Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam się i dziękuję za zdjęcia :)

schody i parkiet oczarowują :yes: szczególnie mix lamelek na schodach pięknie się prezentuje - zrobiłaś naprawdę dobre zdjecia.

Koza zachwyca!! aż chce się zobaczyć, jak dalej zaaranzujesz salon.

Błękit jeśli z Duluxa to jak u mojej młodszej córki ( chyba się już zgadywałyśmy - trochę bije po oczach, ale po położeniu paneli u mnie trochę złagodniał - albo tak mi się zdawało ;) ) dzisiaj kupiłam do niego białą lampę z chmurkami a kiedyś kupimy białe mebelki ( na razie nie są uwzglednione w budżecie)

Po pierwsze koza, po drugie schody, po trzecie deski nad WC - wiecej pytań nie mam.

Ta Pani ma bardzo dobry gust !!!! Jak Tylko będziesz mogła, to czekam na wiecej :)

Ide sie napic ( wina ) i ochłonać, po tym co zobaczylam, bynajmniej swoich schodów juz nienawidzę

Pumpaluna witaj w Mojej Bajce:D

Ewanz - my mamy Nobiles (zdecydowanie za ciemny, dla mnie o dwa tony, ale to nie mój pokój w końcu;)), nasze córeczki mają podobne gusty, u nas też białe meble, ale Ikea, wiec mieszczą się w budżecie:)

Malka na razie dieta;) ciągle się boję, żeby jednak niestrawności w końcowym efekcie nie było;):D

MSU Mam kilka pytań;) łatwo operuje się czernią w pokoju dziecka? Łatwo łączyć kratkę, paski i kropki na ścianach? Mistrzom Się Udało I kto tu ma dobry gust:yes:

Dzięki za przychylne przyjęcie moich fotek:) W piątek montaż kuchni, ale blat dopiero w grudniu, więc następna sesja foto dopiero tuż przed świętami. Obiecuję, że umyję łupek i odkurzę co się da, ale podłogi i schody odkryję dopiero przed samą przeprowadzką:)

Już u Luki kiedyś pisałam, że nie umiem określic stylu w jakim urządzam dom. Coraz częściej jednak ludzie, gdy słyszą, że jestem na etapie wykończeniówki, pytają w jakim stylu będą wnętrza. Na potrzeby takich odpowiedzi ukułam sobie tekst - Wariacja nt. skandynawskiego soft loftu (z naciskiem na wariacja ;))

W związku z powyższym Esiak, rzeczywiście nie Twoje klimaty:D

Tak, malowałam, polecaną przez Was pastelową bejcą 3v3 i na to lakier - głęboki mat.

Kiedy można liczyc na fotki Twoich dech?

Agatko dziękuję :)

Napisałam już w mailu i widzę, że moja opinia jest zbieżna z powyższymi :). Tyko kozę nazwałam kominkiem :rotfl:

Właśnie doczytałam, że dechy w wc to prawdziwe dechy - super :yes:

Schody świetne!

Czekam na kuchnię :D

Ewanz - my mamy Nobiles (zdecydowanie za ciemny, dla mnie o dwa tony, ale to nie mój pokój w końcu;)), nasze córeczki mają podobne gusty, u nas też białe meble, ale Ikea, wiec mieszczą się w budżecie:)

W sobote bylismy własnie w Ikea i co do mebli to od lat nic się nie zmienia - regaly i szafki wciąż podziurkowane na całej wysokości, co niestety psuje ich wygląd. Spróbuję rozejrzeć się za jakimiś systemowymi - może znajdę coś w bieli.

Zajrzałam do dziennika MSU i baaardzo podobały mi się wykończone wnętrza. Piekno w prostocie! gratuluje MSU zdolności aranzacyjnych i technicznych :)

- Wariacja nt. skandynawskiego soft loftu (z naciskiem na wariacja ;))

O to, to własnie jest mój ulubiony styl - tylko ja nie wiedziałam jak to ubrac w słowa :)

Zajrzałam do dziennika MSU i baaardzo podobały mi się wykończone wnętrza. Piekno w prostocie! gratuluje MSU zdolności aranzacyjnych i technicznych :)

Ewcia - dziekuję slicznie :)

Ogrzewać będziemy w miarę normalnie (18C), opał kupiony na cały sezon grzewczy. Alarm (całkiem niezły pakiecik;)) działa od SSZ, w dzień codziennie są fachowcy (będą zapewne do lutego), wieczorami w domach już są sąsiedzi, dookoła psy, które po samochodach rozpoznają mieszkańców;), myślę, że starczy. Potem to już będzie wiosna i się przeprowadzimy:)

Już we wrześniu podjęliśmy decyzję, że przeprowadzka - wiosną, więc prace zostały nieco inaczej rozplanowane. Czujemy potrzebę wygrzewania budynku i wietrzenia:)

Zamówiliśmy żaluzje, będą wszędzie - no prawie wszędzie, bo córka (jak zwykle się wyłamała i chce jakąś roletę na drążku:o), żeby domek jakoś wyglądał z zewnątrz to w pokoju obok też będzie ta roleta:cool: Montowane będą na zewnątrz ramki (niestety profil 3 szybowy nie jest łatwy;)). Żaluzje będą firankami i zasłonkami w jednym, nie zamierzam ich całkowicie podciągac nigdy, a chcę swobodnie uchylic okno. Montaż dopiero w nowym roku (muszę umyc okna:sick:)

Lacobel - pokonałam, teraz przekonuje do lakieru w półmacie;)

Pod koniec przyszłego tygodnia mają byc drzwi:) A więc spokojnie do przodu:)

Próbuje wgrać zdjęcia, ale nie idzie, więc napiszę. U nas ta listwa przyszybowa ma ok. 20mm. Jutro spróbuję z pracy wrzucić.

Już we wrześniu podjęliśmy decyzję, że przeprowadzka - wiosną, więc prace zostały nieco inaczej rozplanowane. Czujemy potrzebę wygrzewania budynku i wietrzenia:)

Zamówiliśmy żaluzje, będą wszędzie - no prawie wszędzie, bo córka (jak zwykle się wyłamała i chce jakąś roletę na drążku:o), żeby domek jakoś wyglądał z zewnątrz to w pokoju obok też będzie ta roleta:cool: Montowane będą na zewnątrz ramki (niestety profil 3 szybowy nie jest łatwy;)). Żaluzje będą firankami i zasłonkami w jednym, nie zamierzam ich całkowicie podciągac nigdy, a chcę swobodnie uchylic okno. Montaż dopiero w nowym roku (muszę umyc okna:sick:)

Lacobel - pokonałam, teraz przekonuje do lakieru w półmacie;)

Pod koniec przyszłego tygodnia mają byc drzwi:) A więc spokojnie do przodu:)

Fantastycznie, że tyle się u Was dzieje:) Troche mi brakuje tej adrenaliny i ekscytacji.