Ardea 30.08.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja wielka miłośniczka zimnych barw, światło wolę cieplejsze, może nie od razu żółte, ale też nie zbyt zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A kiedy jakieś zdjęcia z prac wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Do ledów planujemy oprócz czujnika ruchu jeszcze włącznik ogólny. No i lampa nad schodami tez będzie, bo ledy to tylko poświatę dają, a czasami może się przydać silniejsze światło. Ogólnie dużo tych pstryczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Myslałam o zimnym kolorze ledów, bo takie lubię a teraz to już nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ledy + sterownik RGB i możesz się bawić kolorami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A kiedy jakieś zdjęcia z prac wewnątrz? Za trzy tygodnie wchodzi elektryk to może wstawię zdjęcia kabelków;) Teraz zamierzamy działać na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Za trzy tygodnie wchodzi elektryk to może wstawię zdjęcia kabelków;) Teraz zamierzamy działać na zewnątrz. na zewnątrz tzn co..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wkopanie oczyszczalni i ogrodzenie frontowe (przynajmniej część wymagającą murowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 ledy + sterownik RGB i możesz się bawić kolorami.... Czyli dyskoteka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ardea czy u was kierownik budowy w dzienniku odnotowywał montaż okien? mamy następną transzę po zamontowaniu stolarki zewnętrznej i tak się zastanawiamy czy on to też nam podstemplować musi. Mamy dziennik wypełniony do pokrycia dachu włącznie i tak się zastanawiam czy to wystarczy czy jeszcze skoczyć do niego jak nam okna założą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Kierownik nie wpisał do dziś niczego o oknach, ale nasz dziennik nie jest prowadzony systematycznie;) Wiem, że jest taki wymóg, że powinien wpisać... Do transzy nie był nam potrzebny dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 kierownik jest obowiązany do wpisów związanych z odbiorami konstrukcji: fundamenty, strop, więźba dachowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no to mnie Esiak uspokoiłeś, myślałam że będę musiała do gościa w sprawie okien lecieć a tak to już z głowymy do transzy musimy przeskanować dziennik budowy, że coś się dzieje no i zdjęcia "obiektu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 My przy SSZ też poprosiliśmy o drugą transzę i szybko i sprawnie ją dostaliśmy. Nie mieliśmy bramy, ani wszystkich okien, mimo to nie było problemu:) Czyli nie taki bank straszny, jak go malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.08.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 a w harmonogramie mieliście rozpisane inaczej? u nas było zaznaczone że druga transza idzie po ssz a trzecia jak zrobimy instalację co i elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.08.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie aż tak dokładnie z ustaleniem SSZ, SSO po prostu sprawdzili, czy to, co zrobiliśmy do tej pory mogło wyczerpać pierwszą transzę. Uznali, że właściwie wykorzystaliśmy kasę i dali wiecej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 01.09.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Że się tak wtrącę.Ja do banku za każdym razem wiozę dziennik budowy wypełniony i podpisany z pieczątką kierbuda. Do tego zdjęcia. Czy ktoś jeździ i to sprawdza, nie wiem. Ale co do dziennika, to mam prowadzony na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nawet nie wiem czy będą chcieli dziennik. Wiem tylko, że ktoś się do nas wybierze (podobno) zobaczyć jak na idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 my bank mamy w innym mieście i mamy wysłać mailem foty plus skan dziennika budowy oraz kurierem dwa podpisane papierki, inspekcję z banku mamy dopiero przewidzianą przed ostatnią transzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 U nas trzeba będzie z 2-tygodniowym wyprzedzeniem ich wzywać, żeby zdążyli przyjechać i dopiero kolejna transza. Na razie jeszcze nie wiem jak to działa, bo dopiero dostaliśmy pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts