pestka56 07.03.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Miewam gościnnie różne zwierzaki w ogrodzie. Ale po ostatniej 2-giej wizycie łosia i nocnych galopadach kilkunastu koni, które uciekły z łąki za drogą, mam trochę dość nieogrodzonego ogrodu. Sarna zniszczyła mi jednego młodego świerka. Łosie nabrudziły, a jeden rozdarł moją śliwę Pissardi prawie na pół. Ledwie ją odratowałam. Po koniach została mi spora kupa obornika i zniszczone krzesło ogrodowe. Próbowały też gałązek dereni, ale na szczęście im nie smakowały.Uwielbiam widzieć te wszystkie zwierzaki na łące obok, ale do ogrodu wolę żeby nie wchodziły. Padnę na serce ze strachu co jeszcze mogą zniszczyć.Wiecie, że lisy potrafią wspinać się po siatce ogrodzeniowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No wiem, że krowa łosia nie przebije;) Tylko patrzeć jak zające zaczną u nas szaleć. Uwielbiam patrzeć na te ich zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.03.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 U naszej sąsiadki za płotem jakimś cudem zadomowił się swego czasu młody zając. Prawdopodobnie wlazl przez dziurę, ktora zaostała załana, bo mniejszy pies uciekał. Sąsiadka ma 3 ha ogrodu w ogrodzeniu, pięknie zagospodarowane z olbrzymim trawnikiem doskonale widocznym z mojego ogrodu. No, więc tnę sobie kiedyś moje glicynie, balansując na drabinie i co widzę – przez ten wielki trawnik leniwie skacze sobie, hooop, hooop zając. Za nim leniwie truchtają mały kundelek i potężny berneński pasterski. Zero pogoni, cichutko i spokojnie.Zając był przez sąsiadkę tolerowany 1,5 roku. Potem zabrał się za podżeranie w warzywniku, więc postanowiła go wygonić. Poszliśmy pomagać. Z 4-ech bram zostały otwarte 2 prowadzące na łąkę i do lasu. W pięć osób i jeden mały pies ganialiśmy uszatego po całym ogrodzie 3 godziny. Pies padł w połowie zaganiania i dyszał. Zając robił nas w konia jak chciał. To było w stylu rugby z żywą piłką, która non stop uciekała. Wreszcie się zmęczył bardziej od nas i mojej córce udało się zarzucić na niego koc. Zawinęliśmy i wynieśliśmy na łąkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.03.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Agatko, Twój opis wpuścił powiew świeżego powietrza i do mojego domu A Pestka jak zwykle zaskakuje - łosia nikt i nic nie przebije... no może żubr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Żubrów na szczęście w okolicy brak. Ale za tego łosia potem oberwałam od J., że pognałam na niego jak bezmyślna baba. To wszystko przez brak płotu. Broniłam się przed nim, bo nie lubię ogrodzeń, ale jak widać nie da się inaczej. To w tym roku mój priorytet ogrodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.03.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Wpadłam się przywitać, ale Ciebie nie ma. Przeprowadzeni już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.03.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Witam się na chwilę Żyję, na razie zaprzątają mnie inne sprawy, zupełnie nie budowlano - wykończeniowe, dlatego na razie zwalniam i wycofuję się z aktywnego życia forumowego. Jak napisałam - na razie, czyli wrócę Pozdrowionka, trzymajcie się wiosennie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.03.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Trzymam kciuki za TE sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam się na chwilę Żyję, na razie zaprzątają mnie inne sprawy, zupełnie nie budowlano - wykończeniowe, dlatego na razie zwalniam i wycofuję się z aktywnego życia forumowego. Jak napisałam - na razie, czyli wrócę Pozdrowionka, trzymajcie się wiosennie:) Trzymam kciuki za inne sprawy:hug: Daj znać od czasu do czasu co u Ciebie. Wiosna idzie, będzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.03.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ardea, poprosimy o kontrolne oznaki życie OK? I ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.03.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Serdeczne życznia Wielkanocne, samych radości, spełnienia marzeń, zdrowia i szczęścia i mokrego Dyngusa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 29.03.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://img22.imageshack.us/img22/4446/dsc9716a.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Starki padali, ze w tym dniu slonce skoko z wielgigo szczynscio. Jo wom zycza gryfnych geszenkow od Hazoka, kupa maszkietow i by colki swiot Was pszajal! A w lony poniedzialek by wszyjskie gryfne frelki lozily ganz mokre! Takie życzonka dostałam i popycham dalej, bo fajne (choć nie do końca rozumiem). Rychłej wiosny Wszystkim zaglądającym tutaj, a jaja wstawiam black&white, zgodnie z tryndami na fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 31.03.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Doznajcie w te święta wyjątkowego szczęścia poczujcie miłość Boga i opiekę aniołów zrozumcie sens życia i potęgę rodziny otwórzcie serca i wpuście ptaki nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.04.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam po długiej przerwie (bynajmniej nie świątecznej) Sporo się u Ciebie działo, w sensie pogawędek, bo temat przeprowadzkowy nadal okryty kurtyną tajemniczości Mam nadzieję, że TE inne sprawy mają sens pozytywny. Czekam na jakieś oznaki twojego forumowego bytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Cześć, mam nadzieję, że korzystasz z pięknej pogody:hug: Skrobnij choć, ze wszytsko ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.04.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Mówisz Aga że już czas spróbowac naruszyć nowe domowe ognisko? Ardea buziaki i uściski zostawiam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.04.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mówisz Aga że już czas spróbowac naruszyć nowe domowe ognisko? Ardea buziaki i uściski zostawiam:hug: No niech chociaż ręką pomacha, że żyje i jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Agatko Przyniosłam coś . http://www.bleunature.com/produits/images/moyenne/oqodsc.jpg Źródło Napisz kilka literek, np. jak się mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.05.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ardea widzę, że Ciebie też 'wcięło' ale mam nadzieję, że to jednak z jakiś bardziej pozytywnych przyczyn niż to było u mniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts