Mmelisa 10.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 bo ja nie lubię działać na pół gwizdka pewnie gdybym miała do nadrobienia 150postów to bym się nie pokusiła ale pijąc kawkę te 50 łyknęłam migiem dlatego ja na wyrywki skacze bo do nadrobienia u mnie bylo ponad 400 stron przegladam i pytam jak nie moge znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.06.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 No, pacz jaki temat jerzykowy podrzuciłam . Ja dziś obserwowałam watahę szpaczą. Chyba ze 200 sztuk na sąsiedniej łące ucztowało. Tam rosną wysokie trawy i akurat mają kłosy. Cała banda z wrzaskiem przelatywała z jednego końca łąki na drugi. Siadały na wierzchołkach kwiatostanów i po chwili przenosiły się dalej. A potem w drugą stronę. O zmierzchu coś pięknie tiuturlikało na naszej wierzbie płaczącej 8m od kuchennego okna. W tle oczywiście cała reszta koncertowała. To pierwszy taki rok u nas, że ptaki pałętają mi się w dużych ilościach po ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jutro strzelę Ci fotkę moich dwóch złotych pęcherznic. Zobaczysz do czego są zdolne jeśli chodzi o wielkość i gęstość. Nic im nie robię. Teraz akurat kwitną. Pomyśl o tarninie. Kolczasta jest i ślicznie kwitnie, a nalewka na tarkach... palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.06.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Hejka! Najpierw hasełko do ludzi piszących do mnie na pv - szukałam pewnej bardzo przydatnej funkcji na FM i ją znalazłam:D, gdy ją sobie ustawiłam to się okazało, że nie mogę odbierać poczty:( jestem mistrzem komputera:D Napiszcie, więc jeszcze raz:yes: Marta19 - Ty szczególnie duuużo napłodziłaś, więc pewnie coś istotnego. Pesteczko - cyknij fotki, bo to na razie mój nr 1, a Ty odradzasz tę pęcherznicę? Kolczastego mąż nie chce zdecydowanie. Bardzo powoli się pakuję, muszę to sobie stopniować i rozkładać w czasie, mama bardzo pomaga, córka nie przeszkadza, mąż przewozi - idzie sprawnie. Weekend mamy imprezowy, więc niewiele zrobimy, ale od przyszłego tygodnia ruszamy pełną parą To chyba już dobry moment na zmianę adresu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.06.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dobre wieści:) Cieszę sie bardzo, ze wreszcie zamieszkacie w swoim domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.06.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Ardea, trzymam kciuki za to pakowanie. Ja swojej ostatniej przeprowadzki nadal nie zapomnialam. Brrrrr...... Dobrze, że mi przypomniałaś. Pęcherznicy nie odradzam. Gdzieżby tam. To dzielne, niewymagające krzewy. musiałam zrobić ciut porządków pod nimi. Poszłam obfocić, zadowolona bo J. skosił trawkę i... łapki mi opadły... pojechał kosiarką metr od krzaków. Nie masz pojęcia jak to wyglądało. Ciut ogarnęłam. Pęcherznice sadziliśmy 3 lata temu jako takie 1x1x1 metr. Były strasznie wymęczone, przerośnięte w donicach. Szkółka wyprzedawała je za jakieś grosze. Wsadziliśmy i teraz mają po 2,5 m wzrostu. Akurat kwitną. 3-cia fotka jest zrobiona zza miedzy od sąsiada. Tu najlepiej kolor widać bo prawie ze słońcem. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.06.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ardea, przeprowadzka A mojego priva odczytałas czy też Ci uciekł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.06.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Luka, Twojej wiadomości to nawet nie widziałam:o Wcięło i już. A Marty, gdy otwierałam były puste, ale już sobie pomeilowałyśmy i wszystko wiemy:D Luczka, jeżeli możesz to skrobnij jeszcze raz:) Właśnie wróciłam od kosmetyczki, mam nowy manicure, ale już wolę dentystę niż kosmetyczkę Wywieźliśmy wszystkie ubrania zimowe, wszystkie książki i płyty, większość serwisów, robotów itp. Do osobówki zostały dokumenty, trochę zastawy stołowej i bieżące ubranka:D Niewielka reszta jedzie dostawczakiem, taka na jeden kurs - w przyszłym tygodniu (kufry na zabawki, lustro, obrazy, pralka, komputery, głośniki, ekspres i już...) Pestka, piękny ten ogród:yes:, jaką dużą masz działkę? Na razie myślę o układzie 1 jaśminowiec, 2 bzy, 3 pęcherznice diabolo, 3 pęcherznice luteus, 3 derenie elegantissima - na jednym boku, a na drogim w odwróconej kolejności, bo tam od końca mamy już jaśminowiec i 2 bziki. Nadaje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wszystko okey. Ale pomyśl o krzewuszce cudownej, czyli Wajgeli. Dla mnie najpiękniejsza, bo najobficiej i w intensywnym różowym kolorze kwitnie, jest Alexandra. Wymień może diabolo na jednym boku na krzewuszki i wstaw ze dwie obok siebie. Dałabym pęcherznice bardziej po bokach. i pamiętaj, że luteusy mają bardziej złote liście na słońcu. Ogród nie taki duży znowu 2000 -dom. Za płotem mam sąsiadkę z 3ha w ogrodzeniu – wsio zagospodarowane i zadbane. U mnie z dbaniem różnie bywa. A ładny pewnie dlatego, że pokazuję tylko ładne części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.06.2013 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mnie się wydawało, że masz ogromny ogród, a Ty po prostu genialnie nim gospodarujesz:yes: Bardzo mi się u Ciebie podoba:) Czyli dereń do środka, a pęcherznica na brzeg? Jak szeroki pas muszę brać pod uwagę na taki krzewiasty żywopłot? Wolałabym jak najwęższy... A ta odmiana krzewuszki ma imię jak moja córeczka:) Zaraz ją sobie pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.06.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Właśnie wróciłam od kosmetyczki, mam nowy manicure, ale już wolę dentystę niż kosmetyczkę tez wole bardziej wizyty u stomatologa niz kosmetyczki... ja robilam ostatnio pedicure loooomatko... to dopiero byly jaja dla mnie a raz zrobilam tipsy, dzien tygodnia czwartkowe popoludnie..to juz w poniedzialek rano bylam, zeby je zdjac nigdy wiecej... teraz kusi mnie pojscie do masazysty... ale nie wiem co mnie czekac tam moze? Ardea, alez wy juz blisko zamieszkania...zazdraszczam pozytywnie... co do tematu o ogrodach to ja nie mam pojecia tutaj..wiec pozwole sobie jedynie poczytac o wszytskim bez wypowiadania sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.06.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ale pomyśl o krzewuszce cudownej, czyli Wajgeli. Dla mnie najpiękniejsza, bo najobficiej i w intensywnym różowym kolorze kwitnie, jest Alexandra. ja jestem fanką krzewuszki, nawet 3 różne gatunki mam - jedna intensywny różowy, jedna białą i jedna żółte liście z różowymi kwiatkami; tyle że te moje to raptem jakies 30cm dopiero teraz kusi mnie pojscie do masazysty... ale nie wiem co mnie czekac tam moze? ja bardzo bym chciała pójść na serię masaży ale niestety kosztowne to z lekka i pozostaje mi jedynie masaż erotyczny chociaż w lipcu idę do rehabilitanta i może się uda na jakąś serię zabiegów dostać skierowanie bo mój kręgosłup cienko coś przędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Myślę, że jeśli posadzisz jakieś 100 od płotu, to będzie nieźle. U mnie jest 200 i pomiędzy krzewami i granicą ogrodu jest jak dla mnie zbyt dużo miejsca. Dosadziłam tam derenie sibirica niech się rozrosną. potem będę je cięła ostro. Zdjęcia kłamią. Zmieniają perspektywę i wszystko wydaje się większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.06.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Hej Krzewuszki też mi się podobają - mam ich już 5: 2 o ciemnych listach i różowych kwiatach, dwie o bordowych kwiatach i jedną białą. Na razie są malutkie,ale cieszą oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.06.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Agatko, Twój "pociąg do domu" zbliża się do ostatniej stacji . Spokojnej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 No dobra to tylko ja nie znałam krzewuszki:sick: Ewuniu, bardzo się cieszę, ze nie napisałaś o moim domku Bławatek, bo ostatnio bardzo mi nie pasuje ta nazwa, wyszedł nam zupełnie inny domek, totalnie niepasujący do reszty bławatków. Przymierzam się do napisania epilogu do dziennika i gdy dojedziemy do stacji przeprowadzka to może się pokuszę o sesją foto (lubię wstawiać zdjęcia już niemal gotowego domku, bez niedoróbek, które psują właściwy ogląd, np. w mojej kuchni na pewno ważną rolę odgrywają rośliny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Mi się wydaje, że Twój dom już dawno przestał być Bławatkiem;) Jest wyjątkowy, bo Wasz i to jest najważniejsze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Znów mnie coś podkusiło i weszłam na str. domowych klimatów, gdzie są pokazywane realizacje Bławatków:eek: Teraz już bardziej spoko, ale na etapie początków wykończeniówki, strasznie przygnębiały mnie tamtejsze fotki, cały czas ze strachem w oczach pytałam męża, czy u nas też tak wyjdzie:eek: Nie wyszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Znów mnie coś podkusiło i weszłam na str. domowych klimatów, gdzie są pokazywane realizacje Bławatków:eek: Teraz już bardziej spoko, ale na etapie początków wykończeniówki, strasznie przygnębiały mnie tamtejsze fotki, cały czas ze strachem w oczach pytałam męża, czy u nas też tak wyjdzie:eek: Nie wyszło;) Pewnie ktoś inny by pazury obgryzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Niedawno jakiś znajomy sąsiada zacczepił mnie pytając o dom, projekt itp. Okazało sie, ze buduje i wahali się między projektami Guliwer (narozne okna)http://img.extradom.pl/extradom/projekt%20domu/4554/render/big695/resize%24695-695-2Berlin (duze przeszklenia) http://lipinscy.pl/uploads/www_data_thumbs/475x317_dcp160_og1_gk_20130529.jpgi nowoczesnymi projektAMI biura Z500http://z500.pl/thumb.php?src=res%2Fwizualizacje%2FZ150%2FZ150_view1.jpg&size=350&height=197. Od słowa do słowa wyszło, ze jednak zrezygnowali z tego i budują Dom w Koniczynkach http://static.archon.pl/images/products/m43c271f379b97/projekty-dom-w-koniczynce-bfec40a8ef52cfe3932278d42fa52bda__259.jpg Aż strach pomyśleć co by im wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts