Ardea 17.06.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Urok budowania domu inspirowanego projektem gotowym:D Na szczęście zewnętrze jest tylko zbliżone. Wprowadziliśmy tyle dostosowań indywidualnych (zmiana kąta dachu, wysokości ścianki, poszerzenie i wydłużenie budynku, wyrównanie do prostokąta), że ostatecznie wyszło zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jedyny w swoim rodzaju:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Hmmm... Duży rozrzut. Guliwer i Berlin bardzo ok. Z500 do przyjęcia, a Koniczynki na łąkę Oczywiście to moje wybitnie subiektywne zdanie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Dokładnie takie same mam spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 W moim miasteczku podobają mi się dwa domki - baaardzo różne - jeden taki w stylu Nowej Anglii, szaro - błękitny, drugi to grafitowa mroczna kostka:D I jeszcze jeden bardzo modern z cudnym tarasem w leśnej miejscowości wypoczynkowej pod miastem. A mój miał być niedopodobania, do niezwracania na siebie uwagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 U mnie jest przegląd różnych domów, ale chyba w żadnym nie chciałabym mieszkać. No oprócz swojego oczywiście:D Choć wiem, że inni wybraliby tamte;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Mój mąż nie lubił blachy, jak mu pokazałam Twój domek, już wykończony ze światełkami i elewacją to stwierdził, że taki dom mógłby mieć Mój domek nie budzi emocji, najwyżej komentują," taki zwykły";) A jeszcze zapomniałam o ładnym domku, niemal po sąsiedzku, cały wyłożony jasnopisakowym klinkierem (!) i też bardzo mi sie podoba. Może dzięki otoczeniu, dużo pnącego dzikiego wina, ładna bryła, zgrabnej parterówki, bardzo ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A wiesz, ostatnio widziałam dom cały w klinkierze. Calutki dosłownie:yes: Łącznie z kominami , parapetami i ogrodzeniem w tej samej płytce;) I choć wcale siebie o to nie podejrzewałam to nawet mi się spodobał (choć klinkieru nie znoszę), bo stał w ogrodzie, który istnieje już wiele lat i całe to otoczenie idealnie pasowało do domu. A może to dom pasował do otoczenia?? Naprawdę ktoś zrobił niezłą robotę I pewnie tu jest pieds pogrzebany. otoczenie i dom muszą pochodzić z tej samej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 I pewnie tu jest pieds pogrzebany. otoczenie i dom muszą pochodzić z tej samej bajki. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 17.06.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Tak sobie czytam i myślę - a jak dom i otoczenie są zupełnie różne stylistycznie? Może to dobrze wyglądać? Bo ja mam takie rozdwojenie gustu - domy mi się podobają bardzo nowoczesne (choć dworkiem z historią też bym nie pogardziła), a ogrody dzikie i naturalne, więcej nawet niż angielskie, po prostu takie swobodne chaszcze . Nie mogę znieść myśli, że miałabym mieć do kompletu z domem wystrzyżony trawniczek i zdyscyplinowane rabatki. Mam sprecyzowane poglądy na temat wystroju wnętrz, ale na ogrodach się nie znam - wiem tylko, co mi się podoba. Będzie to miało ręce i nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.06.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 uff w koncu dotarlam...oczywiscie mialam byc po obiedzie..(maz sie spoznia to i zarelko tez ) tak wiec witam sie i mykam do nadrabiania bo nic a nic nie przeczytalam tutaj jeszcze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.06.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Agatko, Twój "pociąg do domu" zbliża się do ostatniej stacji . Spokojnej przeprowadzki I znowu Ewunia krótko, acz treściwie i jak pięknie podsumowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.06.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Piszecie o podobających się domach. Nie w moim stylu są domy nowoczesne, chociaż niedaleko naszego bloku wybudowali niedawno coś takiego, duże przeszklenia od podłogi do sufitu, praktycznie szklane ściany, dodatki z płyt kamiennych. I chociaż nie chciałabym w takim mieszkać to lubię na niego patrzeć Agatko oto gniazdko, o którym pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Gdy czytam wasze wpisy o ptakach, to serce mi ściska po ostatnim wydarzeniu u nas na działce. Gościliśmy pod dachem rodzinę szpaków. Nie przeganialiśmy ich - mąż pozwolił im na wysiedzenie jajek. W zeszłym tygodniu po tarasie skakały dwa puchate maluchy - byłam zdziwiona, jak tam się znalazły, bo wyraźnie nie umiały latać. zrobiłam im fotkę i chwilę obserwowałam z ukrycia co robią. Po jakimśczasie usłyszałam straszny ptasi wrzask - wybiegłam przed dom - to krzyczały dorosłe szpaki, bo jeden z maluchów leżał na kostce i ledwo oddychał. Wyglądało to tragicznie i nie wiem jak do tego doszło ( czyżby spadł z dachu? Ale jak tam dostał się ponownie???) Wieczorem ptasiej rodziny już nie było. Mąż powiedział, że jak wrócił z pracy, to na naszym płocie siedziało mnóstwo gap .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A mi z tych co Aga pokazała najbardziej podchodzi BERLIN ale ja lubię wszystko dość kanciaste i maksymalnie uproszczone I powiem Wam, ze nasz dom wśród okolicznych wzbudza sensację bo nie dość że biała elewacja to jeszcze grafitowy dach i grafitowa kostka, a już ogrodzenie to czasami mnie wkurza bo ciągle ktoś się zatrzymuje wypytuje a nawet ostatnio facet po rozmowie ze mną wieczorem z żoną przyjechał, żeby sobie popatrzyła i na elewację i na wykończenie. Jedynie co to nasz 'kostkarz' może się cieszyć bo mu klientów podsyłamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Berlin też mi się podoba, ale u siebie nie zrobiłabym takich dużych przeszkleń, bo czułabym się cały czas jak pod obserwacją. No chyba, ze miałabym działkę ze 2000 m - to co innego - ale nie mam. Wybierając dom bardzo stroniłam od okien dachowych w obawie przed upałem na poddaszu (byłam w takim domu). Wybrałabym Guliwera albo Z500. Z Koniczynka to tak jak Ardea napisała, chociaż mój też trochę koniczynkowaty Edytowane 17 Czerwca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Rocia, gniazdko i jaja pasują do muchołówki szarej:) Kocurku - mnie też się podobają zdziczałe ogrody, ale prostopadłe alejki (najlepiej betonowe;)), lubię roślinki w żwirku i drewniane tarasy... W teście wnętrzarskim mi wyszło, że styl, który do mnie pasuje to modern vintage, więc i ogród taki będzie:D Melisko, smacznego i wpadnij pogadać Ewa - wiele gatunków opuszcza gniazdo jako podloty (czyli podlatujące młodziaki) i one podlatują słabo, cały czas są karmione przez rodziców i pilnowane przez nich. Jeżeli na płocie widziałaś kawki lub wrony to mogły zadziobać młodego, bo to ich sposób na posiłek, maluch mógł też po prostu spaść przestraszony czymś. Pumpa - u mnie zabawna historia, zerkam przed dom, a tam radiowóz:rolleyes: mąż wyszedł pyta o co chodzi, a panu policjantowi się nasze ogrodzenie spodobało i pytał o namiary na firmę Moja przyjaciółka ma szklane ściany, olbrzymi modernistyczny dom, ba, nawet część sufitu - podłogi jest szklana, ale działka wielohektarowa - stary park. Pięknie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Na pewno zadziobały, bo cała rodzina ptasia się wyniosła. Pozostały skowronki, które lubią skrawek nieba nad działką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Mój dom mi się z zewnątrz kompletnie nie podoba. Od początku nie podobała mi się elewacja. Ale... otoczenie go zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A mnie się gust zmienia;) Nadal podoba mi się to, co mi się podobało, jednak dochodzą inne rzeczy, które kiedyś mi się zdecydowanie nie podobały:cool: A to prawda, że ogród może wiele:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts