Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

W nowym domu z pewnością na początku trzeba przyzwyczaić się do specyficznych dźwięków, które w nocy słyszymy głośniej :), ale... poranki to w pełni wynagrodzą :). Wschód słońca, zapach nowości, przestrzeń, Twoje "skarby", ogród, Wasze uśmiechy :).

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak zamawiałam alarm do domu, to pierwsze pytanie było -a napadówki macie w ofercie? :oops:

Jakoś czujkom do końca nie ufam (a o kontaktronach nie pomyślałam przed tynkami :oops:)

Więc nie jesteście w strachach osamotnione :oops:

Pod warunkiem,że są skierowane na okno.

Kontaktron zareaguje nim jeszcze okno zostanie otwarte -przy samej próbie naruszenia.

W normalnych oknach się zagapilam,dlatego muszę "dorobić jeszcze 2 czujki, ale w połaciówkach zamontuję.

Malcia, ale zwykłe czujki też dają radę i ich reakcja jest może kilka sekund późniejsza. Mam drzwi zew. otwierane na zew. i wystarczy, ze je uchylę i gra muzyka - alarm reaguje (oczywiście o ile go nie wyłączę), wiec spoko nie martw się kontraktocośtam. Ja miałam schizę na punkcie czujek dymu, gazu itp. więc mam też takie czujki.

Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona:sick:

Mam już wszystkie meble robione na zamówienie do części mieszkalnej (z wyjątkiem szafki tv, bo jeszcze jej nie zaprojektowałam). Finiszuję z meblami do pralni - wybrałam szafki z laminatu Kronopola jesion rapsodia oraz blat - consuela. Garderoba będzie w systemie z Ikei. Byle do wiosny:p

Ardea, nie łap doła ...wiosna tuż,tuż :hug::hug:

i mebelki masz :) lada dzień będziesz mieć dom nie budowę :)

a z czujkami,to juz załapałam,czemu tak mnie cisnęło na kontaktrony (całe popołudnie myślałam, cóż z moimi czujkami nie tak, poza tym,że 2 mam dokupić)....mój zwierz je wzbudza :oops:

Edytowane przez malka

Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona:sick:

Mam już wszystkie meble robione na zamówienie do części mieszkalnej (z wyjątkiem szafki tv, bo jeszcze jej nie zaprojektowałam). Finiszuję z meblami do pralni - wybrałam szafki z laminatu Kronopola jesion rapsodia oraz blat - consuela. Garderoba będzie w systemie z Ikei. Byle do wiosny:p

Może to po prostu zima? Nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić zmęczoną kupowaniem akcesoriów, dekoracji.... Nie dość, ze wszytsko zaplanowane, to jeszcze z wyprzedzeniem kupione:)

A moze to bardziej stres przedprzeprowadzkowy? No bo chyba to już niedługo?;)

I tu Malka jest przewaga kontaktronów nad zwykłymi czujkami:yes:

Jeszcze trochę przed nami, trzeba meble do córki skręcić i mój stół do gabinetu, meble z palet wykonać;) zawiesić lampy, położyć kawałek tapety, żaluzje, lustra, mąż nadal się buja z pśtryczkami... Do wiosny zejdzie, myślę, że z dwa miesiące jeszcze...

Dzięki za wsparcie:) dam radę, co mam nie dać, ale przesilenie daje sie we znaki.

Aga, jakie dodatki, jakie dekoracje - to się pojawi grubo po zamieszkaniu:p

:bye:

Ardea, cóż Ty Kobieto z tym dołem zimowym. Jutro sobota, śnieg piękny. Zakładaj cieplutkie ubranko i pomykaj na spacer po okolicy. Od razu Ci przejdzie. Poza tym wiosna już tuż tuż, pora przemyśleć co w ogrodzie i zamówić cebule i kłącza do wiosennego sadzenia. Cebule.pl już przyjmują zamówienia.

Zrób te fotki, PLEASE. Straszniem ciekawa kózki na łupku :rolleyes:

Muszę przeczytać Twój wątek, bo na razie, tylko prześlizgnęłam się po łepkach.

Edytowane przez pestka56

Dziewczyny, gdzie wy mieszkacie, że się tak boicie :confused:

Moje doświadczenie, a raczej mojej przyjaciółki-sąsiadki, mówi, że jeśli złodziej będzie chciał wejść do domu to wejdzie. Można mieć okna i drzwi antywłamaniowe, pancerne szyby i podwójny, a nawet potrójny alarm i wszystko na nic. Ochrona przyjechała do niej po 5 minutach od włączenia się cichego alarmu, a już po złodziejach nawet dymek nie został. Nie dajcie się zwariować :no:

Kochani, dopada mnie dół zimowy, wykończeniowy - czuję się zmęczona

Eee czy Ty jestes pewna,czy Ci sie wydaje, nie no bez jaj wydaje Ci się, przeciez zaraz wiosna:D

Z budową jak z porodem,po czasie sie zapomina co trzeba bylo przejsc zeby cieszyc sie cudownym tworem;)

Ja doskonale wiem, że na złodzieja nie ma zamka, szybki itp., ale niektóre zabezpieczenia trochę mnie uspokoją psychicznie;) Strach jest przed nieznanym, a ja blokers z urodzenia i wychowania, a "domownik" z zamiłowania, ale przyzwyczaić się będzie trzeba.

MSU, tylko Ty dom rodziłaś niemal naprawdę, a ten mój to taki poród przez cesarkę;)

Pesteczko, jutro i w niedzielę dotlenię się mooocno, czeka mnie kilkugodzinne lunetowanie w ramach Zimowego Ptakoliczenia;)

Cebulki mam krokusów, na razie do doniczki:p

Gość mi zrobił świetną szafę, dzwoni zapytać jak mi się podoba i wiem, że oczekuje zachwytów, a ja jakaś oklapnięta jestem, cieszę sie, ale jakoś bez wielkiego entuzjazmu.

Fajnie, ze wpadacie i jesteście:)