Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Dziewczyny :bye: Jeśli tylko będę mogła w czymś pomóc, podpowiedzieć, to proszę bardzo.

Jedno z moich marzeń, ale wątpię żeby dało się zrealizować – wielgachny gar wśród traw

Super gar w trawach.jpg

Uwielbiam tak strzyżone trawniki

Tanyllyn-nursery.co.uk.jpg

Ciekawe, czy uda mi się zapleść moją wierzbę ogrodzeniową i zrobić taką bramkę nad furtką

WIERZBA-furtka.jpg

Mowa była o fontannie

Wood_raised_bed_veggies.jpg

Ja się z fontann nie śmieję, jeśli są dobrze zakomponowane. Przy okazji polecam wyniesione grządki w warzywniku i ogródku ziołowym.

Ardea, wiesz, że lubię schody :wiggle:

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestka, konia z rzędem temu, kto znajdzie ładną fontannę, dostępną lokalnie (powiedzmy krajowo) i kosztującą w granicach przyzwoitości! Ja widzę same potworki, bez wyjątku - a w nurcie nowoczesnym te pseudojapońskie, pasujące do normalnego ogrodu jak pięść do nosa. Nie żebym tak się napalała na fontannę znowu ;), tylko stwierdzam niszę rynkową :D

PS. Ogród z fotki nr 2 - jak marzenie! Aż nierealny.

Pestka, konia z rzędem temu, kto znajdzie ładną fontannę, dostępną lokalnie (powiedzmy krajowo) i kosztującą w granicach przyzwoitości! Ja widzę same potworki, bez wyjątku - a w nurcie nowoczesnym te pseudojapońskie, pasujące do normalnego ogrodu jak pięść do nosa. Nie żebym tak się napalała na fontannę znowu ;), tylko stwierdzam niszę rynkową :D

PS. Ogród z fotki nr 2 - jak marzenie! Aż nierealny.

Kocurku, to ja poproszę tego konia z rzędem :lol2: i to z premią, bo te znalazłam w ciągu 5 minut.

Nie są kamienne. FineCrete jest kamieniem sztucznym używanym w budownictwie wymagającym dużej wytrzymałości. Fontanny ładnie udają postarzony kamień, są niezłe wzorniczo, bo to prawdopodobniej kopie. Są dostępne w krajowej firmie i za rozsądną cenę – ryba (97 cm wysokości) za 550 zł i amorek(127 cm) za 997 zł.

Fontanna z ryba(550zl).jpg Fontanna z amorkiem.jpg

Pięknie by wyglądały w ogrodzie naturalistucznym :yes:

Ogród z fotki nr 2 jest bardzo prosty do zaprowadzenia u siebie. Wystarczy tylko część trawnika strzyc maksimum 2 razy w sezonie :D W tej części niekoszonej można wysiać łąkę kwietną z nasion od Łukasza Łuczaja.

Ryba mi się podoba (to znaczy nie do mojego ogrodu, ale ogólnie), amorek już nie za bardzo, jakieś uczulenie mam na te putta wszystkie i inne gołe bóstwa ;). Przyjmiesz kota z rzędem? :D:lol2: Bo z żywiny tylko to chwilowo mam na stanie :D

A drugi ogród to nie tylko trawa - mnie urzekł całokształt. Nie pokuszę się o to na swoim podwórku, nie mam nawet jak :(, ale powzdychać do zdjęć też można.

Ej, Kocurku, kto wie jaki kiedyś będziesz miała ogródek :D Życzę wymarzonego :yes:

Kota bym z miła chęcią:lol2:. Kocham sierściuchy, ale mam 2 na stałe i... jednego, który wprosił się, przezimował u mnie, a od wczoraj się nie pojawia. Pewnie wróci jak zgłodnieje, albo zapragnie śmietanki :lol2: Także komplet w domu

Piękne zdjęcia ogrodów, szczególnie teraz wspaniale się je ogląda:) Ciężko mi uwierzyć, że też będę taki miała, ale nie dawno ciężko było mi uwierzyć w dom:cool:

Cały weekend upłynął pod znakiem przyjęć urodzinowych w rodzinie:)

Dziś spotkania z nowym elektrykiem, na poprzednika raczej nie ma co liczyć, chyba za bardzo dostał w kość od życia i nawet nie myśli o zobowiązaniach zawodowych:(

Widziałam fajne fontanny, takie rurowe, nie bardzo umiem opisać, ale była to plątanina różnej grubości rurek, z których kaskadowo spływała woda - chyba najbardziej w moich klimatach.

Jutro postaram się wybrać do domku i cyknąć fotki schodom, bo za tydzień chcemy wystartować z balustradą. Dużym problemem są gęste zbrojenia, nie będzie się gdzie wwiercić:bash:

U mnie nie ma wcale śniegu - to ułatwia życie :D, ale świat nie jest taki piękny i... czysty :D.

Super, że zaczynasz ferie :wiggle:, tylko coś widzę, że podobnie jak ja, tak średnio odpoczniesz. No nic - dobrze, że jest praca :D.

Wysyłałaś już schody? No chyba, że potrzebujesz rady konstruktora, to do mnie nie wysyłaj :rotfl:

Mało czasu teraz spędzam przy komputerze. Lenistwo to raczej mi nie grozi, przecież ferie są dla dzieci, nie dla nauczycieli i żebym o tym nie zapomniała to pracy mam dwa razy tyle;)

Jeszcze rozgryzam rynek nieruchomości w mojej okolicy, bo szykujemy się do sporządzenia oferty sprzedaży naszego lokum. Jakoś boję się tego wynajmowania... zresztą w małych miastach to nie jest opłacalne.

Będę rzadziej, ale będę:yes: Pozdrowionka dla Wszystkich zaglądających:)

Bardzo dziękuję za linki zaworkowe, już wysyłam do hydraulika niech sprawdzi, które się nadadzą:)

Balustrady na razie nie robimy, bo pan schodziarz musi nam poprawić jeden stopień, który się rozkleił.

Cześć Rocia, ja też jeszcze nie poczułam, że je mam:cool: ale teraz, gdy z pracą wyszłam na prostą, zamierzam z córką się porelaksować:)