Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, mam nadzieję, ze tu zajrzysz,:) już gdzieś Cię o to pytałam, ale umknęło... Co jest złego w drzwiach typu plaster miodu (poza tym, że nie są z litego drewna)?

od 8 lat mam takie drzwi w mieszkaniu, także w łazience i w WC i nie stwierdzilismy wypaczania, czy pęcznienia. Rzecz jasna drzwi z litego drewna stoją o kilka klas wyżej jakościowo i cenowo.

ja tu się wczoraj naprodukowałam, posta nastukałam o drzwiach i prąd mi zabrali :p

dzisiaj w skrócie - odradzali mi plaster miodu przede wszystkim ze względu na problemy z odkształceniem/puchnięciem przy zawilgoceniu (szczególnie łazienka) oraz słabe wytłumianie hałasu, słychać co się mówi/robi w pokoju chociażby. poza tym łatwo w sklepie sprawdzić z czego drzwi zrobione - te z palstrem są dosyć lekkie, a później w domu się człowiek dziwi że wiatr nimi fiuka ;) kolega który zajmuje się drzwiami i oknami mówił też że żywotność tych plastrowych jest znacznie krótsza.

wiem że w dre i bodajże vasco za dopłatą można wymienić plaster miodu na płytę, w tych które sobie upatrzyłam z polskone (sempre wsyzstkie odmiany) plastra miodu nie ma.

Pumpaluna ma jak widzę dużo czasu na czytanie i śledzenie. Super, az zadroszczę. Ja zaniedbuję czytanie Waszych dzienników. Robię tylko wpis u siebie i znikam. Brak mi ostatnio czasu. Zalatana jestem. A w dodatku zostałam sama na posterunku pracy. Ludzie się do mnie drzwiami i oknami ładują. Na biurku już stos papieórw z prawj, z lewej....jeszcze tylko przed monitorem nie mam...ale do poniedziałku się pewnie i to zapełni.

No to spadam.