Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny, mam pytanie odnośnie odpisów podatkowych... czy trzeba być zameldowanym w nowym domu, żeby ten magiczny druk do us zanieść??? czy trzeba mnieć odbiór domu?

zezwolenie na budowę wystarczy...

termin odbioru domu ma wpływ na to czy składasz wniosek dot. budowy czy remontu, gdzie są już mniejsze limity...

także jeśli już zakończyliście budowę, nadal do końca tego roku można składać wnioski o zwrot vatu, z zastrzeżeniem limitu dla remontu, więc jeśli po wprowadzeniu się nadal coś kupowaliście lub będziecie kupować co podlega zwrotowi bierzcie faktury i piszcie wniosek...

Kuźwa, a czemu gazowy a nie elektryczny????

a lodówka i te inne bajery? ja pierdziu, Esiak, dzieki za info, powoli zaczynam mieć wątpliwości, czy odliczą mi cokolwiek...

Bo tak niestety. Ze sprzętem dużo nie powalczysz, chyba,, że byśc pralkę Franie miała;)

Pestka, wiedziałam, ze z tym ogrodem to nie jest łatwizna, gdyby chodziło o tujki pod sznurek;) Może kasę z vatu przeznaczę na ogród, chociaż to pewnie będzie kropla w morzu...

Z mieszkaniem mieliśmy fart. Klienci dowiedzieli się od naszych sąsiadów, że będziemy się przeprowadzać i zagadnęli na klatce schodowej czy chcemy sprzedać... i tak poszło z górki z całym wyposażeniem.

Wypadłam podszykować obiadek, ale już wróciłam.

My zanieśliśmy wszystkie faktury księgowej i ona musiała te stosy papierów rozkminić;) Podobno przez trzy lata, od pierwszego wniosku można się rozliczać z vatu... Niestety kostki nie można odliczyć.

Kostkę na opaske można.

nie mam nic w poczcie Aga, całkiem mozliwe, że się zapchała a ja nie wiem jak usunąć wiadomoścci...:no:

Poszlo jeszcze raz.

ja pierdziu nie kumam.... czemu elekstrycznego nie można, są na to jakieś przepisy????

lodówy zmywary i mikro też nie rozliczą? to co k...wa rozliczą???

cement, beton, stal, cegły, pustaki, elektrykę, instalację co i cwu, kanalizację, dach, okna, drzwi, bramę garażową, kominy, papę, kleje, silikony, tynk, styropian, wełnę, płyty KG, panele, płytki, fugi, wanny, kibelki, umywalki, baterie, brodziki, itd...