Ardea 20.01.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Co to zniewolonych ptaków to zdecydowane:no: zresztą nawet sama klatka (jakaś fajna) też zbyt dosłowna w tym otoczeniu i za dużo ptasich odnośników by było... Napiszę jeszcze, że (słusznie Rocia podejrzewałaś) jestem absolutnym przeciwnikiem trzymania ptaków w niewoli, tylko dla rozrywki (nie mówię o chorych, osłabionych czy w ZOO - chociaż z ZOO też wychodzę sfrustrowana). Pobyt generuje podaż, także na dzikie zwierzęta, im więcej chętnych, tym więcej "łapaczy". Wspomniane przez Pestkę ryżowce już są mocno zagrożone w swoim naturalnym środowisku (jak dowodzą badania właśnie przez "miłośc hodowców"). A czy tak przyjemnie jest oglądac ptaka zza krat... Pamiętacie bajkę "Ptaszki w klatce"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ardea, pisz czasem coś na takie tematy. To zmienia podejście. Wcześniej, tak o tym nie myślałam, gdy czytałam na stronach hodowców.W każdym razie ja jak dotąd raczej ratuję głównie kopciuszkowe maluchy. U Ciebie pisałam latem, o panu wildze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Miło się u Ciebie rozejrzeć po kątach Tak jak podejrzewałam wszystko idealnie wymuskane masz koleżanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Pesteczko, nie to forum, żeby o ptakach ciągle... zresztą ja nie z tych wojujących. Muszę jednak przyznac że parę fotek na FM mnie zszokowała, jedne niewiedzą ludzi, inne niestety złą wolą, są jednak też piękne przykład - Gośc wstrzymał budowę, żeby sie szpaki mogły u niego wychowac. Pumpa - nam też się nasz domek BARDZO podoba:) Co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Witaj Adrea:)Dzięki za zaproszenie... weszłam, rozejrzałam się i z przyjemnością zasiadłam na kanapie... wiesz, dzieciaki pobiegły do góry bawić się wspólnie a my mogłyśmy spokojnie poplotkować przy filiżance pysznej kawy:) Gratuluję efektu końcowego i zazdroszczę reki do szczegółów:) ps. łóżko w błękitnym pokoju to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Może się spełni w realu... W każdym razie zapraszam. A łóżko to stara dobra Ikea Hemnes:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Tak podejrzewałam właśnie - powiedz jaki macie materac do tego? Kupiłas 2 sztuki czy jest jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2014 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Materace mamy lateksowe Janpol. Mamy też dwa dodatkowe (gościnne) Ikea Sultan E...coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.01.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Muszę się rozejrzeć za materacami właśnie, spojrzę na te Janpol, dziękiTo kolejna rzecz która była pominięta milczeniem w budżecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2014 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Luka, ile mnie rzeczy zaskoczyło... no ile mogą kosztowac gniazdka czy klamki... przecież to duperelka:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Też od lat używam Sułtanów. Jeszcze IKEI w PL nie było (Swarzędz produkował dla nich i na lewo sprzedawał). Jestem do nich przywiązana. Przez 29 lat 3 razy kupowałam w sumie 7 sztuk. Nie zniszczone i nie wygniecione wymieniałam na nowe, bo zmieniałam mieszkania. W tej chwili mam 3 – 2 jeszcze z drewnianą ramą i jeden miękki do ruchomego stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.01.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Co to zniewolonych ptaków to zdecydowane:no: Tak właśnie myślałam ale tak mi jakoś pasowało, skoro są drzewa to i ptaki, ale wiem, że wolisz te za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2014 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Miałam posiedzieć i pogadać na FM, ale najpierw humor popsuła mi firma kurierska, potem przeczytałam o Zuzi i jakoś mi się wszystkiego odechciało... W weekend mieliśmy gości, zaczynających budować (na etapie wyboru projektu), wiec tematyka mocno budowlana i uświadomiło mi to nasze gadanie, że dom mam w dużej mierze z marzeń, a w małej z pragmatyzmu, rozsądku i wyliczeń... I niech tak będzie:yes: Dom dla widoku saren za ogrodzeniem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 28.01.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Wtam Ardea, nie wiem dlaczego dopiero trafiłam na Twój wątek, ale co mnie niepokoi to po opisach widze ze masz pieknie w domku ale ja wogóle nie widze zdjec, dlaczego? jestem bardzo Ciekawa jak masz w domeczku, też chciałabym popodziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.01.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 "Dom z marzeń" to najpiękniejszy dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Pochwalę się – dziś 2 razy zdybaliśmy sarnie stadko podczas spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.02.2014 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ja też Wam coś pokażę, czyli mały zwierzyniec, z okien mamy prawdziwy Animal Planet:D Hej Anitka, trochę się lepiej poznamy to zaproszenie do domku prześlę Miło Cię gościć, teraz rzadziej wpadam na FM, ale wpadam, więc zapraszam na pogaduszki:yes: Dziś zanieśliśmy podanie do szkoły córki, o matko!!! to ogromny szok, kiedy to zleciało... aż musiałam się z Wami podzielić moim wzruszeniem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.02.2014 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 "Dom z marzeń" to najpiękniejszy dom . Masz rację Ewuniu. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby budować domy superpasywne czy ultraekologiczne:p tylko spostrzeżenia typu " zawsze marzyłam o połaciówkach, ale są niepraktyczne, bo ciężko umyć itp.) lub "kominek jest cudny, ale nie będziemy płacić za w sumie zbędny detal" uświadomiły nam, że my nie przeliczaliśmy wszystkiego na praktyczne i tanie, ciepłe i potrzebne. Budowaliśmy z serca na ile budżet pozwolił Mam okna do patrzenia w gwiazdy i chmury, mam skosy, bo klimatycznie mi urozmaicają przestrzeń, mam kozę, która sypie iskrami i trzaska polanami, mam schody na których z córką jemy babeczki i bawimy się w sklep i balkony, z których fotografuję sarny, bażanty, zające itp. A, że lambdy nie najlepsze... cóż one nie wpływają na klimat domu, najwyżej na portfel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 04.02.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ja też Wam coś pokażę, czyli mały zwierzyniec, z okien mamy prawdziwy Animal Planet:D Hej Anitka, trochę się lepiej poznamy to zaproszenie do domku prześlę Miło Cię gościć, teraz rzadziej wpadam na FM, ale wpadam, więc zapraszam na pogaduszki:yes: Dziś zanieśliśmy podanie do szkoły córki, o matko!!! to ogromny szok, kiedy to zleciało... aż musiałam się z Wami podzielić moim wzruszeniem:D Ooo witaj, fajnie ze odpisałas. Teraz wszystko rozumiem. Trzeba miec zaproszenie;) A Twoja córcia ma 6 lat i musiałaś podanie składać do szkoły? ludzie jaka jastem nie nabieżaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.02.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Masz rację Ewuniu. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby budować domy superpasywne czy ultraekologiczne:p tylko spostrzeżenia typu " zawsze marzyłam o połaciówkach, ale są niepraktyczne, bo ciężko umyć itp.) lub "kominek jest cudny, ale nie będziemy płacić za w sumie zbędny detal" uświadomiły nam, że my nie przeliczaliśmy wszystkiego na praktyczne i tanie, ciepłe i potrzebne. Budowaliśmy z serca na ile budżet pozwolił Mam okna do patrzenia w gwiazdy i chmury, mam skosy, bo klimatycznie mi urozmaicają przestrzeń, mam kozę, która sypie iskrami i trzaska polanami, mam schody na których z córką jemy babeczki i bawimy się w sklep i balkony, z których fotografuję sarny, bażanty, zające itp. A, że lambdy nie najlepsze... cóż one nie wpływają na klimat domu, najwyżej na portfel. Ale się cieszę, że to napisałaś, bo ładnie ubrałaś w słowa, to co ja czuję . Twoje słowa właśnie mi to uświadomiły. Yuuupiii Ja też będę miała domek z marzeń Gratuluję przyszłej pierwszoklasistki, ani się obejrzysz i będziecie składać drugie podanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts