Ardea 07.09.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Pumpaluna, mam nadzieję, ze tu zajrzysz, już gdzieś Cię o to pytałam, ale umknęło... Co jest złego w drzwiach typu plaster miodu (poza tym, że nie są z litego drewna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.09.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 rozwarstwiają się...przycięte i niezabepieczone odpowiednio chłoną wilgoć i paczeją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 rozwarstwiają się... przycięte i niezabepieczone odpowiednio chłoną wilgoć i paczeją... Kolejna rzecz do zapamiętania:) Coraz więcej tych szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.09.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 rozwarstwiają się... przycięte i niezabepieczone odpowiednio chłoną wilgoć i paczeją... A odpowiednio zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A odpowiednio zabezpieczone? Pewnie już na etapie produkcji powinny byc odpowiednio zabezpieczone, bo przecież potem już nic z nimi nie robisz, nie przycinasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.09.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No i jakie to jest odpowiednie zabezpieczenie? No czasami się chyba drzwi docina na wysokość, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.09.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 http://www.youtube.com/watch?v=nKTlsabYEj0&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.09.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Esiak, nawet dobrą muzyką się nie wywiniesz;) Pisałeś, że niezabezpieczone odpowiednio mogą.... to drążę temat, co bedzie, jeśli będą dobrze zabezpieczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.09.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 to się zdarza tak jak mówiła Lukarna po docinaniu drzwi...jeśli wszystkie będziesz miała na wymiar, to spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.09.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Muzycznie znów nas czarujesz:) Drzwi jeszcze nie wybrała, ale koduję wszystkie informacje - także dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.09.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Pumpaluna, mam nadzieję, ze tu zajrzysz, już gdzieś Cię o to pytałam, ale umknęło... Co jest złego w drzwiach typu plaster miodu (poza tym, że nie są z litego drewna)? od 8 lat mam takie drzwi w mieszkaniu, także w łazience i w WC i nie stwierdzilismy wypaczania, czy pęcznienia. Rzecz jasna drzwi z litego drewna stoją o kilka klas wyżej jakościowo i cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 a my mieliśmy takie w bloku i jak to w bloku, drzwi trzeba było podocinać, bo oczywiście otwory drzwiowe nie trzymały wymiaru...i latem kiedy wilgotność w powietrzu wzrastała, docięte drzwi pęczniały i nie szło ich domknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.09.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ja takich nie mam w bloku, dlatego pytam. Czytałam jeszcze, że słabiej tłumią dźwięki... Wnioski: jeśli bez docinania to można brać, jeśli z docinaniem trzeba się zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 ja tu się wczoraj naprodukowałam, posta nastukałam o drzwiach i prąd mi zabrali dzisiaj w skrócie - odradzali mi plaster miodu przede wszystkim ze względu na problemy z odkształceniem/puchnięciem przy zawilgoceniu (szczególnie łazienka) oraz słabe wytłumianie hałasu, słychać co się mówi/robi w pokoju chociażby. poza tym łatwo w sklepie sprawdzić z czego drzwi zrobione - te z palstrem są dosyć lekkie, a później w domu się człowiek dziwi że wiatr nimi fiuka kolega który zajmuje się drzwiami i oknami mówił też że żywotność tych plastrowych jest znacznie krótsza. wiem że w dre i bodajże vasco za dopłatą można wymienić plaster miodu na płytę, w tych które sobie upatrzyłam z polskone (sempre wsyzstkie odmiany) plastra miodu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.09.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 U nas dziś strasznie niżowo... Potrzebuję energetyzującej muzyki i espresso:) Pumpaluna, jesteś kopalnią wiedzy i masz sporo znajomości (pan elektryk, pan od okien itp.) Nawet jeszcze nie oglądałam drzwi, mam tylko (jak zawsze) ogólną wizję. Idę obejrzeć Twoje sempre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.09.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 No dzisiaj straszna pogoda! Ale belki na górę są wrzucone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 08.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pumpaluna ma jak widzę dużo czasu na czytanie i śledzenie. Super, az zadroszczę. Ja zaniedbuję czytanie Waszych dzienników. Robię tylko wpis u siebie i znikam. Brak mi ostatnio czasu. Zalatana jestem. A w dodatku zostałam sama na posterunku pracy. Ludzie się do mnie drzwiami i oknami ładują. Na biurku już stos papieórw z prawj, z lewej....jeszcze tylko przed monitorem nie mam...ale do poniedziałku się pewnie i to zapełni.No to spadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.09.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 uwaga chwalę się, SSZ OSIĄGNIĘTY !!!!!!!!!! Fulek jak się cierpi na bezsenność to na wszystko ma się dużo, żeby nie powiedzieć za dużo, czasu ps. mieliśmy fuksa pan elektryk i nasz bliski kolega okienno-drzwiowy to po prostu nasi sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.09.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 uwaga chwalę się, SSZ OSIĄGNIĘTY !!!!!!!!!! to zapodaj jakieś fotki, bo nie uwierzymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.09.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 To hurtowe gratulacje - dla Klaudiusza i dla Pumpaluny:) Klaudiusz musiałeś miec dużo samozaparcia przy takiej aurze. Dołączam się do zadania Esiaka, jak nie zobaczymy to nie uwierzymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts