Lukarna 05.06.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czyli jeszcze trochę będe mogła w tym roku odliczyć Oczywiście w Sylwestra aby tradycji stało się zadośc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A materiał na taras, który jest w obrysie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 taras ma być drewniany, nie? drewna nie odliczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A legary i inne materiały niedrewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 wkręty odpadają, a legary? stalowe? zawsze można wcisnąć, że to na podłogę w budynku, z tarasem bym nie ryzykował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 jeżeli murujecie płot np z cegły klinkierowej, to też można wrzucić, przecież zaprawę i cegłę mogliście dać na komin lub elewację, tego nikt nie sprawdza...ale jeśli na fakturze będzie np cegła ogrodzeniowa to już bym nie ryzykował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 To już chyba tylko opaska nam zostanie do odliczenia jesienią. A są jakieś sankcje za błędy przy domaganiu się zwrotu vat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 nie, zazwyczaj panie starają się być miłe i proszą o wykreślenie z wniosku rzeczy nie podlegających odliczeniu...gorzej jeśli ktoś chce wpisać ponownie faktury, które już rozliczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 My nigdy nie oszukujemy, ewentualne błędy mogą wynikać z niewiedzy. Dzięki Esiak. Czyli mogę dookoła domu odliczyć 1m opaski z kostki brukowej wraz z obrzeżami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 możesz, chociaż niektóre US wymagają oświadczenia kierbuda, że to faktycznie jest opaska...a fakturę masz na całość kostki czy rozdzieloną...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jeszcze nie kupiłam kostki;) a kierbud wpisze co trzeba, bo faktycznie to będzie opaska. Rozumiem, że lepiej wziąć fakturę na kostkę na opaskę i drugą na podjazd i ścieżkę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 dokładnie...jeśli budynek ma np 50m obwodu, to bierzesz fakturę na 50m2 kostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jesteś WIELKI ESIAK:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Oj ta Twoja skromność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.06.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Tak mnie zaskoczyła wiadomość o mieszkaniu, że zapomniałam Ci napisać o szczepieniu bzu, ale Kasia już wsio wyjaśniła. Sadź i ciesz się jak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.06.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 cement, beton, stal, cegły, pustaki, elektrykę, instalację co i cwu, kanalizację, dach, okna, drzwi, bramę garażową, kominy, papę, kleje, silikony, tynk, styropian, wełnę, płyty KG, panele, płytki, fugi, wanny, kibelki, umywalki, baterie, brodziki, itd... Esiak, sorki, że zawracam Ci tyłek....ja to mam wszystko na 8% to chyba nici z odliczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.06.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Cały materiał brałaś z usługą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Rociu, bziki już posadzone od zeszłego roku - 4 krzaczki, udało im sie przeżyć jedną zimę i pięknie rosną O szczepieniu nie mam pojęcia, podobnie jak o zasilaniu odpowiednimi nawozami:( Póki co sprzyja mi szczęście początkującego, bo wszystkie roślinki się poprzyjmowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 My mielismy 2 faktury na kostke i jakos miare sie zgadzalo, ze czesc to opaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts