julianna16 23.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 W nowym domu z pewnością na początku trzeba przyzwyczaić się do specyficznych dźwięków, które w nocy słyszymy głośniej , ale... poranki to w pełni wynagrodzą . Wschód słońca, zapach nowości, przestrzeń, Twoje "skarby", ogród, Wasze uśmiechy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.01.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 O, mówi mi tak:) Jakoś mnie uspokajasz, w ogóle niektórzy działają jakoś tak kojąco i Ty się do nich zaliczasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.01.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jak zamawiałam alarm do domu, to pierwsze pytanie było -a napadówki macie w ofercie? Jakoś czujkom do końca nie ufam (a o kontaktronach nie pomyślałam przed tynkami ) Więc nie jesteście w strachach osamotnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.01.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kurcze Malka a co to kontraktony? Julianna fajnie napisałaś - mniej więcej taki obrazek w głowie mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.01.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 To takie czujki montowane w ramie okiennej, albo nad nią,uruchamia alarm gdy się okno otwiera, albo dochodzi do jego naruszenia. Proste, tanie, a ja .....nie pomyslałam zawczasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.01.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kurde jak proste tanie i skuteczne to też mi smutno:( A kiedy to się montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.01.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kurde jak proste tanie i skuteczne to też mi smutno:( A kiedy to się montuje? z oknami np... albo po oknach a przed tynkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Byle przed tynkami. Mozesz wypuścić tylko kabelki, a potem zamontować kontaktrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2013 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 A czym to się różni od normalnych czujek, przecież one też zareagują, jeśli tylko otworzysz okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Pod warunkiem,że są skierowane na okno.Kontaktron zareaguje nim jeszcze okno zostanie otwarte -przy samej próbie naruszenia.W normalnych oknach się zagapilam,dlatego muszę "dorobić jeszcze 2 czujki, ale w połaciówkach zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Malcia, ale zwykłe czujki też dają radę i ich reakcja jest może kilka sekund późniejsza. Mam drzwi zew. otwierane na zew. i wystarczy, ze je uchylę i gra muzyka - alarm reaguje (oczywiście o ile go nie wyłączę), wiec spoko nie martw się kontraktocośtam. Ja miałam schizę na punkcie czujek dymu, gazu itp. więc mam też takie czujki. Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona:sick: Mam już wszystkie meble robione na zamówienie do części mieszkalnej (z wyjątkiem szafki tv, bo jeszcze jej nie zaprojektowałam). Finiszuję z meblami do pralni - wybrałam szafki z laminatu Kronopola jesion rapsodia oraz blat - consuela. Garderoba będzie w systemie z Ikei. Byle do wiosny:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Ardea, nie łap doła ...wiosna tuż,tuż :hug: i mebelki masz lada dzień będziesz mieć dom nie budowę a z czujkami,to juz załapałam,czemu tak mnie cisnęło na kontaktrony (całe popołudnie myślałam, cóż z moimi czujkami nie tak, poza tym,że 2 mam dokupić)....mój zwierz je wzbudza Edytowane 24 Stycznia 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.01.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona:sick: Mam już wszystkie meble robione na zamówienie do części mieszkalnej (z wyjątkiem szafki tv, bo jeszcze jej nie zaprojektowałam). Finiszuję z meblami do pralni - wybrałam szafki z laminatu Kronopola jesion rapsodia oraz blat - consuela. Garderoba będzie w systemie z Ikei. Byle do wiosny:p Może to po prostu zima? Nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić zmęczoną kupowaniem akcesoriów, dekoracji.... Nie dość, ze wszytsko zaplanowane, to jeszcze z wyprzedzeniem kupione:) A moze to bardziej stres przedprzeprowadzkowy? No bo chyba to już niedługo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.01.2013 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 I tu Malka jest przewaga kontaktronów nad zwykłymi czujkami:yes: Jeszcze trochę przed nami, trzeba meble do córki skręcić i mój stół do gabinetu, meble z palet wykonać zawiesić lampy, położyć kawałek tapety, żaluzje, lustra, mąż nadal się buja z pśtryczkami... Do wiosny zejdzie, myślę, że z dwa miesiące jeszcze... Dzięki za wsparcie:) dam radę, co mam nie dać, ale przesilenie daje sie we znaki. Aga, jakie dodatki, jakie dekoracje - to się pojawi grubo po zamieszkaniu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Ardea, cóż Ty Kobieto z tym dołem zimowym. Jutro sobota, śnieg piękny. Zakładaj cieplutkie ubranko i pomykaj na spacer po okolicy. Od razu Ci przejdzie. Poza tym wiosna już tuż tuż, pora przemyśleć co w ogrodzie i zamówić cebule i kłącza do wiosennego sadzenia. Cebule.pl już przyjmują zamówienia. Zrób te fotki, PLEASE. Straszniem ciekawa kózki na łupku Muszę przeczytać Twój wątek, bo na razie, tylko prześlizgnęłam się po łepkach. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dziewczyny, gdzie wy mieszkacie, że się tak boicie Moje doświadczenie, a raczej mojej przyjaciółki-sąsiadki, mówi, że jeśli złodziej będzie chciał wejść do domu to wejdzie. Można mieć okna i drzwi antywłamaniowe, pancerne szyby i podwójny, a nawet potrójny alarm i wszystko na nic. Ochrona przyjechała do niej po 5 minutach od włączenia się cichego alarmu, a już po złodziejach nawet dymek nie został. Nie dajcie się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.01.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona Eee czy Ty jestes pewna,czy Ci sie wydaje, nie no bez jaj wydaje Ci się, przeciez zaraz wiosna:D Z budową jak z porodem,po czasie sie zapomina co trzeba bylo przejsc zeby cieszyc sie cudownym tworem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.01.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ja doskonale wiem, że na złodzieja nie ma zamka, szybki itp., ale niektóre zabezpieczenia trochę mnie uspokoją psychicznie;) Strach jest przed nieznanym, a ja blokers z urodzenia i wychowania, a "domownik" z zamiłowania, ale przyzwyczaić się będzie trzeba. MSU, tylko Ty dom rodziłaś niemal naprawdę, a ten mój to taki poród przez cesarkę Pesteczko, jutro i w niedzielę dotlenię się mooocno, czeka mnie kilkugodzinne lunetowanie w ramach Zimowego Ptakoliczenia;) Cebulki mam krokusów, na razie do doniczki:p Gość mi zrobił świetną szafę, dzwoni zapytać jak mi się podoba i wiem, że oczekuje zachwytów, a ja jakaś oklapnięta jestem, cieszę sie, ale jakoś bez wielkiego entuzjazmu. Fajnie, ze wpadacie i jesteście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 To pokaz szafe, w ogóle spragniona jestem nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 I jak Zimowe Ptakoliczenie? Jakie statystyki? Mocno zmarzłaś? Wrzuć choć tę kozę, to się rozgrzejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts