Ardea 20.11.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Ja drugi raz też wzięłabym tę firmę i ten profil, może kolor inny... tylko jaki? winchester? jasnoszary... Nie, bo tylko żaluzje drewniane w kolorze jaki wybrałam mi się podobają, wiec drugi raz pewnie też byłby złoty dąb;) Edytowane 20 Listopada 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Mam tyle pracy papierowej, a tak mi się nie chce:( Poszukuję czarnej (nie hebanowej) bejcy do drewna - jeśli znacie, proszę o namiary. Mama w starociach kupiła mi słoje i łopatki - dozowniki do proszku - urządzam pralnię Zaszalałam i poprosiłam o wycenę trasu z egzotyka:eek: W domu trwa malowanie. Jutro sprzątam, bo w piątek prawdopodobnie będzie kuchnia:rolleyes: nie mogę się zebrać do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.11.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Cześć Ardea:) Musiałam wejść żeby napisać u Ciebie. Obejrzałam (najpierw na szybko w pracy a teraz na spokojnie w domu:)) początki wykańczania Bławatka i powiem tylko że jestem pod ogromnym wrażeniem!! Wszystko jest przemyślane i pięknie dopasowane... A najbardziej ujęły mnie schody - mistrzostwo świata! I teraz rozumiem że głowiłaś się nad barierką bo naprawdę ciężko coś do takich schodów dopasować żeby nie zepsuć efektu... Teraz to dopiero nie mogę doczekać się reszty!! I kuchni i pralni i wszystkiego:) A teraz uciekam kłaść spać dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja drugi raz też wzięłabym tę firmę i ten profil, może kolor inny... tylko jaki? winchester? jasnoszary... Nie, bo tylko żaluzje drewniane w kolorze jaki wybrałam mi się podobają, wiec drugi raz pewnie też byłby złoty dąb;) To tak jak ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Mam tyle pracy papierowej, a tak mi się nie chce:( Poszukuję czarnej (nie hebanowej) bejcy do drewna - jeśli znacie, proszę o namiary. Mama w starociach kupiła mi słoje i łopatki - dozowniki do proszku - urządzam pralnię Zaszalałam i poprosiłam o wycenę trasu z egzotyka:eek: W domu trwa malowanie. Jutro sprzątam, bo w piątek prawdopodobnie będzie kuchnia:rolleyes: nie mogę się zebrać do pracy... To pewnie siedzisz jak na szpilkach? Przynajmniej ja tak miałam. Sen o skórzanej lodówce najlepiej oddaje tamten stan;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.11.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wracając do poruszanego wyzej tematu, ja nie daję rady na pogrzebach, za empatycznie podchodze, szkoda mi zawsze dzieci, matki, ojca czy partnera(ki) zmarłego. Ale rowniez tego, ze zmarly nie zobaczy jak dziecko wezmie slub, urodza sie wnuki, jak zakwitna drzewa, czy spadnie snieg,a rodzina zasiadzie do stolu w swieta Zawsze odchorowuje pogrzeb przez najblizsze tygodnie, emocjonalnie sie spalam. A gdy umiera dziecko, kompletnie nie daje rady tam byc i tego przezywac. MSU widzę, że mamy podobną naturę Ale powiem Ci, że u nas jestem jakimś odmieńcem w tym względzie, raz nawet jedna pani mi powiedziała, że za bardzo się przejmuję tym co mogą czuć inni (zupełnie nie mogłam dojść do siebie po tym jak w wypadku zginęła koleżanka) Mam tyle pracy papierowej, a tak mi się nie chce:( Poszukuję czarnej (nie hebanowej) bejcy do drewna - jeśli znacie, proszę o namiary. Mama w starociach kupiła mi słoje i łopatki - dozowniki do proszku - urządzam pralnię Zaszalałam i poprosiłam o wycenę trasu z egzotyka:eek: W domu trwa malowanie. Jutro sprzątam, bo w piątek prawdopodobnie będzie kuchnia:rolleyes: nie mogę się zebrać do pracy... Agatko piękne są Twoje wnętrza Jako, że jestem na końcu to wszystko co chciałam powiedzieć zostało już napisane. Wyrażę tylko zachwyt nad schodami i szarymi panelami... Ja chyba nie mogłabym czekać do wiosny z przeprowadzką Wcale Ci się nie dziwię, że nie masz ochoty pracować gdy tuż tuż będzie montaż tak wyczekiwanej KUCHNI Nawet sobie nie żartuj, że ze zdjęciami będziesz nas trzymać do "po świętach"... wrzuć jakieś robocze Dziękuję jeszcze raz za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.11.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Poszukuję czarnej (nie hebanowej) bejcy do drewna - jeśli znacie, proszę o namiary. Sopur bejca nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Rocia, to są robocze fotki i stan obecny;) Tak, jak pisałam, decyzja o wiosennej przeprowadzce zapadła późnym latem i od tego czasu już inaczej były planowane prace, więc teraz nawet gdybyśmy zmienili zdanie to nie da rady się przeprowadzic;) Ja wprowadzam sie do domu, w którym pozostanie mi dopieszczanie typu obrazki, roślinki - reszta musi byc zrobiona. Luczka, moje małe już czyta z tatą bajkę, praca nad papierzyskami wykonana w 50% O kuchnię jestem dziwnie spokojna (widziałam podzespoły) o wiele bardziej czekam na rozpalenie w kozie:wiggle: To chyba najfajniejszy element mojego domku:) Dziś zmieniłam sposób otwierania drzwi do spiżarni, bo klik na takiej powierzchni nie był dla mnie wygodny i będzie wbudowany uchwyt. Mam jakiegoś pech do lamp, bo są niedostępne i czas oczekiwania znacznie się wydłuża (dobrze, że mi się nie spieszy;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.11.