Rocia 18.06.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 I tu masz rację Z mojej trójki oni obydwoje najbardziej się trzymają razem, spacerki... lody... place zabaw... i takie tam Taka druga mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A Twoje dwie córki, podobne do siebie (tak w ogóle nie tylko z wyglądu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Właśnie posprzątałam kuchnię, moja córka samodzielnie ścierała marchew i jabłko na surówkę Każda noc jest pierwsza (parafrazując słowa piosenki;)) Adrenalinka jest, mimo że staram się na spokojnie podchodzić do przeprowadzki, ale to dla nas zatwardziałych blokersów będzie prawdziwa rewolucja:p Melisko, rodziłaś w Norwegii? jakie tam jest podejście do porodów? ok teraz juz jestem w tym fakcie uswiadomiona co do porodow to tak...ale ja mialam 2 cc... jedna w PL a druga tutaj... rety niebo a ziemia w porownaniu... w PL to pewnie kazdy zna podejscie lekarzy do pacjenta.. tak wiec opisze krotko jak jest tutaj Nie sa chetni do robienia cesarek, mimo ze ja mialam zalecenie, starali sie mnie namowic na wizycie przed szpitalnej do naturalnego porodu, trzeba byc stanowczym i nie ugiac sie ich namowa... tak wiec ja taka bylam, wybralismy dzien cc i pojechalam do domku. W dzien cc kazali rano przyjechac, mojego M ubrali w stroj lekarski zapropnowali sniadanie...pozniej obiad (bo nieplanowane ciecie przede mna wskoczylo) chodzili o dogladali... na dwie rece zrobili kroplowki..dziwne bo w PL tylko w 1 reke mialam.. ale jak juz dotarlismy na sale, znieczulili mnie to bylam w szoku ile ludzi tam jest, co so sali, i lozka na ktorym lezalam...pelna automatyka sterowania...ba, nakryli mnie szydelkowanym bialym kocykiem pozniej jak mala wyjeli pokazali mi ja i moglam dac buziaka, rozryczalam sie jak szalona moj M byl caly czas przy mnie, obok glowy, pozniej go zawolali do malej i ja mu dali.. mnie zawiezli na sale pooperacyjna na 3godz a pozniej na pokoj ... w sumie moj M mial niunie przez godz na recach ja dostawalam silne leki ze bolu nie czulam.. w ciagu tych 3godz to juz zaczynali mnie powoli podnosic do pozycji siedzacej... cc mialam o 14.. to ja juz okolo godz 19 siedzialam.... baaaa nawet kanapki dostalam i owoce do jedzenia..m.in winogrono i pomarancze opieka w szpitalu SUPER! moze pomoc w tym, a moze chcesz sie wyspac...to wezmiemy corke... dla dziecka nic nie musialam miec...pampersy, ubranka..wszystko maja, tak samo dla mnie...ale bamboszki i dres z domu wzielam...bo tu sie chodzi w dresach i koszulce na stolowce mozna sie ugoscic...pic i jesc..nawet gosci poczestowac... osoby po naturalnych porodach maja pokoj z lazienka osobista w hotelu szpitalnym...maz tez moze spac, ale chyba wtedy trzeba uiscic jakas oplate... znieczulenie do porodu na zyczenie... porod do wyboru w wodzie badz w jakiejs pozycji...kamery aparaty mozna miec ze soba... gorzej jest jak niby sa bole, dzwoni sie do nich ze juz sie jedzie, i wtedy czekanie..jak zobacza ze jest male rozwarcie to odsylaja do domu i mozna tak jezdzic w kolko..badz sie wyklocic o miejsce w szpitalu.... oni maja po kilkanascie porodow dziennie p.s. ciaze prowadzi lekarz rodzinny, badz na zmiane z polozna... samemu sie ustala do kogo chce sie chodzic,... ja wybralam mix a USG robia raz miedzy 18 a 20tyg ciazy... chyba ze sa komplikacje to wtedy jeszcze raz.. ufff ok bo ja bym mogla pisac i pisac bez konca...a mialo byc krotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 18.06.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Teraz z wyglądu nie są zupełnie podobne. Chociaż jak porównuję zdjęcia, gdy obydwie są w podobnym wieku to na pierwszy rzut oka ja mam problem z rozpoznaniem która jest która A charaktery?... średnia jak była mała była bardzo przebojowa, jej ciocia zawsze powtarzała: "Ty to masz takie diabliki w oczach, tylko patrzeć jak coś zrobisz albo powiesz głupiego'. Teraz jest bardzo nieśmiała, spokojna, nie potrafi zawalczyć o swoje (najlepszy przykład z dzisiaj, gdy z jednego przedmiotu wychodziła jej równiutka 4, a pani dała jej 3 ). Starsza jest bardziej zaradna, ale chyba z wiekiem do tego dojrzała, bo jak sobie przypominam wcześniejsze lata, jeszcze z początku gimnazjum, też zawsze była spokojna i nieśmiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ardea posyłasz ostatecznie córkę od września do 1 klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ardea posyłasz ostatecznie córkę od września do 1 klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ardea posyłasz ostatecznie córkę od września do 1 klasy? Ardea to twoja corka tez rocznik 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ardea to twoja corka tez rocznik 2007? Też, a Twoje w jakim wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Też, a Twoje w jakim wieku? Hania ur 2007, Joanna 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 18.06.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 I mój też Płodny ten 2007... co i rusz ktoś ma dziecko z tego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 18.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mmelisa, a Ty posyłasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Hania - bardzo ładne imię, a Joasia zaczęło mi sie podobać, gdy poznałam kilka fajnych osób o tym imieniu (w tym pewną cudną nastolatkę) No, 2007 to przecież wyż demo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 U nas w szkołach tego wyżu w ogóle nie widać. Mój mały idzie do 1 klasy mimo, że 6latek. Wspólnie z paniami z zerówki (przeskakiwał 5latki) stwierdziliśmy, że szkoda dzieciaka jeszcze raz żeby był w zerówce. W sumie w jego klasie nie będzie żadnego 6latka oprócz niego (zresztą w całym mieście do 6 szkół do 1 klasy idzie tylko 35 uczniów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mmelisa, a Ty posyłasz? moja idzie tutaj w Norwegii obowiazkowo do klasy1. Dziewczyny ten rocznik to baardzo inteligentny rocznik..wiecie jak moja wlada norweskim:jawdrop: i juz poniekad slysze slowka z angielskiego..jak tak dalej pojdzie to bedzie lepsza ode mnie Ardea, Hania to imie mojej bohaterki z M jak Milosc i na 2 dni przed cesarka zdecydowalam sie ostatecznie na nie..bo miala byc Nicola A Joanna to tak jakos wyszlo, propozycja mojego meza... i tez duzo spotykam Asiulek ktore radza sobie w zyciu i sa milymi osobami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 U nas wyż widać, dlatego musiałam się upewnić, jak wybrana szkoła jest przygotowana na przyjęcie większej ilości dzieci;) Jak się okazało dla nich ten wyż to dopiero będzie norma, bo do tej pory niektóre sale lekcyjne stały puste:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Meliska, wypowiadanie się na temat imion jest ryzykowne, bo można kogoś urazić, mnie nie podoba się zaledwie kilka i powiem tak - dobrze, że się zainspirowałaś serialem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 wiem, ze to jest ryzykowne, ale ja opisuje moje spotkania z osobami o imieniu np Joanna.. o imionach to mozna tak samo dyskutowac jak o budowie w nieskonczonosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Wiem, chodziło mi (Nicola jest takie sobie A Joasia, bardzo ładne, podobnie jak Hania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.06.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A ja nie lubię swojego imienia. Całe zycie mam problem z tym jak mam sie przedstawiać np. Wiadomo w pracy, na spotkaniach itd to pełnym imieniem. Ale normalnie w zyciu nikt do mnie Joanna nie mówi (oprócz jednego miłego młodzieńca z czasów szkoly średniej... jaki on był szarmancki... jak mnie adorował... a przy tym świr jakich mało:D uwielbiałam go:D ). Kazdy mówi Aska. Takie to dziwne. I tego wlasnie nie lubię. I zeby oszczędzić tego dzieciom dostali imiona których nie trzeba zdrabniać niepotrzebnie;) ps. moja JUŻ 7-latka kończy właśnie pierwszą klasę i wszytsko było OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nicola, Nikola, Nicole, Nicol... to byl ten problem... ale do dzis dnia podoba mi sie imie Faustyna:cool: rety trudne imie ale tak jakos ma to cos i mi sie podoba hihi Wlasnie z ta Joanna to tez jak juz to mowilam Joasia... ale starsza zaczela mowic Asia wiec tak zostalo... a tutaj mowia i pisza Asha.. ciezko im wymowic imie Asia To samo z Hania ale nauczyli sie po czasie... na poczatku bylo Hana i Johana lub Joana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts