Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Pan od blatu wystukał mi otworki w zlewie:p Ościeżnice zamontowane. Zamówione łóżko do sypialni - 180cm (jednak:p) w końcu to najważniejszy mebel w sypialni;) Szafek nie będzie, tylko półka z tyłu łóżka. Materace też klepnięte, ale nie przyjdą przed świętami, za to blat będzie na pewno:wiggle:

Bałam sie robienia tych otworów i dlatego dałam je do zrobienia w sklepie, gdzie kupowałam zlew. W razie W to był ich problem;)

Wielkie łoże kupiłaś. Nie będziecie się przypadkiem w nim szukać?;) Choć oczywiście w szczegóły nie wnikam:cool:

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewanz - z ekipą może być problem, moja była już dawno się rozwiązała, pytałam wstępnie znajomych z pracy i wszyscy przeprowadzali się z pomocą przyjaciół króliczka;) ktoś miał dostawczaka, kilku kumpli i parę kursów;) Nikt nie potrafił mi polecić solidnej, profesjonalnej firmy. Czyli u Was już PRZEPROWADZKA :p

Aga - taka fantazja męża, małe pomieszczonka to chociaż łóżko wielkie;)

Mam szare listwy przypodłogowe:o chociaż są bejcowane na szaro to są mocno bielone, ale w kątach tego nie widać i wyglądają na szare:jawdrop: Pasują do całokształtu, ale gdyby się kiedyś koncepcja kolorystyczna zmieniła to będą musiały pójść do wymiany. Teraz efekt mi się podoba, są subtelne, nie odcinają się ostrą bielą, nie tworzą ścian w ramach;)

Przyznaję się do błędu w projektowaniu;) drzwi są lepsze bez tego szarego lakieru:o ponieważ idealnie pasują do schodów i podłóg na dole wyeliminowały mi problemy kolorystyczne na górze, bo powtarzają kolor podtralkówki. Dobrze, że się stolarz pomylił:p

Ewanz - z ekipą może być problem, moja była już dawno się rozwiązała, pytałam wstępnie znajomych z pracy i wszyscy przeprowadzali się z pomocą przyjaciół króliczka;) ktoś miał dostawczaka, kilku kumpli i parę kursów;) Nikt nie potrafił mi polecić solidnej, profesjonalnej firmy. Czyli u Was już PRZEPROWADZKA :p

Do przeprowadzki wzielismy ekipe, ktora w niecale 1,5 godziny wszystkie rzeczy zapakowala do auta i w kolejne 20minut bylo wszystko rozniesione do konkretnych pokoi. Gdybysmy zaangazowali znajomych trwaloby to kilka godzin, bo niestety ale latanie po schodach na 4-te pietro i z powrotem by nas pewnie wymeczylo. Chlopcy mieli tasmy, folie, kartony i mimo, ze ja wszystko spakowalam i zabezpieczylam oni jeszcze zawijali niektore rzeczy zeby nie uszkodzic.

Aga - taka fantazja męża, małe pomieszczonka to chociaż łóżko wielkie;)

Pisąłam przecież, że w szczegóły nie wnikam:p

Mam szare listwy przypodłogowe:o chociaż są bejcowane na szaro to są mocno bielone, ale w kątach tego nie widać i wyglądają na szare:jawdrop: Pasują do całokształtu, ale gdyby się kiedyś koncepcja kolorystyczna zmieniła to będą musiały pójść do wymiany. Teraz efekt mi się podoba, są subtelne, nie odcinają się ostrą bielą, nie tworzą ścian w ramach;)

Przyznaję się do błędu w projektowaniu;) drzwi są lepsze bez tego szarego lakieru:o ponieważ idealnie pasują do schodów i podłóg na dole wyeliminowały mi problemy kolorystyczne na górze, bo powtarzają kolor podtralkówki. Dobrze, że się stolarz pomylił:p

To tylko takich błędów Ci życzę:)

A ja uważam że wcale te 180cm to nie tak wiele, my mamy 160cm i w niedzielę rano przydałoby się większe coby dziatki pomieściły się z nami na luzie

No chyba tylko ten powód do mnie przemawia;)

Edytowane przez agalind

No u mnie III, ale pracowników ze sklepu wnętrzarskiego chyba można potraktować, jak specy od wnoszenia i wynoszenia;) a jest tam sześciu chłopa:p

Jutro zamawiam lustra, wyszło mi 6m (nieco mniej niż poprzednio liczyłam, bo zrobiłam panoramiczne w wc) myślicie, że zapłacę majątek?

Fajne są połaciówki:p Leżysz w łóżku, widzisz niebo, chmury lub gwiazdy... Ja tylko dziecku zafundowałam takie atrakcje. Więc chociaż lustro nad łóżkiem;)

W poniedziałek mieliśmy piękne gwiazdy nad głową i aż jasno od blasku księżyca. Cudownie:)

Myslę, że fancy light wchodzi w zakres "extra do pokoju":D

Różne odcienie niebieskiego + beż, krem i szarość. Kolorów chyba i tak będzie dużo - okładki książek na półkach, tablica magnetyczna z głupotkami i jeszcze parę różnobarwnych drobiazgów. Szkoda, że kolor ścian nie jest w innym bardziej mleczno - błękitnym odcieniu...

Ardea, jesli 180cm to szerokośc samych materacy to łoże faktycznie wielkie - będziecie spać na jednej połówce i Mała będzie Was odwiedzać :)

My chcemy się przeprowadzić, choć etap wykończeniówki nie jest jeszcze zakończony. Z tego co przeczytałam, to u Was stan bardziej zaawansowany. U nas wiele rzeczy jest jeszcze do zrobienia, ale chciałabym juz tam mieszkać.