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Miałam zamiar posiedzieć z Wami wieczorem ale zapomnialam że mamę do lekarza na wizytę obiecalam zawieźć. I tk sobie tu kwitne od godziny:/Ardea a co w następnej kolejności po kuchni będzie? A barierka schodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Chyba ukończenie łazienki, potem płytka w wiatrołapie (żebym mogła zamówic lustra) i w końcu cegiełka w sypialni... potem już pśtryczki, lampy i reszta mebli. A jeszcze w przyszłym tygodniu przyjadą drzwi drewniane, a montaż chyba trochę później. Barierkę schodową robi inny fachowiec, nie chcemy się plątac naszemu wykończeniowcowi, więc barierka dopiero, gdy skończą się powyższe prace. Stolarz kończy kuchnię i bierze się za meble łazienkowe, szafy i drzwi lakierowane. Szklane będą razem z lustrami. O rety!!! ile jeszcze atrakcji przed nami:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.11.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ale mnie zaintrygowałaś tymi zakupami do pralni . Wiesz, że lubię starocie - kupiłam już stary magiel i waszbret (tarę drewnianą). A Ty pochwalisz się słojami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.11.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 z jednego pokoju w mieszkaniu rodziców zrobiliśmy magazyn:eek: wszystko, co delikatne tam składujemy, bazaltowa umywalka leży w styropianowych kulkach, szklane lampy owinięte w bibuły i flanele, słoje też tam trafiły, więc pokażę w docelowym miejscu. Mają 20l i będą na proszki, kalgony, może wstawię je w wiklinowe koszyki:) Też lubię starocie, szczególnie zestawione z ultranowoczesnymi gadżetami lub ostrym industrialem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.11.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 z jednego pokoju w mieszkaniu rodziców zrobiliśmy magazyn:eek: wszystko, co delikatne tam składujemy, bazaltowa umywalka leży w styropianowych kulkach, szklane lampy owinięte w bibuły i flanele, słoje też tam trafiły, więc pokażę w docelowym miejscu. Mają 20l i będą na proszki, kalgony, może wstawię je w wiklinowe koszyki:) U Ciebie nawet pralnia bedzie dizajnerska Będę zbierać szczęke z podłogi na 100%. Też lubię starocie, szczególnie zestawione z ultranowoczesnymi gadżetami lub ostrym industrialem;) Lubię takie połączenia. Stare lustro w cynowej ramie to wciąż moje niespełnione marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) O lustro - TAK, wielkie i oparte o ścianę Dizajnerska, tak za 10 lat;) Dziś mogę tylko zameldować, że fugi do Taranto po wyschnięciu i umyciu podłogi są idealne jak stworzone do tych płytek. Mapei - 113 kolor szary. Mokre były za ciemne, zakurzone za jasne;) W zasadzie do każdych płytek mam inny kolor fugi:o w sumie 6 kolorów (licząc garaż i kotłownię) Zapomniałabym przekazać, że jutro będę miała gniazdka i pśtryczki na dole. Edytowane 21 Listopada 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.11.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Jak miło się czyta o postępach . Co do składowania, to mam tak samo, tyle, że muszę się wdrapywać na strych . Mamy tam już trochę mebli i kilka kartonów bibelotów/ szkła. Strasznie jestem ciekawa tych słojów. Muszą być ogromniaste . Będę grzecznie czekała na zdjęcia Edit: TUTAJ wrzucałam moje inspiracje pralni - może coś Ci wpadnie w oko Edytowane 21 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 21.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jak tak wymieniasz to się wydaje jak Ty jeszcze masz dużo do zrobienia, ale przecież wiem, że to tylko taka podpucha dla nas - sępów fotograficznych coby nas nauczyć cierpliwości Ale to chyba normalne, że do każdych płytek powinna być inna fuga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Słoje są dwa i bardzo mi się podobają, mam nadzieję, że się zmieszczą na 5m2;) Rocia, no niby tak, ale mnie się wydawało, że mam wszędzie w podobnej kolorystyce płytki. np. Pilch i Porcelanite są jasnoszare, podobnie jak Scope, a tu niestety. Udało się tylko Scope z Porcelanite zgrać. Nawet grafitowy gres z garażu nie spasował się fugą z czarnym łupkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.11.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Sporawe te słoje jeśli mają sie nie zmieścić TU znajdziesz sporo inspiracji pralnianych, słoje również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.11.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A co do fug, to u mnie też do każdego rodzaju płytek szła inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ojej a my mamy niebieskie płytki w kotłowni i szarą fugę - ale wtopa;) chowam głowę w piasek - bo wstyd:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts