Lukarna 26.02.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ardea ja z czajnikiem nie pomogę ale cieszę się że jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.02.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 i ja też znalazłam na razie taki, ale czy on nowoczesny jest.... http://images.sklepy24.pl/88647296/9174/medium/le-creuset-kone-czajnik-czarny-indukcja-.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.02.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 http://www.all4home.pl/czajnik-z-gwizdkiem-kela-pito-czarny-3-l-16957.html http://www.all4home.pl/media/products/971b8e510a4c9fd28837a6b9ee0a866a/images/thumbnail/large_16957-czajnik-kela.png?updated_at=1345916305 http://allegro.pl/czajnik-czarny-2-5-l-cilio-i2999282783.html http://www.domomix.pl/data/gfx/pictures/large/6/9/52996_1.jpg?401881 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dzięki, dzięki:) Nie poszłam na łatwiznę, wcześniej zrobiłam samodzielnie research i jakieś swoje typy mam, ale potwierdza się, że mało jest nie retro czajników na indukcję Bardzo podobają mi się Le Creuset, tylko one są do bólu retro:cool: Kolejne typy to firma Copco - ciężko kupić podobające mi się modele:( Jeszcze biorę pod uwagę czajnik o kosmicznej nazwie - Cosmico;) Pesteczko - cudowne te glicynie, nawet bez kwiatów i w ogóle piękny masz ogród, kiedy mój taki będzie... A jak sobie radzą yuki karolińskie posadzone od wschodu? bo mam zamiar takie posadzić, ale pani od ogrodu mówi, że mogą nie kwitnąć, bo będzie za mało słońca? Zostawiam życzonka - miłego dnia i śmigam do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.02.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 o ja tez kupiłam trzy juki karolińskie...u mnie będa od strony południowo-zachodniej,też wyczytałam, że jak będa miały mało słonka to słabo z kwitnieniem...ja zaryzykuje, tam gdzie chcę je posadzic, to od 16 do zachodu słonko jest, więc też nie za dużo....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie mam ani jednej juki. Jakoś nie przepadam i nie pasują mi do naturalistycznego (niby). Ale mają je od wielu lat moi kuzyni. Posadzone tuż przy murze domu na jego wschodnim w mocno zadrzewionym i zakrzaczonym ogrodzie. Słońce mają krótko i rano. Kwitną co roku jak szalone. Zobaczysz jak szybko będziesz mieć dorosły ogród. Najgorsze są pierwsze 2–3 lata, bo prawie nic, poza trawą , nie rośnie szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.02.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Stylistka ogrodów ze mnie żadna, ale też czuję, że yuki niekoniecznie pasują do mojej reszty;) Widzę je jednak przed domem, w pasie oddzielającym wjazd do garażu od wejścia do domu, będą tam i tylko tam, nieco odizolowane od całej reszty ogrodu, obsypię je białym żwirkiem:D Pasują mi do zakrycia włazu studzienki;) Reszta ogrodu to głównie trawy (sporo miskantów i kosodrzewy itp.), pas hortensji i dwa zakątki leśne z paprociami, fiołkami i konwaliami (tam, gdzie co roku mam wysyp grzybów) i jeszcze maleńki, wydzielony ogródeczek ziołowy oraz rabatki kwiatowe córeczki (stokrotki, ostróżki, maciejka - takie sielskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.02.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Agatko Przyniosłam kolorowy obrazek . Wiem, że fotel zmienił już docelowe miejsce, ale gdyby jednak miał zdobić pokój Córeczki, to proszę http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2012/02/ralfefarfarsparadis.blogspot.png Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.02.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cześć Ardea Jak już tyle było o roślinach, to ja jeszcze się podepnę pod temat (no, tak szeroko rozumiany ) i zapytam, bo może wiesz. Skąd wziąć takie naklejki ptaków jak na ekranach dżwiękochłonnych? Wydałaś mi się właściwą osobą do pomęczenia o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.02.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Stylistka ogrodów ze mnie żadna, ale też czuję, że yuki niekoniecznie pasują do mojej reszty;) Widzę je jednak przed domem, w pasie oddzielającym wjazd do garażu od wejścia do domu, będą tam i tylko tam, nieco odizolowane od całej reszty ogrodu, obsypię je białym żwirkiem:D Pasują mi do zakrycia włazu studzienki;) Reszta ogrodu to głównie trawy (sporo miskantów i kosodrzewy itp.), pas hortensji i dwa zakątki leśne z paprociami, fiołkami i konwaliami (tam, gdzie co roku mam wysyp grzybów) i jeszcze maleńki, wydzielony ogródeczek ziołowy oraz rabatki kwiatowe córeczki (stokrotki, ostróżki, maciejka - takie sielskie) Ardea, ja też planowałam juki w pasie oddzielającym garaż od domu i tez chciałam w kamieniach albo żwirku - bo jeszcze nie zdecydowaliśmy co będzie....:lol2: ale numer:) a jak trawy rosną? kupowałaś nasionka czy male trawki w doniczkach? ja kupiłam w doniczkach niedżwiedzie futro i niebieską trawe i rozplenicę japońską - zasadziłam późnym latem i nie zaobserwowałam wzrostu ani troszkę przez całą jesień... zobaczymy jak w tym roku... miskanty Ci dobrze rosną? ja mam otwartą przestrzeń, piździ u mnie jak diabli a słyszałam że nawet trawy nie lubią wiatru.... też mam kilka hortensji, ukrytych za sosenkami, zobaczymy czy przeżyją zimę i te wiatry i także mam miejsce z konwaliami, ale wsadzałam je wiosną a podobno konwalia po przesadzeniu nie kwitnie kilka lat... ja zioła mam w donicach przy wyjściu na taras - najszybciej mi sięgnąć, jak gotuję... mam bazylię, oregano, laury (), rozmaryn, i takie cos podobne do majeranku, zapomniałam jak to się nazywa..., miętę, lubczyk i to wszystko.. pozdrawiam:bye: widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ewuniu, dzięki:) bujak na razie będzie w gabinecie przy moim stole roboczym:) Kocurku, na allegro np. są naklejki (ostatecznie też się na nie zdecydowałam, będą na szklanych drzwiach;)) są różne gatunki i różne wielkości od 20 do 40 cm, cenowo - grosze. Amglad - miło mieć podobny gust do Ciebie:) Miskanty są doniczkowe, reszta z nasionek, a niebieską trawę muszę tylko przekopać, bo mam jej mnóstwo na działce (rośnie tu naturalnie w cudnych błękitnych kępach). Trawy u mnie rosną jak szalone, a też wieje ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Czeka nas okrutnie dużo sprzątania:bash: brak tylko, balustrad, żaluzji i luster, w zasadzie prawie moglibyśmy się wprowadzać Gdyby nie te przeklęte barierki to dom już byłby do zamieszkania. Czas sprzątać i przewozić częściowo rzeczy. Nadal nie mogę uwierzyć, ze to się dzieje naprawdę. dobrze, ze budowa nie trwa krócej, bo bym się utopiła w adrenalinie i oksytocynie;) Wczoraj widziałam mój stół do jadalni i stolik kawowy - są bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 27.02.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) dobrze, ze budowa nie trwa krócej, bo bym się utopiła w adrenalinie i oksytocynie;) :D Świetnie powiedziane I jak miło poczytać, że to już za chwilę. Uwielbiam takie przedwprowadzkowe wpisy - bije od nich szczęście i spełnienie Edit: dzięki za naklejki, na allegro znajdę bez trudu. Myślałam, że może to są jakieś specjalne Bo u mnie mają służyć nie tylko dekoracji, ale i zgodnie z przeznaczeniem - planuję nakleić je na górne wielkie okno, żeby mi się ptaszory nie rozbijały, bo chyba bym w depresję wpadła, jakby sobie krzywdę robiły. Edytowane 27 Lutego 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Dzieje się dzieje i cieszę się, że już tuż, tuż . A będą zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ptaki bywają kompletnie nieprzewidywalne. U mojej sąsiadki pewna pliszka ciągle atakuje tylko jedno okno na piętrze. Nie pomagają naklejki. Nawet siatkę przeciw ptakom przez jakiś czas sąsiadka tam rozpięła. Szybko usunęła, bo mała skrzydlata kretynka się w nią zaplątała i dobrze, że przy wyplątywaniu nie padła na serce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2013 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Tu tez ogrodowo:) Wiosna już wszystkim w duszy gra:) Nadal nie mogę uwierzyć, ze to się dzieje naprawdę. dobrze, ze budowa nie trwa krócej, bo bym się utopiła w adrenalinie i oksytocynie;) Cieszę sie z Tobą Uczucie rzeczywiście dziwne, bo tyle czasu się czekało a tu już coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Fotki będą, ale tak, jak mówiłam tuż przed przeprowadzką, czyli wkrótce;) Kocurku, ptakom jest wszystko jedno jaki gatunek jest na szybie (niektórzy twierdzą, że sylwetki drapoli odstraszają, ale nie potwierdzają tego żadne badania ornito). Ptaki i tak mogą uderzać w szyby czy nocą w nieoświetlone budynki, najczęściej młodziki lub samce w szale zalotów albo podczas ucieczki przed drapieżnikiem. Pod ekranami akustycznymi też śmierć zbiera niezłe żniwo:( Czasami ptaki po zderzeniu są tylko lekko oszołomione i wystarczy je posadzić poza zasięgiem kotów to dojdą do siebie;) czasami niestety zderzenia są śmiertelne. Do pewnego stopnia jest to pewnie wliczone w naturalną selekcję. Od wczoraj koncertuje na topoli przed moim blokiem kos, wróble i sikory też ożywione, gawrony krążą nad kolonią lęgową, sierpówki zaczęły gody, a bieliki już ostro kopulują Wiosna, wiosna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.02.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Już za chwileczkę, już za momencik... I nie mówię tu o wiośnie a o przeprowadzce:) Pisałam już u Ciebie rano ale przerwa techniczna mnie wywaliła:( cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 U nas kocica Spinoza przyniosła dziś pierwszą myszę. Urządziła paradę i prezentację z pomrukiwaniem i pomiałkiwaniem. Trzeba było chwalić i wyganiać, bo usiłowała wpakować się z tym łupem do sypialni. WIOSNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.02.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Wiosna Przeprowadzka Zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts