pestka56 02.02.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dziewczyny Jeśli tylko będę mogła w czymś pomóc, podpowiedzieć, to proszę bardzo. Jedno z moich marzeń, ale wątpię żeby dało się zrealizować – wielgachny gar wśród traw Uwielbiam tak strzyżone trawniki Ciekawe, czy uda mi się zapleść moją wierzbę ogrodzeniową i zrobić taką bramkę nad furtką Mowa była o fontannie Ja się z fontann nie śmieję, jeśli są dobrze zakomponowane. Przy okazji polecam wyniesione grządki w warzywniku i ogródku ziołowym. Ardea, wiesz, że lubię schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.02.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Pestka, konia z rzędem temu, kto znajdzie ładną fontannę, dostępną lokalnie (powiedzmy krajowo) i kosztującą w granicach przyzwoitości! Ja widzę same potworki, bez wyjątku - a w nurcie nowoczesnym te pseudojapońskie, pasujące do normalnego ogrodu jak pięść do nosa. Nie żebym tak się napalała na fontannę znowu , tylko stwierdzam niszę rynkową PS. Ogród z fotki nr 2 - jak marzenie! Aż nierealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Pestka, konia z rzędem temu, kto znajdzie ładną fontannę, dostępną lokalnie (powiedzmy krajowo) i kosztującą w granicach przyzwoitości! Ja widzę same potworki, bez wyjątku - a w nurcie nowoczesnym te pseudojapońskie, pasujące do normalnego ogrodu jak pięść do nosa. Nie żebym tak się napalała na fontannę znowu , tylko stwierdzam niszę rynkową PS. Ogród z fotki nr 2 - jak marzenie! Aż nierealny. Kocurku, to ja poproszę tego konia z rzędem i to z premią, bo te znalazłam w ciągu 5 minut. Nie są kamienne. FineCrete jest kamieniem sztucznym używanym w budownictwie wymagającym dużej wytrzymałości. Fontanny ładnie udają postarzony kamień, są niezłe wzorniczo, bo to prawdopodobniej kopie. Są dostępne w krajowej firmie i za rozsądną cenę – ryba (97 cm wysokości) za 550 zł i amorek(127 cm) za 997 zł. Pięknie by wyglądały w ogrodzie naturalistucznym Ogród z fotki nr 2 jest bardzo prosty do zaprowadzenia u siebie. Wystarczy tylko część trawnika strzyc maksimum 2 razy w sezonie W tej części niekoszonej można wysiać łąkę kwietną z nasion od Łukasza Łuczaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 02.02.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ryba mi się podoba (to znaczy nie do mojego ogrodu, ale ogólnie), amorek już nie za bardzo, jakieś uczulenie mam na te putta wszystkie i inne gołe bóstwa . Przyjmiesz kota z rzędem? :lol2: Bo z żywiny tylko to chwilowo mam na stanie A drugi ogród to nie tylko trawa - mnie urzekł całokształt. Nie pokuszę się o to na swoim podwórku, nie mam nawet jak , ale powzdychać do zdjęć też można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ej, Kocurku, kto wie jaki kiedyś będziesz miała ogródek Życzę wymarzonego Kota bym z miła chęcią. Kocham sierściuchy, ale mam 2 na stałe i... jednego, który wprosił się, przezimował u mnie, a od wczoraj się nie pojawia. Pewnie wróci jak zgłodnieje, albo zapragnie śmietanki Także komplet w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.02.2013 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Piękne zdjęcia ogrodów, szczególnie teraz wspaniale się je ogląda:) Ciężko mi uwierzyć, że też będę taki miała, ale nie dawno ciężko było mi uwierzyć w dom:cool: Cały weekend upłynął pod znakiem przyjęć urodzinowych w rodzinie:) Dziś spotkania z nowym elektrykiem, na poprzednika raczej nie ma co liczyć, chyba za bardzo dostał w kość od życia i nawet nie myśli o zobowiązaniach zawodowych:( Widziałam fajne fontanny, takie rurowe, nie bardzo umiem opisać, ale była to plątanina różnej grubości rurek, z których kaskadowo spływała woda - chyba najbardziej w moich klimatach. Jutro postaram się wybrać do domku i cyknąć fotki schodom, bo za tydzień chcemy wystartować z balustradą. Dużym problemem są gęste zbrojenia, nie będzie się gdzie wwiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.02.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Cześć Ardea:) My też świętowaliśmy ale imieninowo: Marię i Agatę I co elektryk? Nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.02.2013 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To gdzie te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.02.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To gdzie te schody? No właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To gdzie te schody? No właśnie? Oj tam, jeszcze się nie nauczyłyście że foty się pojawią jak schody będą GOTOWE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.02.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Aaa... no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.02.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Potrzebuję rad, więc schody pokażę, ale na pv:) W tym tygodniu nie było sprzyjających okoliczności do wizytowania domku, od jutra zaczynam ferie:wiggle: będą jednak pracowite (zawodowo szczególnie). Jakie piękne słonk9o u nas i śnieżek się skrzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.02.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 U mnie nie ma wcale śniegu - to ułatwia życie , ale świat nie jest taki piękny i... czysty . Super, że zaczynasz ferie , tylko coś widzę, że podobnie jak ja, tak średnio odpoczniesz. No nic - dobrze, że jest praca . Wysyłałaś już schody? No chyba, że potrzebujesz rady konstruktora, to do mnie nie wysyłaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Też pytam o schody Mogę podpowiadać I o kominkach, jak byś potrzebowała, sporo wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2013 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jak schodów nie było, tak nie ma Miłych ferii:) Obyś znalazła chwilę na jakieś twórcze lenistwo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2013 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mało czasu teraz spędzam przy komputerze. Lenistwo to raczej mi nie grozi, przecież ferie są dla dzieci, nie dla nauczycieli i żebym o tym nie zapomniała to pracy mam dwa razy tyle;) Jeszcze rozgryzam rynek nieruchomości w mojej okolicy, bo szykujemy się do sporządzenia oferty sprzedaży naszego lokum. Jakoś boję się tego wynajmowania... zresztą w małych miastach to nie jest opłacalne. Będę rzadziej, ale będę Pozdrowionka dla Wszystkich zaglądających:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2013 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jeszcze mi się przypomniało pytanie - czy są jakieś zawory do grzejników drabinkowych w kolorze grafitowym??? jakieś uniwersalne, bo jak się okazało do mojego Instal Projekt jest tylko chrom:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Jak zwykle Pestka znajduje piękne inspiracje (tym razem ogrodowe). Podobnie jak Kocura urzekł mnie ten z 2 zdjęcia Pogodnych ferii życzę (my już zapomnieliśmy, że takowe były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.02.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Agatko Jak rozumiem schody jednak sama rozgryzłaś . Z zaworów znalazłam takie: KLIK, KLIK Ale pojęcia bladego nie mam czy będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.02.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za linki zaworkowe, już wysyłam do hydraulika niech sprawdzi, które się nadadzą Balustrady na razie nie robimy, bo pan schodziarz musi nam poprawić jeden stopień, który się rozkleił. Cześć Rocia, ja też jeszcze nie poczułam, że je mam:cool: ale teraz, gdy z pracą wyszłam na prostą, zamierzam z córką się porelaksować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts