agalind 14.11.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Lubię Was:) I za to, że śmiejemy się jak wariatki, częstujemy się drobnymi złośliwościami i za to, że można mądrze porozmawiać i za Nelkę A mówią, że Internet ogranicza ludzkie relacje - chyba nie byli na Muratorze;) Trzeba tylko umieć z niego korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 nie przeceniała bym jej raz przez prawie dwie dekady Daj jej szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2012 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Spadam teraz do marketów, oczywiście budowlanych;) do zo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Udanych zakupów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Szkoda, że ja nie mam żadnego blisko - chociaż bym sobie pooglądała:) Udanych zakupów Ardea:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Trzeba tylko umieć z niego korzystać też tak uważam a Lem bywał w złych "miejscach" internetu Daj jej szansę Dawałam, wiele lat....nawet po tym gdy na pogrzebie teścia powiedziała mi,że za trumną idzie NAJBLIŻSZA rodzina. (Fakt, nie byliśmy wtedy z mężem małżeństwem, ale od lat narzeczonymi)....jednak pewnego dnia miarka się przebrała i już nie mam ochoty dawać kolejnej szansy. Spadam teraz do marketów, oczywiście budowlanych;) do zo Udanych łowów I mam nadzieję,że pokażesz owoce polowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.11.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 też tak uważam a Lem bywał w złych "miejscach" internetu Ja kiedyś znalazłam nawet koniec internetu;) Dawałam, wiele lat....nawet po tym gdy na pogrzebie teścia powiedziała mi,że za trumną idzie NAJBLIŻSZA rodzina. (Fakt, nie byliśmy wtedy z mężem małżeństwem, ale od lat narzeczonymi)....jednak pewnego dnia miarka się przebrała i już nie mam ochoty dawać kolejnej szansy. Rożnie bywa w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Skromnie dziękuję, fajny ludek:) Kolejnośc prac na ten tydzień - ostateczne olejowanie, zabezpieczenie podłóg, malowanie parteru na gotowo, obrobienie schodów, zawieszenie grzejników i odpalenie pieca:rolleyes: Kuchnia prawie skończona, wkrótce się lakieruje:p:p ależ u was się dużo dzieje!! oczywiście gratuluję - jesteś zbyt skromna! A jeśli idzie o dom to chyba doskonale wiesz, że nie mogę się doczekać finału!! A budowlanie - zazdroszczę wyboru lamp. Ja głowię się już od jakiegoś czasu - przeglądam internet i odwiedzam markety i jak dotąd żadnych konkretnych decyzji. Zyrandole mnie przeastaja a lampy jednopunktowe nie dają dość światła. Zastanawiam się, czy żarówka o mocy 60W dobrze oświetli pokój 9m2. Ogromnie podoba mi się Koma i nie wiem tylko gdzie lepiej by pasowała- do gabinetu czy dwie do kuchni (choć tu obawiam się, ze może być trochę za nisko)??? ja na początku myślałam o kupnie komy ale obejrzałam ją w sklepie na żywo i stwierdziłam, że jednak nie pasuje do mojej wizji salonu i skończyłam z pazifikiem Chyba tak, kuchnie mieliśmy mieć w tym samym terminie:) Tylko, że ja na pewno nie przeprowadzę się w tym roku. Zaczynam etap pożegnania ze starym, pełnym fajnych wspomnień mieszkankiem. W grudniu jedziemy kupić mebelki do pokoju córki (Ikea 100%) tylko szafa na zamówienie. Znów mycie okien wypadnie mi w lutym;) a którą serię mała wybrała? my u córki mamy komody malm, fajne ale za dużo nie upchasz bo się wypaczają :/ Spadam teraz do marketów, oczywiście budowlanych;) do zo i cóż fajnego nabyłaś? mnie czeka zakup ozdób świątecznych bo marzy mi się choinkowata choinka czyli taka mega kolorowa jak na jołkę przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.11.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ardeę mocno wciągnęły te zakupy, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam się serdecznie ze Wszystkimi, a szczególnie z dawno niewidzianą Pumpką Zakupy i praca i zebranie u dziecka, wszystko razem:eek: Anegdotka zakupowa: mąż wybiera oświetlenie garażu, to ja poszłam do kinkietów... podchodzi pan i chce mi pomóc - rzucam spojrzenie (nie dziękuję), pan twierdzi, że jest pracownikiem marketu (strój na to nie wskazuje, nie ma firmowej kurteczki;)) ok. jeżeli bardzo chce;) Pomagał nam z godzinę Kupiliśmy lampki, żarówki, dostaliśmy nawet rabat (tak w markecie:jawdrop:) i kasjerka przez tel.żąda podpisu kierownika działu lamp - zajęty, jego zastępcy - nie można odszukac, w końcu sprzedawca działu lampowego przynosi podpis dyr. całego sklepu:eek: Oto kto nas obsługiwał przezgodzinę Odpaliliśmy piec i mamy ciepło:) ale... podłogi są szczelnie zabezpieczone i nie zdążyłam zrobic fotek, a zaczęło się malowanie:( pokażę wiec tylko fragmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam się serdecznie ze Wszystkimi, a szczególnie z dawno niewidzianą Pumpką Pumpką brzmi jak pompką ewentualnie... pupką Anegdotka zakupowa: mąż wybiera oświetlenie garażu, to ja poszłam do kinkietów... podchodzi pan i chce mi pomóc - rzucam spojrzenie (nie dziękuję), pan twierdzi, że jest pracownikiem marketu (strój na to nie wskazuje, nie ma firmowej kurteczki;)) ok. jeżeli bardzo chce;) Pomagał nam z godzinę Kupiliśmy lampki, żarówki, dostaliśmy nawet rabat (tak w markecie:jawdrop:) i kasjerka przez tel.żąda podpisu kierownika działu lamp - zajęty, jego zastępcy - nie można odszukac, w końcu sprzedawca działu lampowego przynosi podpis dyr. całego sklepu:eek: Oto kto nas obsługiwał przezgodzinę To nic dziwnego, że nie miał firmowej kurteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ot, niektórym dyrektorom się nudzi;) To jak Cię zdrabniac krótko (Pumpalunko, jest za długie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Jeszcze zapomniałam wspomniec, że mam na gotowo pomalowaną kuchnię i jadalnię, obrobione schody i startujemy z malowaniem salonu, bo klatka schodowa na koniec (może ucierpiec w czasie wnoszenia mebli itp.) Kolor po drugim malowaniu jest popielaty, ciemnosiwy, bardzo mi się podoba, a farba megawydajna, dużo mi zostało. Pokażę w zetknięciu z bielą salonu to porównacie, fajne odcienie, kocham paletę RAL:D W domku mamy 15stopni, cudnie jest. Wigilia będzie na pewno w Bławatku:) Tylko stół ogrodowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 No nieee, przecież już pół Polski wiedziało,że jedziesz na zakupy, więc wszystkie markety się przygotowały odpowiednio,by Cię godnie obsłużyć, nawet dyrektory zza biurek wyszły A jeśli chodzi o marketowe rabaty to Media jest bardzo elastyczny i w Casto tez można co nieco urwać Kuchnia pomalowana ? taaaaa i znów na słowo mam wierzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Pierwszy raz dostałam rabat w markecie:eek: Malowidła ścienne pokażę i to, co się da sfocic pod foliami i matami;) Jutro jadę z aparatem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 To ja czekam na relację z aparatu Ardea, a pytałaś o rabat ? Wiesz oni sami nie zaproponują. No chyba,że dyrektor Ale np.kupując sprzęt w media, no może nie suszarkę za 5 dych;) ale przy lodówce urwałam 2 stówy. W Casto kupowałam klepkę,potrzebowałam 6m2 ,oni na stanie mieli 8,powiedziałam,że wezmę wszystko,ale niech mi dobrą cenę zrobią na te 2 m -zrobili , bardzo dobrą po 1 groszu za m2 W hurtowni budowlanej wszyscy się "targują" czemu nie w markecie ? To też duży sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.11.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 No nieee, przecież już pół Polski wiedziało,że jedziesz na zakupy, więc wszystkie markety się przygotowały odpowiednio,by Cię godnie obsłużyć, nawet dyrektory zza biurek wyszły się mi parsknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Odpaliliśmy piec i mamy ciepło:) ale... podłogi są szczelnie zabezpieczone i nie zdążyłam zrobic fotek, a zaczęło się malowanie:( pokażę wiec tylko fragmenty. Wejść do ciepłego domu - bezcenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.11.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ja też nie wiedziałam, że w marketach idzie ceny wynegocjować. Ja to tylko u znajomych się o rabaty uśmiechałam a tam gdzie mieliśmy dojścia przez budowlańca potem jakąś butelczynę dziekczynną posyłałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.11.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Należę raczej do kiepskich negocjatorów;) Mieszkanie ogarnięte, więc jadę na działkę - pobawić się z ustawieniami pieca (na razie ma zbyt duże spalanie, ale też musi pewnie się "przepalić") i mam spotkanie z panem żaluzjowym (już 4. chyba) mamy wąską ramkę 8mm i lamelki nawet 2,5cm ciężko zamocować na dole - szukamy wyjścia... Mocowanie do ramki, góra - dół to jedyne, które mi pasuje. Wieczorkiem sporo pracy zawodowej, ale wezmę aparat, wiec na fotki możecie liczyć Trochę wstyd pokazywać całe pozakrywane i szczątkowe wnętrza, ale Marta się na pv ciągle przypomina i Malka mi nie wierzy, że mam pomalowane - pokażę, ale ostrzegam fotki będą "takie se";) Do wieczorka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts