Ardea 20.06.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja się tylko trochę obawiam o to jak się mała odnajdzie w nowym domku, głównie chodzi mi o zasypianie, ale też w bloku ma swoje kąciki "tajemne miejsca" do zabawy, tam będzie musiała je dopiero stworzyć... Wierzę, że dzieci maja duże zdolności adaptacyjne i liczę, że będzie ok. Uczę się strefowo sterować alarmem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Alarm do dzis pozostaje moja zmorą. Co ja na to poradzę, ze po wejsciu do domu zapominam go wyłączyc:bash: Jakby go nie bylo wcale. Wychodząc pamietam i włączam, ale po pwrocie kaplica:sick: Ile razy u nas wył to nie wspomnę. Mój mąż tylko z politowaniem pyta: znów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja najbardziej się obawiam nocy, będę szła na dół i zapomnę wyłączyć parter i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Luka, bo jak w uniformie to jak Helga - służbistka z bawarskiego hotelu A rzeczywiście tak skróciłam włosy, że tylko okularami podtrzymuję No, stacja już widoczna z okien pociągu w skadnynawii tez takie uniformy nosza..granat plus biala bluzeczka z kolnierzykiem Daj spokój Ardea, to moje o rzucaniu pracy to wcale do Ciebie nie było:) dokladnie bo ja pisalam w watku u dziewczyn o tym,,jednym slowem mialam zalamanie w czasowej sytuacji kiedy o tym pisalam, wyzalilam sie i w koncu decyzje o tym podjelam... nie ze wzgledu na dzieci tutaj chodzilo wylacznie o mnie Dzien dobry Ja znowu jak zakrecona dzisiaj latam... wlasnie jestem w trakcie spozywania mojego pierwszego posilku,... jak tak dalej pojdzie to zgubie moje cenne kg o ktore sie staralam zeby mniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.06.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 A ja zostawiam okna otwarte Alarm tylko wtedy, gdy nas nie ma. I tak był kłopot z ustawieniem, żeby koty nie włączały. Namawiam J., żeby to w diabły pozdejmował, bo niczemu nie służy. Wolałaby kamery z podglądem na iPhonie. Kiedyś mi obiecał, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 co do alarmu, to u mnie ostatnio wyl i okazalo sie ze motylek lata po mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Mieszkamy rok czasu a w dalszym ciągu nie zrobiliśmy tego rozdzielenia góra-dół. Baaaa dalej nie mamy rozdzielności garaż dom i żeby autem wjechać to najpierw lecę dom rozkodować. A co do fałszywych alarmów to u nas już wielokrotnie zawiniły.... PAJĄKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2013 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Meliska - Helga to taki stereotyp;) Co do alarmu to nasz działa odkąd zrobiliśmy SSZ i nawet myszki po domu biegały i nic, ani razu fałszywego alarmu:p Można sobie wagę istoty zagrażającej ustawić, np. powyżej 40kg;) Ja jestem cykor, który całe życie w blokowisku z sąsiadami za ścianą, to stąd może jakaś paranoja, ale z alarmem lepiej się czuję W związku z sąsiadami to żegnają nas czule, np. u nas okienka otwarte, ktoś sobie pali na balkonie, inni właśnie rozpoczęli remont balkonu:sick: Wolnoć Tomku... i my właśnie do tego domku:wiggle: Mydełko już w dozownikach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Meliska - Helga to taki stereotyp;) 2lata mieszkalam na bawarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 W związku z sąsiadami to żegnają nas czule, np. u nas okienka otwarte, ktoś sobie pali na balkonie, inni właśnie rozpoczęli remont balkonu:sick: Wolnoć Tomku... i my właśnie do tego domku:wiggle: Mydełko już w dozownikach:) Zazdraszczam pozytywnie Mam nadzieje,ze ten halas remontowo-balkonowy ominiecie szerokim lukiem relax na swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2013 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 2lata mieszkalam na bawarii I co, pewnie Norwegia fajniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 I co, pewnie Norwegia fajniejsza? wtedy bylam wolna panna wiec robilam co chce i mi sie podobalo...wielkie miasto i ja... w Monachium mieszkalam. Ale Norwegia jest znacznie piekniejsza jak dla mnie chociaz zeby na browara wieczorem wyskoczyc to jest juz gorzej niz na bawarii.. ceny.. okropne:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2013 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja przed urodzeniem dziecka często bywałam w Skandynawii, w Norwegii ostatnio chyba 3 lata temu, w Szwecji w ubiegłym roku na 1 dzień skoczyliśmy rodzinnie i ceny zawsze były tak samo nieznośne (przynajmniej dla nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 My chyba jednak mamy najzwyklejszy alarm bo nie ma opcji ustawiania wagi, jak dobrze kojarzę to u nas czujki ruchu + zmiany ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.06.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Jaką ciekawą dyskusję przegapiłam (bynajmniej nie alarmową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.06.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Jaką ciekawą dyskusję przegapiłam (bynajmniej nie alarmową) przedszkolno-szkolna czy bawarsko-skandynawska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 20.06.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Zdecydowanie tą pierwszą Ta druga jakoś szybko mi wywietrzała z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.06.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 OOOO Ardea jedną nogą w nowym domu :wiggle: a dyskusja fakt, ciekawa - tym bardziej,że ja wychodziłam z tych samych założeń co gospodyni, niby mamy happy end, ale jakim kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) moje córki chodziły do przedszkola i oprócz zabawy grupowej i indywidualnej było dużo zajęć plastycznych oraz poznawania świata. Miałam też to szczęście, że gdy byłam w pracy, zajmowała się nimi babcia, która bawiła się z nimi i uczyła je, gdy ja nie miałam na to czasu. Jestem jednak świadoma tego, że nie każdy ma takie wsparcie jak ja czy Ardea. Ardea - pierwsza noc w domu ( a ścislej poranek po przebudzeniu) była dla nas niesamowita, Wam też pewnie dostarczy dużo wrażeń Edytowane 20 Czerwca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 W temacie się nie wypowiem, bo doświadczenie nie pozwala;) Choć nie puściłabym 6-latka do 1 klasy. Miłego dnia wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts