaga zakrycia od góry drewnem tarasowym (nawet fajnie, bo powstanie takie siedzisko).

Na pv też zaraz odpowiem:)

Jeszcze zapomniałam napisać o przęsłach - są z drewbetu, gdybym miała krótsze ogrodzenie frontowe, to pewnie bym kombinowała tak ,jak Ty, ale niestety trochę szkoda było kasy na ogrodzenie z bajki;) To, które mam jest po prostu ok. Drewbet - nieterminowy baardzo, ale solidne wykonanie, bardzo dobrze zakonserwowane drewno, wszystko z niego spływa, nie kumuluje wody, jakby było jakimś tłuszczem pokryte, a nie jest tłuste w dotyku;) Może nie trzeba będzie za często impregnować. U znajomych minęło 8 lat, gdy pojawiły się oznaki, że trzeba ponownie pomalować.

No coś Ty ja wszechstronnie jestem świetna:D i mam ścisły umysł;)

Dziewczęta foteczki będą z opóźnieniem, tak, jak pisałam - zakaz wstępu gdzieś do środy, ale obiecuję, ze będą:yes:

Szparki wypełnione korkiem i jedna warstwa oleju (ładnie pachnie) przyciemniła parkiecik, wydobyła i zróżnicowała odcienie, ale nie jest pstrokato;) Niestety nie dorzucili mi paczek z sękami, ale i tak jest ładnie:) Wkrótce same zobaczycie i mam nadzieję, że Wam sie spodoba tak samo jak mnie.