agalind 09.09.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) My wzięliśmy poszerzenia żeby uniknąć jakiś odkształceń. W sumie nie było to w standardzie, ale przy całości kosztów to niewielki wydatek. Wydaje mi się, że to sensownie wydane pieniądze. Zwłaszcza przy dużych powierzchniach okien. Edytowane 9 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.09.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 no ale wylewka idzie u mnie pod oknem, przechodzi z pokoju na taras, siłą rzeczy okno będzie na wylewce stałomi nie przeszkadza i nikomu kogo znam a tak ma też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 no ale wylewka idzie u mnie pod oknem, przechodzi z pokoju na taras, siłą rzeczy okno będzie na wylewce stało mi nie przeszkadza i nikomu kogo znam a tak ma też nie pomyśl na zdrowy rozum, wylewka jest w stanie półpłynnym, jak schnie to nie pęcznieje jak pianka, nawet jak wyleją co do milimetra pod oknem, to okno nie będzie stało na wylewce... teraz może Tobie nie przeszkadza, ale z czasem okno może się zwiesić i będziesz miała problemy z jego zamykaniem... my Tobie tylko dobrze radzimy, jeszcze jest czas aby to poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Jak wygląda to poszerzenie? Niczego dodatkowo nie braliśmy, ale jak pytałam o montażystów i jakość ich pracy to ze śmiechem powiedzieli, ze na cegłach mi nie wstawią, żebym sie nie martwiła, podobno nikt już tak nie robi... Cegieł nie mam, ale czy mam poszerzenie to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 tak to wygląda: http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/202.jpg http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/201.jpg http://cyberia.eu.org/Lapis_dziennik/203.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie też tak wygląda, ale za żadne poszerzenie nie dopłacałam. U szwagra wisiały "w powietrzu", ale jego Veka powiedziała, ze dali jakieś kotwy i jest dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.09.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a widzicie, a u nas taki montaz jak my mamy to standrad, pogadam z tym kolega od okien, zobacze jak on to uargumentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Popytaj Pumpaluna, bo jeśli jest źle, a można poprawić to warto to zrobić... Aga, dzięki za info o schnieciu tynków:) To jeszcze jedno pytanie, po jakim czasie można chodzić po wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 U mnie też tak wygląda, ale za żadne poszerzenie nie dopłacałam. U szwagra wisiały "w powietrzu", ale jego Veka powiedziała, ze dali jakieś kotwy i jest dobrze... zawsze powiedzą, że jest dobrze... jak klient nie kuma o co chodzi... okna, a szczególnie tarasowe, balkonowe NIE MOGĄ wisieć w powietrzu... przecież to ogromny ciężar jest przenoszony... moje okno tarasowe waży 280kg dla uprzytomnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a widzicie, a u nas taki montaz jak my mamy to standrad, pogadam z tym kolega od okien, zobacze jak on to uargumentuje standard nie standard, panowie montażyści mają kiepski STANDARD! to czy trzeba za to dopłacić czy też nie, to już polityka danej firmy, ale jeśli nawet tego nie ma w cenie to powinni zaproponować taki montaż - zgodnie ze sztuką... chyba, że nie wiedzą, że w dzisiejszych czasach tak się montuje okna... i to jest kolejny dowód na to, że nawet najlepsze, najdroższe okna można spieprzyć poprzez niewłaściwy montaż! najgorsze jest Pumpaluna, że to fabryka daje pewnie gwarancję na okna, i potem jak się coś stanie (odpukać) to zwalą to na nie poprawny montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ja mam tak, jak Ty, ale może ekipy stosują jakieś inne nowatorskie techniki, najlepiej niech Pumpaluna zaprosi na wizję lokalną jakiegoś niezależnego speca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ja mam tak, jak Ty, ale może ekipy stosują jakieś inne nowatorskie techniki, najlepiej niech Pumpaluna zaprosi na wizję lokalną jakiegoś niezależnego speca. nowatorskie techniki - cegły do podporu postawili na cegłach, bo by nie wypoziomowali tego okna, trzymając je w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Pumpaluna, i niech Ci się przypadkiem nie wydaje, że najeżdżamy na Ciebie... nic z tych rzeczy! wytykamy tylko błędy "fachowców" za co Ty przecież nie ponosisz żadnej winy... po to jest forum, żebyśmy sobie nawzajem pomagali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 zresztą jak chcesz, to walnij fotkę na ten topic o oknach, tam są panowie montażyści i niech powiedzą czy jest dobrze, czy też nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Na pewno masz rację,a ja nie potrzebnie próbuję usprawiedliwiać tę ekipę.Nasi się śmiali z montażu na cegłę, ale ja wtedy nie wiedziałam o co im chodzi. Na szczęscie da się poprawić. A nie wiesz kiedy po wylewce można chodzić już tak normalnie, z rozkładaniem drabiny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Na pewno masz rację,a ja nie potrzebnie próbuję usprawiedliwiać tę ekipę. Na szczęscie da się poprawić. A nie wiesz kiedy po wylewce można chodzić już tak normalnie, z rozkładaniem drabiny itp. wszystko zależy od samej wylewki... najlepiej spytać ekipę, która robi wylewkę, bo wiedzą w jakich proporcjach dawali poszczególne składniki... na pewno nie wcześniej niż 24-48h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Bardzo dziękuję, lubię mieć informacje z różnych źródeł Esiak, ładne te Twoje okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Bardzo dziękuję, lubię mieć informacje z różnych źródeł Esiak, ładne te Twoje okna:) kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.09.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Wyjątkowo skromny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.09.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a żeby nie było za smutno, porcja muzyki na dziś http://www.youtube.com/watch?v=MS91knuzoOA http://www.youtube.com/watch?v=LWoyZixx1l4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts