Ardea 19.11.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Na etapie murów domek zmienia się z dnia na dzień, teraz z tygodnia na tydzień Przy 20mm można poszalec, u nas tylko 8mm, ale da radę, zrobi się nawierty od zewnątrz. Aga, to ekscytuj się dodatkami:) Wigilię robicie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Na etapie murów domek zmienia się z dnia na dzień, teraz z tygodnia na tydzień Przy 20mm można poszalec, u nas tylko 8mm, ale da radę, zrobi się nawierty od zewnątrz. Aga, to ekscytuj się dodatkami:) Wigilię robicie u siebie? Te nawierty nie pogorszą parametrów okien? Tak, Wigilia u nas. Już się nie mogę doczekać Mam nadzieję na cudowne święta:rolleyes: Chyba złapałam wiatr w żagle i szukam różnych drobiazgów dekoracyjnych, typu ramki, lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.11.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Będzie tak jak u Ciebie, tylko na zewnątrz ramki przyszybowej, a nie wewnątrz, czyli nie przy samej szybie, no ciężko to wytłumaczyc, ale nie ma ingerencji w profil, ten sam patent, jak u Ciebie, tylko miejsce nieco inne. Aga, jaki masz stół? Ja tylko lampiony i stroiki z świerku, a stół u nas niestety ogrodowy, ale obrus do ziemi i nie będzie widac;) Na kolacji tylko my i moi rodzice, a później do teściowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Będzie tak jak u Ciebie, tylko na zewnątrz ramki przyszybowej, a nie wewnątrz, czyli nie przy samej szybie, no ciężko to wytłumaczyc, ale nie ma ingerencji w profil, ten sam patent, jak u Ciebie, tylko miejsce nieco inne. Aga, jaki masz stół? Ja tylko lampiony i stroiki z świerku, a stół u nas niestety ogrodowy, ale obrus do ziemi i nie będzie widac;) Na kolacji tylko my i moi rodzice, a później do teściowej. U nas taki sposób montażu by nie przeszedł w oknach narożnych, bo nie dąłoby sie ich nawet uchylić, żeby nie zahaczały załuzje o siebie. Stół przyjechał z nami z mieszkania, ma wym. 90x120-190cm, ale zawsze i tak dostawiamy drugi, bo 14 osób nie zmieszczę W przyszłym roku chcę kupić stół długi na przynajmniej 3m. Te 14 osób to rodzice, rodzeństwo i ich dzieci, więc najbliżsi. Każde urodziny, święta robimy w takim gronie, więc mam wprawę w rozmnażaniu miejsc siedzących;) Edytowane 19 Listopada 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.11.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ja nie mam stołu:( mam tylko przedłużenie blatu roboczego na 170cm i ono od strony salonu pełni funkcję stołu, dlatego tak mnie cieszy, że teraz będzie prawdziwa jadalnia:) U mnie imprezki na 8 - 10 osób, więc stół nierozkładany 100x200. Większe uroczystości zawsze w restauracjach, zresztą jadalnia niespełna 8m chyba więcej by nie pomieściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Większe imprezy też robimy w restauracji, ale trudno Wigilię nazwać imprezą Naprawdę cieszę sie na ten tłumek bliskich mi osób, z którymi spędzimy święta. Jak wypali wszytsko co sobie wymyśliłam będzie cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.11.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Fajnie masz, już Ci kiedyś pisałam, ja jestem jedynaczką i w ogóle jakoś mało liczną mam rodzinę, grono przyjaciół też hermetyczne i małe;) Nawet w miarę dobrych znajomych trudno zebrac razem, bo rozsypani po świecie. A Wigilia, wiadomo, najbliższa rodzina... Po co ja porcelanę na 12osób kompletuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Po co ja porcelanę na 12osób kompletuję... Talerzyki trzeba przecież wymieniać PS. Wywala mnie z Fm, więc moje nagłe zniknięcie powinno być usprawiedliwione;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.11.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 no właśnie i po co zmywarka na 12 kompletów, jak my jeszcze stołu nie mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ardea, a Ty kiedys pisałaś, ze stół juz zamówiony (chyba???). Pokreciłam coś, czy termin późniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.11.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ciągle czekamy na materiał na stół Esiak, bo w zmywarce to się tylko kompletem nazywa;) Pytam po raz kolejny - kiedy dechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ciągle czekamy na materiał na stół Wymagający klient? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.11.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jakoś nie ma w tartaku dębowych bali o takim przekroju i szerokości jaki nam pasuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.11.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Kurcze, ja wczoraj sepdziłam cale popoludnie szukajac stolu w salonach meblowych i nic.Wszystkie byly ciemne, a ja szukam jasnego, rozkladanego. Dziewczyny macie moze cos fajnego na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Kurcze, ja wczoraj sepdziłam cale popoludnie szukajac stolu w salonach meblowych i nic. Wszystkie byly ciemne, a ja szukam jasnego, rozkladanego. Dziewczyny macie moze cos fajnego na oku? ikea może być..? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70221423/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ardea, wrzucam zdjecia. Daj znać to wywalę:Szerokość listwy patrząc na okno od przodu:http://img442.imageshack.us/img442/5427/img0001eu.jpg Szerokość listwy z boku:http://img87.imageshack.us/img87/4365/img0002sh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 MSU, wszystkie stoły, które mi się podobają są baaardoo drogie, więc robię na zamówienie za pół ceny:p:p Aga, dzięki, teraz rozumiem, że u mnie będzie inaczej... a wkręcali mnie, że żaden profil 3 szybowy nie ma tak szerokiej ramki;) Mówiłam, że się mylą Najważniejsze, że w końcu znaleźli wyjście z sytuacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Aga, dzięki, teraz rozumiem, że u mnie będzie inaczej... a wkręcali mnie, że żaden profil 3 szybowy nie ma tak szerokiej ramki;) Mówiłam, że się mylą Najważniejsze, że w końcu znaleźli wyjście z sytuacji:) Po Twoich przebojach zaczęłam wątpić czy dobrze nam je założyli. Na szczęście facet od okien rozwiał moje wątpliwości. Najważniejsze, że obie bedziemy miały drewniaki. Wybrałaś lamelkę 2,5 czy 5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Po prostu masz inny profil z szerszą ramką 5cm to już w ogóle nie wiem gdzie bym doczepiła:eek: (chodzi o mocowanie na dole, żeby mi nie dyndały przy uchylonym oknie, a przesłaniały od słońca;)) Generalnie będą wyglądały, jak Twoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Po prostu masz inny profil z szerszą ramką 5cm to już w ogóle nie wiem gdzie bym doczepiła:eek: (chodzi o mocowanie na dole, żeby mi nie dyndały przy uchylonym oknie, a przesłaniały od słońca;)) Generalnie będą wyglądały, jak Twoje:) Swoją drogą myślałam, że pomimo, ze okna są różnych producentów, to grubości wszędzie są porównywalne. No nic, człowiek się całe życie uczy. Jeśli kiedykolwiek znów miałabym wybierać okna to już wiem że jeszcze tym parametrem musze sie kierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts